zaterdag 8 november 2008

Hij komt...

Zo langzamerhand slippen er wat sinterklaasspullen ons huis in. Wel een beetje illegaal...: binnen ons gezin proberen we ons te houden aan de afspraak dat we voor 6 november (verjaardag van DD2) geen pepernoten in huis halen.
Dit jaar is dat niet goed gelukt. Eerst een klein zakje 'omdat ze net in de winkels liggen en 6 november nog wel heel ver weg is..' Daarna was DH zo aardig om bij de bakker elke keer zo'n lekker zakje harde pepernootjes mee te nemen.
(NB ik schrijf pepernoten, maar ik bedoel vast kruidnoten...)
Heerlijk!

DD2 is nu gelukkig jarig geweest, dus gisteren heb ik gelijk 2 kilozakken gehaald. In ons 6-hoofdig-gezin gaat het snel; zelfs de grote meiden nemen straks weer een pepernoten-tussendoortje mee naar school.
Omdat we geen 'gelovende' kinderen meer hebben, is de sfeer van het sinterklaasfeest wel wat veranderd, maar toch proberen we er echt van te blijven genieten. Volgend jaar woont onze oudste waarschijnlijk al niet meer thuis en wordt het allemaal anders.

Ook in het borduurwerk heb ik vast een sinterklaasvoorschotje genomen: het bootje is van vorige week. Misschien hebben jullie wel gezien dat ik met de lay-out wat aan het rommelen ben (geweest) en dat zal nog wel even doorgaan. Leuk om te doen, maar het kost tíjd. Een sinterklaasaccent vóór kerst weer alle aandacht opeist, leek me in ieder geval wel leuk.
Vorig jaar heb ik ook al een klein sinterklaasborduurseltje gemaakt. Wanneer je veel borduurt, gaat het soms kriebelen om ook zelf eens iets te fabrieken.De tijd voor kerst is voor mij altijd een gat-in-mijn-hand-tijd voor kersttijdschriften: in het borduren en quilten blijft het wel zo ongeveer m'n meest favoriete thema.
Sommige gelukkigen hebben de nieuwe Quiltmania al, maar hij ligt nog niet in de winkels en ik ben de afgelopen week al een paar keer vergeefs gaan kijken.


Een ander -Engels- tijdschrift heb ik weer eens los gekocht. Hier kan ik geen plaatje van vinden, maar misschien is deze free chart wel leuk!

7 opmerkingen:

wilma zei

Ja hij komt eraan!!!
Ik heb er al zo'n zin in!!
De kleinkinderen vinden het al zo spannend allemaal. En volgens mij komt de piet van vorig jaar ook bij hen.
Helemaal ley=uk weer...

Debby zei

Jammer dat onze dochter niet meer gelooft.Het was altijd zo'n spannende tijd met pakjes verstoppen en schoentjes zetten en als je dan al in bed lag bijna vergeten de schoen te vullen en een hap van de winterwortel nemen....

Anoniem zei

Ja, jij bent er klaar voor !!!

Veel voorpret !!!;-)

mm

Annemarie zei

Sinterklaas kapoentje... Het water loopt me in de mond als ik over al dat pepernotenlekkers lees. Helaas zijn zoonlief en ik er allebei allergisch voor, maar soms, heel soms, gaan we ons lekker te buiten.
Lieve Sintborduurseltjes!

Corrie zei

Wat knap om je zo te beheersen met al dat Sinterklaaslekkers in de winkelschappen, lukt mij niet. Ook met tijdschrijften en andere sfeerartikelen kost het me erg veel moeite, ik kan er niet om treuren hoor ;- ))
Wat een prachtige quilt op de voorpagina van dat blad.

Carolien zei

Wat een geinige Sint borduurtjes heb je gemaakt, leuk hoor! Goed te merken dat er al meer mensen in de ban van de Sint zijn!

Groet en alvast een fijne week, Carolien

yvonnep zei

Ja, met of zonder kinderen is dit een gezellige tijd. Vind ik. Leuk zo'n klein bootje, maar vooral het worteltje vind ik geinig.