zondag 16 november 2008

A...


In de trant van: wie A zegt, moet ook B zeggen heb ik besloten m'n weblog wat uit te breiden: wat persoonlijker verhalen, omdat ik zelf vind dat ik op dit moment eigenlijk niet genoeg handwerkerigs te melden heb. Het idee is een beetje aan de hand van het alfabet, maar ook daarin wil ik mezelf niet vastleggen...

M'n initiaal is een A en vroeger kwam mijn naam heel veel voor. De kinderen van deze tijd dragen mijn naam nauwelijks nog. Zelf was ik nooit heel blij met m'n naam: in elke klas zat wel een naamgenoot en soms zelfs wel twee. Je achternaam wordt dan belangrijker en de mijne was niet zo standaard gelukkig. Maar heel erg vond of vind ik mijn naam ook niet, hoor. Het is gewoon m'n naam.

Sinds bijna een jaar ben ik weer aan het Autorijden. Toen ik een jaar of 27 was, heb ik pas m'n rijbewijs gehaald en ik besloot al snel dat autorijden niets voor mij was. Ik heb een beetje de neiging meer te letten op wat er allemaal in m'n hoofd rondgaat dan in het verkeer om me heen. Dat vond ik zelf niet verantwoord en daarom besloot ik gewoon te stoppen met autorijden. Ik had er niets mee en miste ook niets. Het was geen rij-angst.
Vorig jaar kreeg ik de kans op een nieuwe baan, maar daarvoor zou ik dan wel met de auto op en neer moeten. Ik heb er niet lang over nagedacht en besloot het autorijden dan maar weer op te pakken. Iets aangepast, dat wel. Na een paar autorijlessen hebben we een Automaat gekocht en ben ik weer verkeersdeelneemster in een auto geworden. Anders, maar het ging vanaf het begin prima.

Tot zover de A...

Gisteren was het eindelijk zover: de intocht van sinterklaas. Bij ons is het altijd een belangrijk moment. Alle dochters en de ene zoon om 12.00 u klaar bij de TV en dat is eigenlijk ook wel heel grappig. Een tafel met lekkers, warme chocolademelk met slagroom en een beetje aan het einde warme tosti's. Heerlijk.
Bij uitzondering een plaatje van onze jongste:Door m'n kinderen word ik er meer of minder regelmatig op gewezen dat ik nog borduurwerken heb liggen die wel eens af mogen... Natuurlijk hebben ze gelijk, maar nieuwe werken en werkjes trekken ook. Maar een grote WIP heb ik te voorschijn gehaald en klaargehangen. Zo is hij in ieder geval zo zichtbaar dat ik er vast wel weer een paar draadjes aan ga toevoegen:ps de eerste afbeelding is van de stitchcompany , het ontwerp is van Lilipoints

9 opmerkingen:

mainely stitching zei

Van B naar A ... ;) grapje i.v.m. voornamen.

Our kids didn't see the Sint in person as Max was away this weekend, so we will go watch his arrival next Saturday in Oudewater, probably to be combined with a visit to the in-laws. We have, of course, been singing, and shoes left empty have magically been filled. :)

Annelies zei

Ik heb pas op mijn 26 ste mijn rijbewijs gehaald. Nog steeds is autorijden niet mijn favoriet. Van dorp naar dorp is geen punt, maar de opritten van een snelweg vind ik vreselijk.

wilma zei

Knap hoor weer autorijden... Ik heb het pas gehaald op mijn 30ste. Eerder ha dik het niet zo nodig...
Nu wil ik het echt niet meer missen.

Leuk om zo wat over je te lezen....
Ja erg leuk en gezellig zo voor de buis. Dit jaar stonden wij hier te juigen bij de Rijn. En als je dan die glunderende gezichtjes van de kleine mannetjes ziet!! SNIF!!
:o)

Anoniem zei

een prachtige A, (het borduurwerkje) het autorijden verging mij ongeveer net zo. Toen ik net mijn rijbewijs had zeilden mijn kindertjes een km of 30 verderop, dat waren mooie ritjes op zondag. Daarna had ik een tijd te weinig te rijden en ben ik er uiteindelijk helemaal mee gestopt, ook zo'n nadenker achter het stuur. Goed van je dat je het weer oppakt!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Annemarie zei

Oh, wat een gezellige update, Anneke! Hee, die schoorsteenmuts van meneer is leuk, zeg! Van de Plus, heh?
Ik heb mijn rijbewijs op mijn negentiende gehaald (en als ik niet eerst door die monsters van examinatoren twee keer gezakt was, dan op mijn achttiende) en ik heb altijd en graag en hard gereden. Zoef de Haas is er niets bij :o)
Die sampler over je borduurstandaard, is dat Patchwork van Jan Houtman? Ben je daar al zo ver mee? Dan krijg je hem ook vast af. In tegenstelling tot moi. Natuurlijk.

Corrie zei

Ha Anneke, naast alle leuke A-info die ik erg leuk vond om te lezen, blijf ik bijna ongelovig staren naar het enorm grote borduurwerk dat je ons voorschotelt. Het is werkelijk prachtig, maar doet me wel erg denken aan de gigaprestatie van de Nearly Insane quilt, heldhaftig om zoiets te beginnen en ook nog af te willen maken.

Anoniem zei

Leuk een thema !!

Heb geen rijbewijs, heb nooit een auto gehad.
En heb het zó gemist met 5 kinderen !!

Dus geweldig dat je weer rijdt. Heerlijk zelfstandig, broemmmmm !!;-)

Leuke 'eigen' traditie, gezellig.

Wat een lap, zó leuk !!

mm

yvonnep zei

Ik haalde mijn rijbewijs pas op mijn 45e. Eerder ging het goed zonder en nu ook vaak. Alleen in vakanties en met boodschappen doen is het handig. Die A is leuk.

sticker zei

proe25800
posy4581
rot1679
wool1181
feel8543