zaterdag 1 november 2008

November

Stiekem is november mijn lievelingsmaand. Het heeft te maken met de verwachting van de feestdagen, maar er toch nog niet zo druk mee zijn, dat het het feestgevoel een beetje naar de achtergrond schuift.
Het heeft ook te maken met het weer: het wordt vaak een beetje een verstilde wereld buiten: er is niet veel meer te beleven: de bomen zijn kaal, niemand gaat voor zijn plezier naar buiten omdat het nat of grijs is. En dan soms het cadeautje van een witbevroren grond, zoals in de afgelopen week. Wij wonen wat landelijk en dan die herfstkleuren onder het wit en ook de witte weilanden waarin de schapen wel bevroren leken, na sneeuwlandschap toch het meest spectaculair wat mij betreft.

We zitten dus meer binnen. Nog wat kleine klusjes nu en dan ga ik ook lekker zitten: deken over m'n benen, detectives op tv en m'n borduurwerk erbij. Iets om je op te verheugen. Met een beetje geluk drinken we ook nog chocolademelk...
Jullie merken, ik word er lyrisch van. Maar eventjes hoor, verder ben ik gewoon een nuchtere Nederlandse.

M'n fotobatterijen heb ik weer opgeladen. Eigenlijk ligt er altijd wel ergens in huis iets op te laden: wij hebben inmiddels zoveel mobiele telefoons, MP3spelers en spellen die weer stroom nodig hebben, dat de stopcontacten meestal druk bezet zijn. Maar we konden er nog een vinden voor deze batterij, die maar heel eventjes nodig heeft.De afgelopen week heb ik wat meer kunnen borduren. Het is een 'saai' en tegelijk makkelijk stukje geweest wat ik onder handen had: heel veel opvulborduurwerk. Door het mooie garen ontstaan er toch kleurschakeringen. Nu kan ik weer lekker dóór met de tekst, dat zie je echt groeien.En eindelijk, eindelijk, eindelijk: een klein quiltje van 16 blokjes is klaar. Op de foto nog niet eens zó toonbaar, het moet nog een keer gestreken, maar het resultaat over all is naar mijn zin: de figuren zitten goed, de kleuren zijn goed.
Ik merk heel goed dat zonder de stok-achter-de-deur-quiltlessen het lastig is om hier de vaart in te houden. Quilten vind ik heel leuk, maar borduren vind ik leuker. Ook is dat voor mij minder lastig om even op te pakken. Geen idee dus wanneer dit quiltje echt áf is, daar ga ik mezelf geen deadline voor geven.
Maar met deze 16 blokjes ben ik, geloof ik, meer dan een jaar bezig geweest...

Vanmiddag nog een nieuw quilttijdschrift gekocht (dat weer wel ;-)), dat staat op m'n vanavond-nog-te-genieten-lijstje. Het heet Quilt It en dan de Christmas-uitgave. Ik vond m in een redelijk bekende quiltwinkel. De verkoopster omschreef de winkel zelf als 'bijna uitgestorven' en daarmee bedoelde ze niet dat er niemand kwam! Het was zelfs tamelijk druk. Jammer dat zulke winkels (moeten/zullen) verdwijnen.

9 opmerkingen:

yvonnep zei

Erg leuk quiltje zelfs! Vrolijk. Ja, lekker he, de wereld in november.

Barbara zei

There are a lot of great things about November. It's a nice month, a comfy month. :)

Corrie zei

Anneke, je beschrijving van de maand november is precies zoals ik het voel, heerlijk! Het is hier vandaag een grijzige dag, vind ik erg mooi en zal mijn dagelijkse wandeling extra sfeer geven.
Je quilt vind ik héél erg leuk maar je hebt wel gelijk, een borduurwerk pak je makkelijker op. Dat ziet er ook weer prachtig uit, zo fijntjes!

Wilma zei

Erg leuk quiltje!!!
Deze maand en volgende maand zijn mijn favorieten!! Ben al naar menige kerstshow geweest en ook al weer wat leuke dingen gekocht voor de kerst. Heerlijk!!
Samen met de mannetjes kijken wij al weken naar de club van sinterklaas op dvd en lopen ze al in pietenkleren.... HEERLIJK!!!

Anoniem zei

Jij staat al met 1 voet op de kade de Sint op te wachten !;-))

Mooi quiltje zo. Grappig effect, het zijn net vouwblaadjes.

Je borduurwek gaad goed vooruit al is het saai, mooi !!

mm

Annemarie zei

Ja, je hebt helemaal gelijk, november is ook mijn lievelingsmaand en niet alleen omdat ik een novemberkind ben :o)
Mooie quilt!
EN heb je die lucht helemaal volgeborduurd? Holy moly, wat een werk. Wel erg de moeite!

Annelies zei

Leuke quilt !
Ik ben meer een voorjaarsmens. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet mijn favoriete maanden zijn.

supergoof zei

Inderdaad, het is de voorpret,... je kunt al lekker genieten, en er is nog geen stress,...
:o)

Fijne dag vandaag!
:o)

Anoniem zei

november is nog maar net begonnen, dus je kunt nog lekker lang genieten. mooi quiltje, ik vind dit zo'n leuk blok! een snoepie. Tsja quilten of borduren? doen wat je op dat moment leuk vind, dan heb je het meest plezier.

fijn novemberweekend ;)
marcella
nuttigenfraai.web-log.nl