maandag 24 oktober 2011

PROJECTJES

Een week na het vorige berichtje 'Lekker bezig' en ik heb geen quiltnaald meer in m'n handen gehad *schaamtzichbijna*...

Het is namelijk zo dat de basisschool waar onze kinderen naar school gingen - wat lijkt dat alweer lang voorbij; 3 jaar geleden namen we er afscheid - mensen zocht die crea-lessen wilden geven. Vier of vijf vrijdagmiddagen, telkens een les van 1 1/2 uur.
Zo'n jaar of 4 geleden heb ik dat ook gedaan, en met veel plezier. Ik kreeg toen 9 kinderen onder m'n hoede die allemaal leerden borduren. Nu kreeg ik een mailtje dat me vertelde dat ik 4 leerlingen mag leren haken/breien/borduren.
Van die 4 leerlingen zijn er 2 jongens, dus ik heb besloten me te concentreren op het breien en haken. Drie verschillende technieken met 4 leerlingen blijft een heen en weer gehops.

Dus: lijkt me dit een leuke eerste brei-oefening: een vingerpoppetje uit een jawel, oude Ariadne (november 1973). Ik heb het op 4 naalden gebreid, maar het kan natuurlijk prima als recht lapje met ribbels en dan een naadje achterop.
Maar ik hoor het graag als iemand leuke ideeen heeft voor een eerste haak- of brei oefening!
Mijn exemplaar

De exemplaren van de Ariadne

Verder ben ik toch weer in de verleiding gebracht en heb ik die niet kunnen weerstaan :-): ik ben begonnen aan een kerst-haakwerk(je). Als ik zo'n site tegenkom met een werkje dat me aanspreekt, maak ik er een bladwijzer voor. Pas klikte ik die weer eens aan en ja,ik ben voor de bijl gegaan:

8 opmerkingen:

marcella zei

wat leuk dat je gevraagd bent voor handwerklessen. Mooi dat je zo het een en ander kan doorgeven aan de jongere generatie. Veel plezier! Het is een leuk hondje geworden, een lief koppie heeft hij. leuk, je granny squares

Marianne zei

Leuk hoor!
Ik heb vorig schooljaar een groep onder mijn hoede gehad...wij hebben toen telefoonhoesjes gebreid.....ook leuk voor de jongens!

Veel plezier,Marianne

anneke zei

@Marianne: een telefoonhoesje lijkt me ook leuk, misschien ook iets voor hun mp3speler of zoiets.

Makkie zei

leuk die vingerpopjes! En dat haakwerk is ook helemaal geweldig.
Fijne dag!

Anny zei

Wat zijn die vingerpopjes leuk! Maar is het niet te veel gepriegel voor die kleine handjes? Toen ik hier op de huishoudschool werkte maakten mijn collega's van textiele werkvormen een tochtslang. Gewoon een lange sliert met veel verschillende steken en dan later dichtnaaien. Maar dan moet je wel meerdere lessen hebben.

Mary @ Neat and Tidy zei

I have been wanting to crochet some grannie squares to make an afgan, but I keep telling myself I have to many projects already. Yours are very pretty.

Carolien zei

Het ziet er leuk uit allebei!

Groetjes, Carolien

Lori ann zei

how adorable those finger puppets are!