donderdag 13 oktober 2011

FAMILIEDAG

Een paar weken geleden, in september, hadden wij een familiedag. We volgen daarin een traditie van zo'n 16 jaar. Onze traditie houdt in: van de 4 kinderen uit het oorspronkelijke gezin is ieder jaar de volgende in de rij aan de beurt én: iedereen probeert te komen.

De kunst is dan om iets te verzinnen dat iedereen de hele dag leuk bezighoudt. Met alle verschillende leeftijden wordt dat steeds lastiger. Dit jaar lukte dat prima.
Wat we deden? Een dagje fruitspelen. Denk aan: kersenpitspugen, peersteken, fruitmemory, appels vangen. En dan merk je dat iedereen zo zo'n talenten heeft... Zo reed DS op de trekker maar 1 flesje om, uiteraard zonder rijbewijs. Zijn vader, mijn DH dus, reed er 2 om... Maar er werden ook wel meer dan 10 flesjes omgereden.

Op de gok een blok zagen wat 1 kilo weegt...

Een prachtige locatie, zo tussen de boomgaarden. Voor onze familie heel toepasselijk.


Op een trekkertje zó rijden dat je geen enkele fles omstoot!

Fruitkistjes stapelen, bij ons groepje lukte dat boven verwachting!


En de winnende groep, waar DS en ik toevallig in zaten (!) won een gouden appel.


De 'gouden appel' is een geverfde appel,die zal verschrompelen. De teamcaptain kreeg een gepottenbakte appel. Omdat DS die mee naar huis mocht nemen, staat er weer iets (lelijks :-)) bij in ons huis.

Omdat wij het vaak ook lastig vinden om geschikte plaatsen te vinden waar we ons met een flinke groep mensen kunnen vermaken, geef ik dit als tip graag door.

4 opmerkingen:

marcella zei

dit klinkt héél erg leuk. Mooie traditie, zo'n familie-dag

Danique zei

ja nog gefeliciteerd hoor.

Anny zei

Een gouden appel... zo dat is niet mis! Gefeliciteerd!

S/V Mari Hal-O-Jen zei

That golden apple is so pretty though!