zondag 30 oktober 2011

BIJNA NOVEMBER

Bijna november, iets om op te schrijven, want ik krijg het maar niet in mijn systeem. Met mijn hoofd ben ik amper aan oktober begonnen. Maar dinsdag is het al november, mijn lievelingsmaand. Dus je hoort me niet klagen.

Het leuke aan deze tijd is nu toch wel het mooie blad aan de bomen en de echte herfstproducten. En hoewel ik niks met Halloween heb, mocht deze mooie pompoen wel mee naar huis om mijn keuken wat aan te kleden. Prachtig toch, zo'n natuurlijke oranje bal?

M'n eerste 30 kerst-granny-squares zijn gehaakt. Nu komt het wat minder leuke werkje van het afhechten van de draadjes. Maar zo'n 'kale' granny square staat heel wat mooier dan met van die slingerende draadjes eraan en het gaat toch wel vlot.
Ondertussen ben ik aan de tweede serie van 30 begonnen. Een tweede exemplaar is voor mijn moeder, die stop ik in de sinterklaaszak. Hopelijk vindt ze zo'n kerstsjaal leuk om te dragen in december. En zo niet, dan geeft ze het maar weg...

Afgelopen vrijdagmiddag mocht ik gaan handwerken op de basisschool waar m'n kinderen op zaten. Twee jongens en twee meisjes deden mee. De meisjes wilden haken (groep 5 en groep 8) en de jongens wilden breien (groep 7 en groep 8). De jongens deden echt hun best en een pikte het heel vlot op (foto). De ander worstelde er wat meer mee, maar vond het blijkbaar leuk, want hij verzuchtte: 'Ik dacht altijd dat breien saai was!'
De meisjes konden na de eerste les eigenlijk nog steeds geen rij lossen haken... Daar moet nog wel wat gebeuren.

5 opmerkingen:

Carolien zei

Wat een leuke combi voor je grannies!

Fijne week en groetjes, Carolien

marcella zei

wat zien je granny's er snoepig uit. leuk cadeau voor je moeder! Op de handwerkbeurs gespot en een kaartje meegenomen voor dochterlief op haar werk deze site: www.tientalenten.nl
ik zag daar diverse handwerkgereedschapjes die kinderen vanaf een jaar of vijf al kunnen gebruiken. Misschien is het ook wat voor jouw handwerklessen?

Mascha zei

Wat leuk om handwerkles te geven aan kinderen.
Groetjes Mascha

Rian, zei

Echte december granny's hoor. Leuk idee.
En ja... dat valt toch een beetje tegen dat de meiden er zo'n moeite mee hebben om het op te pikken... Vingerhaken leren ze vaak wel al in de 'kleuterklas'. Zou de oudere generatie (vroeger hoorde het er gewoon bij, breien en haken) er ook zo'n moeite mee gehad hebben? Of hadden die de kunst vaak al afgekeken van moeder? Succes met de vervolglessen hoor. dan valt het kwartje vast wel.
Groetjes,

Anny zei

Ze krijgen de slag van het haken vast wel te pakken hoor. En.. ik heb een vreselijke hekel aan grannysquares aan elkaar zetten. Meestal hak ik ze aan elkaar in de laaste toer.