vrijdag 21 augustus 2009

Laatste dag van de vakantie

Over pakweg een halfuurtje ga ik op weg om weer aan het schooljaar te beginnen. Oftewel, de zomervakantie is voorbij! Met de luxe van bijna 6 weken vakantie kan ik daar natuurlijk niet over klagen. Door de lengte maak je altijd wel een echte 'break' tussen de verschillende cursusjaren.

Het blauwe meisjeskoor was vorige week terug van zomerreces en hield me gezelschap als ik een detective of iets dergelijks bekeek. Zij zijn nu compleet. Weer een projectje af.Vandeweek ben ik zo langzaamaan al wel weer wat werk gaan doen en bekijken, maar gisteren was mijn echte laatste vakantiedag. Ondanks de hitte besloot ik op de valreep een begin te maken met mijn Nearly Insane-quilt. Die start wilde ik in de zomervakantie maken en zo lukte dat toch nog. Maar het geeft ook wel aan hoe relatief snel zo'n zomervakantie voorbij gaat en hoe snel die ook gevuld is met allerlei andere (leuke) dingen.
Goed, het begin is er; de stofjes heb ik voor een deel al in huis en het eerste blokje heeft wel de uitstraling die ik wilde. Hier de ongestreken blok 1 (ook blok 1 van de quilt):Wat ik zelf ook nog leuk vind: bij Jantine kwam al twee keer mijn borduurtje voorbij die ik een paar maanden als freebie heb neergezet. Jantine berichtte me ook dat ze het nu voor de derde keer aan het borduren is! Stimulerend om je eigen ontwerpje door anderen geborduurd te zien.

I have to go back to work in about a half hour. We have long Summer holidays (6 weeks), though I read that in Europe different countries have much longer breaks, up to 11 weeks. It means a fresh start for the new schoolyear.

I took the girlschoir out of hiding last week and completed it in front of our tv. I love to look detectives and stitch at the same time. A lot of what is aired in the Netherlands is from Great-Britain or the USA, but I can watch and listen and look and stitch at the same time...

Part of my planning was to start with the Nearly Insane Quilt too, but it had to wait till yesterday, when it was about 35 degrees Celsius outside! After thunderstorms the temperature has dropped till 22 degrees today. I bought the fabrics to start it just before the Summer, so that was decided. It has turned out great; the picture is of an un-ironed block, block 1.

7 opmerkingen:

conny's quilts zei

Sterkte met je eerste schooldagen. Hier in het noorden zijn we al een week bezig en ik heb nu al het gevoel er al weer helemaal in te zitten. (als juf van groep 5...) Het is dan toch weer heel leuk met je collega's en leerlingen na de die 6 weken!

Anoniem zei

gaat veels te snel naar mijn zin.

Leuk het koor in deze kleur.
En mooi dat je free bie zo gebruikt wordt.

Knapperd, mooi blok in leuke stofjes !!

MM

mainely stitching zei

I still think 6 weeks is too short for the kids' summer holidays. Hard to believe they're gone for another year!

*Marianne* zei

Deze zomer is voorbij gevlogen! Maandag moet ik na 4 weken ook weer aan de slag.

Je patroontje is ook heel erg leuk. Ik heb bij Jantine gekeken en dat is erg leuk geworden.

Pssstt... ik vind dat ook altijd erg leuk om eigen patroontjes ergens anders weer tegen te komen. Dat stimuleert ook om er meer te maken.
Onlangs in Finland... ik moest met Google vertalen wat ervan werd verteld.

Anoniem zei

Wat een leuke stofjes voor je eerste blok. ben benieuwd hoe de rest wordt.
Succes met je werk deze week.
Moet de jongste maandag ook beginnen op zijn nieuwe school? Spannend.
groetjes Sonja

anneke zei

@ Sonja: ja, ons 'nieuwe' leven begint maandag; het zal een hele verandering zijn en spannend is het ook nog wel.

geniet van het laatste basisschooljaar!

Annelies zei

Ja, mijn kinderen moeten morgen de boeken halen en dinsdag weer van start.
Wat goed dat je met de Insane gestart bent.