zondag 23 november 2008

B...Tijd voor de B, de B van Baan. In de afgelopen week was het precies een jaar geleden dat ik buitenshuis aan het werk ging. Eigenlijk was het totaal onverwacht, ik werd gevraagd te solliciteren, maar heb dat pas bij een herhaling van die vraag ook echt gedaan. Tot die tijd heb ik lang betaald werk binnenshuis gedaan, maar deed toen al wel 2 jaar 'alleen' vrijwilligerswerk.
Na een uitgebreide sollicitatieprocedure (3 gesprekken, in verband met al de mensen met wie je gaat samenwerken) kreeg ik de baan aangeboden. Het kostte wel wat nadenkwerk, want praktisch waren (en zijn) er de nodige plussen en minnen. Maar ik heb de baan aangenomen en werk sindsdien op 20 km afstand van ons dorp.
Het is een baan in het onderwijs, met een fte van 0,46. Het is 2 dagen per week, maar omdat het toch bijna een 0,5 formatie is, komt er wel het nodige bij. De komende week heb ik een dag extra cursus en een dag extra 'studiedag', dat zal de ouders onder jullie wel bekend voorkomen...
Het werken buitenshuis heeft voor- en nadelen, een beetje tegen elkaar weg te strepen. Over het algemeen vind ik het werk zelf leuk en uitdagend, al zijn er natuurlijk altijd dingen waar je tegenaan loopt.


En dan natuurlijk Borduren! Nog steeds begrijp ik dat mensen niet snappen wat er leuk aan is, maar ondertussen geniet ik er nog steeds ├ęcht van! Wanneer het precies begonnen is, weet ik niet eens, ik heb het niet van jongsaf aan gedaan.
Voor mijn 18e verjaardag kreeg ik het borduurpakket 'de 4 jaargetijden' van PAKO en daarmee is het serieuzere borduren begonnen, al had ik ook ooit al wel een versierde A gemaakt. Het grote pakket moest ik overigens nog afmaken toen onze eerste zich aandiende en ik voor dat kleintje iets wilde gaan borduren. Dus echt veel geborduurd heb ik in die jaren niet.
Borduren heb ik sinds 1991 gestaag gedaan, al weet ik wel dat ik door het internet en later ook de weblogs veel en veel meer ben gaan borduren. Het aanbod is hierdoor veel groter geworden, waardoor je eigen smaak zich meer kan uitkristalliseren. Dingen die ik jaren geleden geborduurd heb, zou ik nu niet gauw meer maken. Al blijf ik dat werk wel mooi genoeg vinden. Ik vind het leuk om te zien dat je ook daarin blijkbaar een ontwikkeling kunt doormaken.

Sinds eergisteren is het onrustig weer. Vrijdag was het overdag vooral heel harde windstoten met veel naar beneden vallende takken en daarbij hevige hagelbuien. 's Avonds kwam daar sneeuw bij. Erg leuk, vooral omdat het weekend net begon. Gisterochtend gaf dat wel sfeer, vooral omdat het lekker doorsneeuwde, al dooide het ondertussen wel. Vandaag nog heel wat sneeuw en ook nu vallen de vlokken nog. Omdat het tussendoor dooit en vriest, was er vanmorgen een harde, gladde ijslaag onder de sneeuw.
Dit weekend hebben we er echt van genoten, maar nu de werkweek weer begint te naderen, vind ik het wel minder worden. Met mijn niet-zo'n-lange-rijervaring zie ik er wel tegenop te moeten rijden wanneer het glad is of over een weg vol sneeuw of terwijl het sneeuwt... Toch zit er niet veel anders op, vrees ik.

Nou ja, nog maar even niet aan denken. De Quiltmania heb ik inmiddels gescoord, ook de Anna December, de Marie Claire Idees en de Cross Stitcher december. In deze maanden kan ik ze niet laten liggen. De MCI en de Quiltmania koop ik trouwens eigenlijk standaard... Voor vanavond heb ik nog de MCI en de Anna klaarliggen.

Ter afsluiting nog een vrolijk plaatje en een link met sint- en kerstpatronen . Twee jaar geleden heb ik deze link ook al eens geplaatst, lang genoeg om er weer eens mee te komen. Bijzonder dat de link nog steeds actief is!

7 opmerkingen:

Agnes zei

Hoi Anneke

Leuk om een paar lange (persoonlijke) blogs van je te lezen!

Knap van je dat je het autorijden weer hebt opgepakt. Was vast wel griezelig in het begin? Ik kan me voorstellen dat je er ook wel tegenop ziet om met winters weer de weg op te moeten.
Leuk om te lezen dat het werk buitenshuis je nog steeds bevalt. Heb je het inmiddels allemaal een beetje op de rit en kan je er je eigen draai aangeven? Het is wel heel breed in te vullen natuurlijk. Ik ga meer de coachingskant op en dat vind ik erg leuk!

Genietze van deze tijd van het jaar! En ik ben benieuwd naar de C :D

groetjes, Agnes

yvonnep zei

Wat doe je in het onderwijs? Bij welke letter krijg ik het antwoord? Ik zit namelijk ook in het onderwijs.
(p.s. de B is ook van breien :-)

Annemarie zei

Ach ja, thuis werken... Elk voordeel heb z'n nadeel. Soms wou ik dat ik buitenshuis werkte, want dan *kwam* er misschien nog wat van werken. Verder alleen maar fijn, wat mij betreft.
Gisteren ben ik bijna ingesneeuwd geraakt op de hei!!! Net op tijd naar mijn ouders geglibberd. Romantisch, maar net iets te spannend naar mijn zin :o)
Ik geniet nog steeds van je persoonlijke schrijfsels hier. Leuk!

mainely stitching zei

I must admit that I've been doing some serious struggling with the issue of working outside the house during these last weeks. I just don't know if the few advantages of the supplemental income are really worth the stress. :( I'm glad that your job is going well. :D

Anoniem zei

Mooie B story !!!

Knap hoor weer werken en nog autorijden ook zo'n end.

Het onderwijs is zeer intensief en er komen altijd veel extra uren bij. DD doet het 3 dagen in de week met 2 kleine kindjes en de reistijden en ouderavonden/vergaderingen zeer vermoeiend.

Op naar de C !!??;-), ben benieuwd !!

mm

Carolien zei

Hallo Anneke,

Dank voor die leuke knutsellink, dat is een goede tip!
Fijn weekend & groeten, Carolien

sticker zei

wukong5
kaimeiri
kaluola
suonata
yilante