zondag 17 mei 2009

Bijkijken

Bijpraten en bijkijken, dat zal het in deze log vooral zijn.
Bijpraten: ik zal een paar gestelde vragen beantwoorden. Ik krijg inderdaad al bijna 20 jaar ontbijt op bed. Nu ik werk, eet ik op mijn werkdagen beneden om dan ook direct m'n lunch klaar te maken, maar op de andere dagen zet DH een ontbijtje en thee klaar naast m'n kussen (hij gaat heel vroeg weg)en liggen ook de kranten erbij. Een enorme luxe waar ik letterlijk dagelijks van geniet.
En over de Nearly Insane: nee, nog geen idee wanneer ik ga beginnen, maar ik weet al wel welke stoffen ik wil gebruiken en dat is toch ook al een hele stap ;-). Misschien begin ik al in de zomervakantie, maar pin me er niet op vast.

De afgelopen week was druk en intensief. We hebben een lastig besluit genomen en daarmee echt het gevoel van he, he, een knoop doorgehakt. Onze jongste zal volgend jaar een andere school gaan bezoeken. Dat heeft nogal wat consequenties omdat die school zo'n 17 km verderop is en hij niet meer op de fiets naar school kan, maar gebracht en gehaald zal moeten worden. Ik heb er zelfs heel serieus over nagedacht om met werken te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet, kunnen we het op een andere manier regelen zodat dat niet hoeft. Wel zal ons leven er volgend jaar weer anders uit zien.

En dan, zoals beloofd, de foto's:


Moederdagtekening van DS

In een keer de foto's van het gepruts van de afgelopen weken. Heerlijk, allemaal verschillende dingetjes. Niets is nog echt klaar, maar gewoon weer iets proberen vind ik al heel ontspannend. Voor mij is dat het voornaamste.


Op de een of andere manier komen er soms toch 'lelijke' stofjes naar binnen gewandeld. Ze zitten in een scrappakket, of in lapjes die ik krijg. Of ze willen gewoon bij mij op de stapel liggen... Maar sommige stofjes vind ik zo lelijk (ik weet het, dat mag je eigenlijk niet hardop zeggen, want wat de een lelijk vindt...) dat ik het zélfs niet voor een vlaggenlijntje of iets dergelijks wil gebruiken.
Laatst bedacht ik dat ik van één stofje misschien wel yoyo's kon maken, en dat pakte goed uit. Een stofje weggewerkt...


Ja, ook aan de Jan Houtman heb ik wat geborduurd. Deze gaat af komen, ik voel het! Ik ben op de laatste pagina aangekomen en nu is het een kwestie van niet meer wegleggen... Er liggen wel wat andere ontwerpen te lonken, maar eigenlijk ben ik vastbesloten.


Tussen de bedrijven door heb ik een keer stofjes zitten knippen en nu naai ik soms even een klosje. Het zijn er nu 26 en dat viel me eerlijk gezegd zelf het meeste mee. Het is níets, vergeleken met andere klosjesmaaksters, die zitten al in de honderdtallen, maar voor mij groeit het gestaag.


Er liggen nog heel wat bolletjes katoen en toen ik pas een oude Ariadne uit 1975 doorbladerde, stond er een leuk kinderhesje in. Die blokjes heb ik een paar keer nagehaakt, dat is ook wel weer eens leuk. Dus ergens in huis ligt nu ook een stapeltje gehaakte blokjes.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Heej,

Ik vind het al wel heel veel garen stofjes Hoor! Dat zou ik je niet na doen! Die jan houtman (ofzo iets), komt vast ook wel snel af.

- Xx- DD3

Denise zei

In the US, we call the crochet squares "Granny Squares" !!

Annelies zei

Succes in het nieuwe schooljaar.
Wat heb je veel dingen gemaakt. Heerlijk om even te bekijken.

Anoniem zei

Eehm, Ik vind het ook niet zo'n mooi stofje.
Leuk opgelost, hoe verder !!?;-))

Ja de keuzes voor onze kinderen zijn moeilijk. Hopelijk heeft het het resultaat wat je ervan verwacht.
Sterkte met de drukte(psss duurt nog wel een paar jaar :-))

Jan houtman is prachtig, komt echt wel AF !!

wat veel klosjes al.
Vergeleken met die paar van mij.

Leuk de granny's, lekker werkje hé !!

Succes met alles, dagdag MM

mainely stitching zei

Wow, I just love those yo-yos!!

So, your son's changing schools? It sounds like it'll be a big adjustment, but I hope that everyone will be much happier in the long run. Best wishes to all!

Your Houtman is GORGEOUS!

Heidi zei

Nou ja! Dat ontbijt op bed is een noodzak denk ik want het maakt je blij. Dat lees ik tussen de regels. Ik begin elke dag met een lange tijd in een lekker warm bad met een goed boek en dat vind ik ook z'n noodzakkelijke luxe. :-)

Je bent lekker druk. JH ziet er prachtig uit zeg! Bijna klaar ook... Je klosjes zijn ook geweldig. Wou ook altijd een spools quilt maken maar heb zoveel in handen. Ga je de Granny squares gebruiken voor een kinderhesje of een plaid?

Ik vind soms een lelijk stof geeft een verassende resutaat. De yo-yos zien er toch leuk uit!

Hugs en groetjes ~
Heidi

conny's quilts zei

Hoi Anneke, leuk blog heb je, ik zet je in mijn lijst met blogs en kom eens vaker bij je langs!

Carolien zei

Het ziet er allemaal leuk uit, Anneke! En ja, die Jan Houtman nadert het einde van alle inspanning, leuk!

Groetjes, Carolien

Anoniem zei

Hoi Anneke

Op hyves zag ik je profielfoto voorbij komen en kwam toen op het idee om te kijken of je nog steeds een weblog hebt. Ik heb daar al in geen tijden gelezen! (schaam) Ik heb dus even bijgelezen. Fijn dat het zo te lezen goed bij jullie gaat, al hebben jullie een lastige beslissing moeten maken mbt zoonlief. Ik hoop dat jullie volgend jaar deze tijd (net als wij) kunnen zeggen dat het een goede keuze is geweest!
En dan de oudste midden in de examens en over een paar maand waarschijnlijk uit huis. Spannend allemaal zeg!!
Succes met alles! Hartelijke groet, Agnes

Anoniem zei

van alles wat, leuk om met zoveel dingetjes tegelijk in de weer te zijn. Ook wij deden zoon naar een andere school, iets minder ver weg maar wel te ver om hem alleen te laten gaan. Het was een aantal jaren veel geregel met halen en brengen en nog meer regelen omdat vriendjes van school ook niet zomaar even kunnen aanwippen maar terugkijkend is het de "investering dubbel en dwars waard geweest. Veel plezier op je nieuwe school straks, Dukjesfan

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl