zondag 14 december 2008

Kerst in de startblokken

Gisteren hebben we, net als heel veel andere Nederlanders denk ik, een kerstboom gehaald en die in de bijkeuken gezet om te acclimatiseren. Vanmorgen mocht ie echt naar binnen en konden we aan het optuigen beginnen. Wat maakt dat eigenlijk altijd nog een bende: al die spullen komen weer van zolder, alles bekijken, keuren, wel of niet in de boom of in de kamer... en uiteindelijk de (wat legere) dozen naar de kelder tot we de boel weer gaan opruimen.

De kerstboom staat nu dus te flonkeren. Ook andere spullen kwamen mee naar beneden. Natuurlijk veel sneeuwpoppen, maar die heb ik 'kritisch' neergezet: niet alles komt in de kamer. Sommige kunnen naar de 'koninginnedagspullen' voor een eventuele kleedjesverkoop. Je smaak blijft blijkbaar in ontwikkeling.
Dat merkte ik ook bij een 'oud' borduurwerk:Wanneer ik deze kerstboom geborduurd heb, kan ik niet meer helemaal terughalen. Het zal toch snel zo'n 15-20 jaar geleden zijn denk ik. Uit een oude Ariadne? Wie het weet mag het zeggen.
Zoiets zou ik nu niet snel meer borduren. M'n keuze van borduurontwerpen gaat nu meer richting ontwerpen met wat rustigere kleuren en wat subtielere onderwerpen. Ook zit er op dit moment nog een blankhouten zelfgetimmerd lijstje om, dat wil ik graag vervangen door iets mooiers, een stoffen lijst of iets dergelijks.

Ook kwam er weer een quiltje te voorschijn dat ik nota bene niet zelf gemaakt heb. Zelf gekocht zeg ik dan maar altijd... Een aantal jaren geleden had ik nog geen basisles gevolgd, maar vond het wel prachtig. Vandaar. Nu mag het dit jaar weer hangen, dan hang ik na de kerst op die plaats mijn 'selfmade' sneeuwpoppenquilt op die plaats. Want dit quiltje heeft toch ook wel weer z'n charme:En verder hebben Annelies en ik wat poststukken uitgewisseld: op een fancy fair zag ik een kokosnoot waarin de horen-zien-zwijgen-aapjes waren uitgesneden. Ik vond het wel een bijzonder exemplaar en kocht het op de gok. Gelukkig vond Annelies het een welkome aanvulling op haar verzameling, dus kon het haar kant op.
Gisteren kreeg ik van haar een bedankje met nieuwe DMC-garens. Deze garens kende ik niet echt, leuk! Hierbij de afbeeldingen bij dit uitwisselingsverhaal:


Nog één weekje werken, dan begint voor bijna ons hele gezin de kerstvakantie! Heerlijk, lekker eventjes wat minder ('niets' is te optimistisch). DH heeft die luxe niet, die zal nog wat werkdagen moeten maken om dit hectische werkjaar af te ronden.

9 opmerkingen:

mainely stitching zei

Isn't it great to have a Christmas tree in the house? I hope you and your family enjoy some wonderful days leading up to Christmas. :D

Corrie zei

Heerlijk om je kerstboom al neergezet te hebben, dan heb je lang plezier van die mooie sfeer in huis. Ja die verandering van smaak zit mij wel eens dwars als ik aan het borduren ben, dan ben ik bang dat over enkele jaren alles in de kringloop staat, maar daarom probeer ik net als jij ook meer klassieke patronen te gebruiken, die blijven toch altijd mooi! Heel fijne dage gewenst Anneke met je gezin.

Annelies zei

Het was een leuke ruilactie Anneke !
Toch wel een grote gok hoor, om die aapjes te kopen.
Volgens mij komt die kerstboom inderdaad uit de Ariadne.

Anoniem zei

Alweer in de SFEER !!;-)

Toch weer grappig die oude dingetjes.

En een mooie 'ruil' !!

mm

Agnes zei

Hier geen kerstboom/versieringen dit jaar. Heb geen zin in al die poespas, erg he?

Succes met de laatste loodjes voor de vakantie en dan lekker genieten van het bijna-niets-doen.

Ben trouwens wel benieuwd welk kado sint twee keer gekocht heeft ;-)

Groetjes, Agnes

Maureen zei

Via Tante Hilde kwam ik op je blog terecht.
Leuk om te lezen en het uitzoeken en vooral uitruimen van de kerstdozen klinkt heel bekent :o)
Ik wens je een heerlijke vakantie toe en fijne dagen.

Anoniem zei

Boom ligt nog in de tuin, acclimatiseren vanaf morgen ochtend en dan vrijdag optuigen, traditioneel de dag dat DH met vakantie kwam. Ik verheug me nu al op m'n "ballen" ik heb weer twee nieuwe, dus dat wordt weer lachen als die op m'n log komen. Vooral die van DH is......erg :)
Jullie een heel fijne kersttijd toegewenst, geniet er van!

Marcella, nuttigenfraai.web-log.nl

yvonnep zei

Leuk he, die spulletjes die dan weer te voorschijn komen. Ik zet dan elk jaar trouw mijn Marjolein Bastin (schrijf je dat zo?) geborduurde appeltjes in een lijstje weer neer. Gek he, dat veroudert niet.

sticker zei

coof521
rig444
lye258
maid6547
maroom5