dinsdag 30 december 2008

woensdag 24 december 2008

zondag 21 december 2008

Advent

Tussen sinterklaas en kerst begint de adventstijd al. Elk jaar moet ik er dan ook echt bij nadenken om óók de adventskaarsen te kopen, want dat is een van onze huistradities: elke zondag een kaars, elke week één erbij.
Vandaag is de laatste adventszondag en aangezien we eigenlijk al helemaal klaar zijn voor kerst, staan ze volop te branden. De open haard is aan (al gehoord dat het met de kerstdagen en daarna zo koud gaat worden... het extra hout ligt klaar). Deze maand hangt er een grote kroonluchter in de voorkamer met 12 waxinelichtjes en die zijn ook aan. Samen met de twee jongsten heb ik nog allerlei lekkers in de kerstboom gehangen als finishing touch, dus laat de kerst(vakantie) maar beginnen.
Nog maar even niet aan denken dat morgen vooral de was en strijk op het programma staan...



De afgelopen week heb ik voor twee mede-weblogsters, die ik ondertussen toch al weer behoorlijk lang 'ken', wat geborduurd. Met mijn finish-finish-fobie moest ik nog een hele drempel over om ze op tijd weg te kunnen sturen, maar het is gelukt! Wel heb ik voor beiden hetzelfde patroontje geborduurd, hopelijk vinden ze dat niet erg...
Beide finishes zijn zonder patroontje, dus dat was m.n. voor de eerste nog wel wat spannend, maar het is (redelijk) gelukt.
Eenmaal klaar en op de bus (nog een drempeltje) had ik toch wel even een 'yes-yes'-gevoel: eindelijk gelukt iets op tijd ergens heen te krijgen! Vrijdag op de post, zaterdag op beide adressen, dat is toch wel bijzonder in deze tijd van het jaar. Wat dat betreft, heb ik nooit klachten over de TNT.





Toelichting: op het sokje zit een borduurseltje wat behoorlijk klein is: vier zo klein als het borduursel van het kussentje. Het sokje is met 1 draadje over 1 geborduurd, het kussentje 'gewoon': 2 over 2

Met m'n alfabet ben ik nog even bij de C blijven steken: we houden het maar even op de C van Christmas. Later voeg ik er nog wel wat aan toe.

zondag 14 december 2008

Kerst in de startblokken

Gisteren hebben we, net als heel veel andere Nederlanders denk ik, een kerstboom gehaald en die in de bijkeuken gezet om te acclimatiseren. Vanmorgen mocht ie echt naar binnen en konden we aan het optuigen beginnen. Wat maakt dat eigenlijk altijd nog een bende: al die spullen komen weer van zolder, alles bekijken, keuren, wel of niet in de boom of in de kamer... en uiteindelijk de (wat legere) dozen naar de kelder tot we de boel weer gaan opruimen.

De kerstboom staat nu dus te flonkeren. Ook andere spullen kwamen mee naar beneden. Natuurlijk veel sneeuwpoppen, maar die heb ik 'kritisch' neergezet: niet alles komt in de kamer. Sommige kunnen naar de 'koninginnedagspullen' voor een eventuele kleedjesverkoop. Je smaak blijft blijkbaar in ontwikkeling.
Dat merkte ik ook bij een 'oud' borduurwerk:



Wanneer ik deze kerstboom geborduurd heb, kan ik niet meer helemaal terughalen. Het zal toch snel zo'n 15-20 jaar geleden zijn denk ik. Uit een oude Ariadne? Wie het weet mag het zeggen.
Zoiets zou ik nu niet snel meer borduren. M'n keuze van borduurontwerpen gaat nu meer richting ontwerpen met wat rustigere kleuren en wat subtielere onderwerpen. Ook zit er op dit moment nog een blankhouten zelfgetimmerd lijstje om, dat wil ik graag vervangen door iets mooiers, een stoffen lijst of iets dergelijks.

Ook kwam er weer een quiltje te voorschijn dat ik nota bene niet zelf gemaakt heb. Zelf gekocht zeg ik dan maar altijd... Een aantal jaren geleden had ik nog geen basisles gevolgd, maar vond het wel prachtig. Vandaar. Nu mag het dit jaar weer hangen, dan hang ik na de kerst op die plaats mijn 'selfmade' sneeuwpoppenquilt op die plaats. Want dit quiltje heeft toch ook wel weer z'n charme:



En verder hebben Annelies en ik wat poststukken uitgewisseld: op een fancy fair zag ik een kokosnoot waarin de horen-zien-zwijgen-aapjes waren uitgesneden. Ik vond het wel een bijzonder exemplaar en kocht het op de gok. Gelukkig vond Annelies het een welkome aanvulling op haar verzameling, dus kon het haar kant op.
Gisteren kreeg ik van haar een bedankje met nieuwe DMC-garens. Deze garens kende ik niet echt, leuk! Hierbij de afbeeldingen bij dit uitwisselingsverhaal:






Nog één weekje werken, dan begint voor bijna ons hele gezin de kerstvakantie! Heerlijk, lekker eventjes wat minder ('niets' is te optimistisch). DH heeft die luxe niet, die zal nog wat werkdagen moeten maken om dit hectische werkjaar af te ronden.

zondag 7 december 2008

dag sinterklaasje...

Het was een gezellig drukke week met als klapstuk de sinterklaasviering van afgelopen vrijdagavond. Met z'n zessen hadden we een supergezellige viering: iedereen is groot genoeg om geduldig te wachten op z'n cadeautjes en te luisteren en te kijken naar de gedichten en surprises voor de anderen. De hele avond ging ermee heen en dat was ook helemaal prima.

Mijn 'score', op handwerkgebied: quiltnaaldjes, een magneetspeldenkussen. Verder nog 4 (!) chocoladeletters en een bak marsepein en dan nog allemaal geweldigheden, waaronder CD's (zelf uit Amerika laten komen...)en een boek en nog veel meer. We waren gelukkig allemaal goed bedacht, dus geen scheve gezichten.

Nog 2 sfeerfoto's:







Nu heb ik al een paar weken geen echte handwerkdingen laten zien, maar toch heb ik niet helemaal stilgezeten. Allereerst heb ik voor DD2 een christmasornament gemaakt. Misschien weten jullie het nog wel, de dochter die voor excursie naar Parijs ging en de vrijdag ervoor haar hele klerenkast in de was deponeerde...

Dit leek me een leuke herinnering (en gelukkig leek ze het met me eens te zijn):


En ook aan mijn grootste 2008-project heb ik tussen de bedrijven door verder geborduurd. Straks is het garen waar ik nu mee bezig ben, weer op; kijken of ik nog een ander projectje ga oppakken (of een WIP).



En dan nu verder bezig met kerst-voorbereidingen, naast werk, gezin etc etc etc. Veel plezier ermee allemaal.