zondag 22 maart 2009

E

E: de e van Excuus...

Over de E heb ik best lang nagedacht, maar dat vind ik toch wel een moeilijke letter om invulling aan te geven. Er zijn natuurlijk wel dingen te verzinnen, maar niet iets uitgesprokens. Dus hierbij m'n Excuus:
In de freebie van vorige week zat toch nog een foutje. Hieronder heb ik in de eerste afbeelding de fout omcirkeld, de tweede afbeelding is de verbeterde freebie.

In de afgelopen week heb ik m zelf geborduurd, dat is de beste manier om erachter te komen of het een beetje prettig borduurt. Daardoor ontdekte ik ook het foutje. Twee exemplaren, om het effect van verschillende kleuren ook te kunnen zien. Doordat het roze met gemeleerd garen is geborduurd, geeft dat niet altijd een goed effect. Toch vind ik beiden naar m'n zin en heb ik ervan geleerd voor een eventueel nieuw ontwerpje.
Het cadeau van Corrie lag afgelopen maandag al in de brievenbus. Dat was leuk thuiskomen na een lange werkdag. Zie hier het bewijs (de kwaliteit van de foto is niet bijzonder, voor alle details kun nog terecht bij Corrie) :Wij hebben gisteren de lentewarmte gevierd met het zemen van de ramen, het ruimen van de bramen (dat rijmt) en een welverdiende kop koffie op een bankje in de zon.

Gisteren was onze DS een dagje uit, naar museum beeld en geluid. Hij heeft daar een superdag gehad en al gaat het EIGENLIJK (weer een E) tegen mijn eigen beleid in, hier een van de dingen die hij gedaan heeft:Een acrobaatje in de dop...

I have to start with the E from Excuse: the freebie I made had a little mistake in it, so I altered the original and placed a right one now.
I stitched the freebie last week two times to see the effect of the different colors. I like both, though is pink is varieted floss and the effect is not that good all the time.
The give away I won last week was in my mailbox last Monday. That was a nice surprise coming home from a long workday. It's gorgeous, I only made a picture to prove it's in my home now, but for the beautiful details you can go reading at Corrie's(link in the Dutch part).
The weather was really springlike yesterday. So we cleaned the windows, gardened a bit and drank a cup of coffee outside in the sun! That was very very nice.

My DS has visited a special Dutch museum yesterday. It's about the different media of today and of our history. You can try different techniques. He had a great day and I'm showing one of the results. (though I have a strict policy about now showing my kids on my blog...)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt toch Erg je best gedaan op de E ;) Je kreeg Eindelijk je cadeau en dukjesfan deed Enge dingen. ( hij ligt daar wel lekker zo te zien ;) )
Even zo goed wil ik je er toch op wijzen dat je ook wel wat Engels borduurwerk had kunnen laten zien of een Enkele gebreide sok of want. Maar we moeten de dingen niet overhaasten: de tuin is Enorm opgeknapt (hier ook) en de Eieren van de paashaas komen er weer aan. Heeft het allemaal toch een happy Ending.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

anneke zei

@Marcella :-) jij bent creatiever geweest met de E dan ik... en je bent een rasoptimist want Engels borduurwerk of zelfs een Enkel gebreide sok of want zul je hier niet zo snel vinden...

Annelies zei

Ja, het instituut voor Beeld en Geluid is echt heel leuk. Mij kids hebben het er nu nog over.

Annemarie zei

Ha! Grappige foto van zoonlief :o)

Ik heb de komst van de lente ook gevierd met ramen zemen. Er vloog prompt een zwerm vogels over, met alle gevolgen vandien. Voortaan laat ik ze gewoon lekker vuil.

Corrie zei

Het nieuwe patroontje is opgeslagen en ik ben net even aan het tellen geweest op mijn geborduurde rolmaatje, want daar lijkt het me wel een erg leuk patroontje voor, als ik het 1 x 1 borduur kan het! Ik vind het zwarte heel erg mooi, maar ook die met het verlopende garen is heel lief geworden. Ik dacht eerst even alle "E's" te gaan tellen om je te bewijzen dat er genoeg in je stukje staan, maar zo is het ook mooi genoeg, ik vind het prima gelukt. Wat een leuke foto van je zoon, goed idee om te onthouden voor onze kleinzoon als hij ouder is. Leuk om de foto van je laptop te zien en Pinokkio staat er goed op!
Onze tuin heb ik vorige week al onderhanden genomen en binnenkort de heggen nog en dan is het weer even gedaan. Was twee dagen stijf ;- )) Groetjes van Corrie

Rina zei

Wat een mooi ontwerpje heb je gemaakt. Ik ga deze zo afdrukken en verwerken in mijn merklap. Ik gebruik hierin verschillende stijlen uit verschillende tijden. Graag wil ik die van jou er ook in betrekken. Ik maak hem in het ... rood

yvonnep zei

Echt, de E is Eigenlijk ook een Eigenwijze Letter :-)