zondag 21 december 2008

Advent

Tussen sinterklaas en kerst begint de adventstijd al. Elk jaar moet ik er dan ook echt bij nadenken om óók de adventskaarsen te kopen, want dat is een van onze huistradities: elke zondag een kaars, elke week één erbij.
Vandaag is de laatste adventszondag en aangezien we eigenlijk al helemaal klaar zijn voor kerst, staan ze volop te branden. De open haard is aan (al gehoord dat het met de kerstdagen en daarna zo koud gaat worden... het extra hout ligt klaar). Deze maand hangt er een grote kroonluchter in de voorkamer met 12 waxinelichtjes en die zijn ook aan. Samen met de twee jongsten heb ik nog allerlei lekkers in de kerstboom gehangen als finishing touch, dus laat de kerst(vakantie) maar beginnen.
Nog maar even niet aan denken dat morgen vooral de was en strijk op het programma staan...De afgelopen week heb ik voor twee mede-weblogsters, die ik ondertussen toch al weer behoorlijk lang 'ken', wat geborduurd. Met mijn finish-finish-fobie moest ik nog een hele drempel over om ze op tijd weg te kunnen sturen, maar het is gelukt! Wel heb ik voor beiden hetzelfde patroontje geborduurd, hopelijk vinden ze dat niet erg...
Beide finishes zijn zonder patroontje, dus dat was m.n. voor de eerste nog wel wat spannend, maar het is (redelijk) gelukt.
Eenmaal klaar en op de bus (nog een drempeltje) had ik toch wel even een 'yes-yes'-gevoel: eindelijk gelukt iets op tijd ergens heen te krijgen! Vrijdag op de post, zaterdag op beide adressen, dat is toch wel bijzonder in deze tijd van het jaar. Wat dat betreft, heb ik nooit klachten over de TNT.

Toelichting: op het sokje zit een borduurseltje wat behoorlijk klein is: vier zo klein als het borduursel van het kussentje. Het sokje is met 1 draadje over 1 geborduurd, het kussentje 'gewoon': 2 over 2

Met m'n alfabet ben ik nog even bij de C blijven steken: we houden het maar even op de C van Christmas. Later voeg ik er nog wel wat aan toe.

5 opmerkingen:

yvonnep zei

Ja, hier is ook alles bijna klaar. Nog even wat werklui en de werkster en hoppa... leuke borduurtjes, schattig!

mainely stitching zei

Oh, it looks so inviting there at your home!!

Love your stitching. :D Your gift to us gathered many compliments at Arden's birthday party. :D Thank you!!!!

Corrie zei

Anneke, wat klinkt dat oergezellig en sfeervol! Geniet er groot van en morgen is nog ver. Wat leuk die sokjes en zo fijn geborduurd en nee ook ik heb geen klachten over de TNT, ik heb ze zelfs een keer met kerstmis een doos met lekkers laten bezorgen omdat ze me wekenlang hebben geholpen door de post niet in de brievenbus te doen, maar te wachten tot ik de post rechtop staand in ontvangst kon nemen vanwege een rugblessure, had ik niet om gevraagd, maar ze zagen me rondstuntelen en riepen dat ze wel even zouden wachten tot ik bij de duer was, alle andere postbodes waren ook ingeseind, dat verdiende een lekker compliment.

Carolien zei

Hallo Anneke,

Och, wat leuk die wens voor de stocking! Leuk gemaakt ook.
Ik wens jou en de jouwen alvast een hele fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2009 toe!

Groetjes, Carolien

googler zei

calm510
card413
randengdaoren
taibaijinxing
xianhe760