woensdag 16 februari 2011

VEELZIJDIG...Van Rian bleek ik een heuse award gekregen  te hebben, eentje die ik her en der wel had zien opduiken. Leuk, maar vooral grappig vond ik de reden waarom zij voor mijn blog koos: veelzijdig handwerkend, herkenbaar voor Rian. Grappig, want ik bedacht juist vandaag dat ik z√≥veel verschillende dingen nog wil maken, dat ik vaak niet goed kan kiezen en voor mijn gevoel nergens mee opschiet.
Maar de term veelzijdig is een veel optimistischer kijk daarop. Voor mij een leuke, stimulerend opmerking om door te gaan, zeker nu ik weer allemaal bolletjes wol/katoen kocht om lekker te kunnen haken...

Zelf vind ik het lastig om zulke awards door te geven. In mijn sidebar kun je zien welke blogs ik graag lees, ook die zijn divers qua onderwerpen. En dan staan er ook nog een stelletje in m'n browser-bladwijzers.


De laatste weken ben ik tussen de bedrijven door een klein quiltje aan het doorpitten geweest. Gisteravond maakte ik de afwerkbies en zette die eraan. Vanmorgen de laatste steekjes. Het gevoel van 'lekker af' verdween wel redelijk snel - juist door veel verschillende dingen te doen, schiet de techniek er wel eens bij in.  Bij dit quiltje zit de afwerkbies er te los omheen en terugdenkend aan mijn lessen (dat had ik natuurlijk beter eerder kunnen doen) ben ik hiermee duidelijk te nonchalant geweest.
Er maar weer afhalen dus, houd me in de gaten, want het is heel verleidelijk om het nu aan de kant te leggen, terwijl het niet een heel groot werk is.
I won a little blog-award, that's going through Dutch blogland. She gave it to me because she recognizes the way I'm crafting: using several crafting techniques. I appreciated this, especially since I just decided I'm working on so many different things I get nothing really done. But this is an optimistic view, which I will adopt. Just this morning I bought a bunch of cotton and wool to crochet...

Behind the scenes I have been working on a little quilt that had been waiting for a while too. I quilted it through and through and yesterday evening I started on the finish. This morning it was done, but after a few moments I saw I wasn't happy with the way it turned out. Then I remembered my quilting lessons (too late off course) and knew why it didn't work out. I have been to nonchalant about it. 
The downside of using more than one craft technique can be that you always use the technique the rigth way...
So it has to come off. I know I tend to put it aside, so now I have to force myself to do this again in a better way.

8 opmerkingen:

Carolien zei

Hallo Anneke,

Gefeliciteerd met je award, leuk!
Leuk quiltje, ik vind die blokken waar je als het ware een beweging in ziet (deze, pinwheel etc.) altijd zo leuk. Dapper hoor, om je bies opnieuw te gaan doen. (Ik ben niet goed in biezen, heb nog steeds dat verstekhoekje niet onder de knie, grom.) Succes ermee en groetjes!

Danique zei

Haha, ga je die rand er nu weer afhalen? Ik wilde je net feliciteren dat je het nu eindelijk, na ongeveer een half jaar, toch hebt gedaan. Ik vrees het ergste voor het komende half jaar.
Maar ik wil je best in de gaten houden hoor.

Annelies vdB zei

Leuk quiltje. Ik vind de kleur van de afwerkbies erg goed gekozen !

mainely stitching zei

Well I love that you do different crafts - it's inspiring! :D

Heidi zei

Hallo Anneke! Leuk dat je wat projecten pakken om af te maken. Ik vertel mijnzelf...twee moeten af en dan kan ik iets nieuws beginnen en dat helpt. Bolletjes wol??? Ga je iets leuks met haken beginnen??? Ik heb 4 patronenboekjes van mijn moeder gehad in de post vorige week voor mijn verjaardag. Oh wat wil ik veel doen.... Zie ja, we hebben dat allemaal hoor. :-)

Het was heel gezellig om een dagje met Jantine te quilten. Zou jij en ik ook een keertje moeten doen...en dan kunnen we kiezen tussen borduren, quilten of haken. :-)

Hugs en groetjes ~
Heidi

Hazel zei

That is a beautiful quilt! Lovely colours. x

Corrie zei

Wat een schattig quiltje! Ik hoop dat je weer helemaalhersteld bent van alle narigheid Anneke.

quilting Jeannet zei

Het is wel een heel erg leuk quiltje zo met die kleuren, en ja, die fouten ken ik ook wel.....dan wil je klaar zijn en de binding er aan en dan moet je nog doorpitten.....

groetjes, Jeannet