vrijdag 3 oktober 2008

Was

Waarschuwing: dit is een lange log!

Vrijdag is voor mij geen werkdag, maar dat is natuurlijk alleen in de strikte zin van het woord. Want vanmorgen had ik zo'n moment waarvan je weet dat het eens zal komen...
Op het moment dat m'n tweede dochter in m'n armen werd gelegd, had ik erop voorbereid moeten zijn, maar nu was het toch echt zover: dochter 2: 'Mam (giebel, giebel), maandag ga ik naar Parijs he? Dus ik heb m'n kamer maar eens opgeruimd en nu ligt eigenlijk m'n hele klerenkast in de was... Kun je ervoor zorgen dat ik op tijd weer wat kleren heb?'
Even later komt dochter 1 binnen, met een spijkerbroek bungelend aan een vinger: 'Mam, vanavond ga ik op kamp he? Kun je die voor vanavond nog even wassen?' En dat is de dochter die altíjd haar kamer opruimt door de kleren van de grond in een keer in de wasmand te stoppen.

Eens zul je écht weten wat het betekent om dochters te hebben; en dan tel ik dochter 3 nog niet eens mee. Het betekent: geen twee dagen hetzelfde aan willen, logisch (!); en dan elke dag het liefst meerdere laagjes: hemdje, nog een hemdje, bloesje (strijk!!!), dan soms nog een bolero of vest. (Soms, bij gebrek aan schone kleren omdat alles nog op de grond ligt, pakken ze per gratie toch voor de tweede keer iets van de stapel.) En (alle drie)hebben ze heel lange haren! Die heb ik vandaag ook in alle soorten en maten overal van af geplukt. Eindeloos douchen en dan drie handdoeken gebruiken; make-up vlekken, enzovoort. Bijna 18 en bijna 16.
Dus vandaag aan de was. En aan de opruim. En aan de strijk. Toch klaag ik er niet over! Ik ben nog steeds erg blij met m'n drie meiden. En onze zoon zal er op z'n tijd ook wel een potje van maken.

En: het was bijzonder weer de afgelopen week, en soms bijzonder genoeg om gauw het fototoestel erbij te halen. Vanmorgen kon ik gewoon onze tuin in om het resultaat van deze week vast te leggen:

De afgelopen week ben ik ook borduurderig nog wel in de weer geweest: een avond lang heb ik heerlijk ontspannend aan Peaceful Paradise zitten borduren. Elke keer kan ik me er zelf weer over verbazen hoe me dat ontspant en ook verbaas ik me er vaak over dat anderen dat niet begrijpen...En elk jaar weer een traktatie: de Just Cross Stitch Christmas Ornaments, ingevlogen vanuit Amerika. Vanmorgen lag hij pas in de bus en tot nu toe vond ik dat ik nog niet de rust had om er even echt mee te gaan zitten. Maar m'n DH heeft net de open haard aangedaan, dus dat lijkt me een mooi plaatsje om er eens lekker voor te gaan zitten.
Elk jaar probeer ik er toch ook wel echt een uit te maken! En het rare is: ook alleen het kijken naar de leuke ontwerpen is al weer yummie.Ook heb ik via ebay nog een OOP HTF patroon gekocht (denk ik :-)), maar daarover later wat meer.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

OOO, ja ken dat !!
Maar mijn zonen kunnen er ook wat van.
Ik heb er 1 die staat het langste van allemaal voor de spiegel.
En hun kleding wordt zó groot, de machine is met 1 spijkerbroek al vol. De schoenen in de gang zijn net roeiboten :-)))

Ja handwerken onstpant écht, zelfs het (mooie) gepriegel.
Ik heb het bewijs dat mijn suiker spiegel daalt door een middag te handwerken en minder insuline hoef te spuiten.

En ja kijk plezier is al genoeg !!
Veel plezier voor de haard.

mm

Corrie zei

Drie zoons kregen we en niets van wat jij beschrijft kwam voor, maar onze oudste zoon kreeg drie prachtige dochters met héél lang blond haar en toen wist ik ook wat dat betekende, overal haar en gebloemde slipjes. Zlefs nu als ze hier met hun vriend op bezoek komen verdwijnen ze naar boven en komen ze welk met een stel voor hen aangeschafte sloffen en mijn eigen dikke vesten weer de trap afdalen en ja, dan vind ik later die blonde haren op de vesten en dat vind ik dan zo lief ;- ))
Dochters in huis hebben zoals is anders en vooral méér dan wat ik ervan merk, maar oh wat heerlijk dat ze nog om je heen zijn, ik denk echt dat het met je zoon anders zal zijn. Heerlijk dat je je kunt ontspannen met je prachtige borduurwerk en je mooie nieuwe tijdschrift en nee, sommigen snappen het niet, onbegrijpelijk voor ons.

Annelies zei

Ja, als ik dit lees ben ik heel blij met mijn twee jongens. De wasmachine draait iedere dag hoor, maar bij ons gaat het toch wat anders. Zeker geen laagjes over elkaar.
Goed weekend !

Barbara zei

My mom found a very good solution to this problem. She ruined a pair of my favorite jeans by washing them wrong (in hot water or something) and when I complained, she "sweetly" told me I was welcome to take care of my own clothes by myself. Everyone was happy - she didn't have to deal with double the laundry, and all my clothes were washed and ironed just the way I liked them. :)

Anoniem zei

Hoi Anneke

Eindelijk heb ik weer es bijgelezen bij je.

Bedankt voor jullie leuke kaart!
Hier nog steeds lekker druk, zowel met het huis als met het werk. En wat je hier in deze log beschrijft.... zo herkenbaar! Het hele weekend ben ik ook al aan het wassen en strijken. Dochters.... pfff En dan heb ik nog maar 1 in de categorie waar jij het over hebt. Maar ja, ook ik doe het met liefde en zie het maar als een uitdaging.

Gave foto's heb je gemaakt. Als ik hier nu naar buiten kijk is het grijs en triest, miezerig weer. Dat zal bij jullie wel niet veel anders zijn.

Ik ga d'r weer vandoor. Vanavond vroeg eten. Om 7 uur is er een jeugddienst in Groningen. Altijd op de eerste van de maand in de CGK waar we in principe altijd bij proberen te zijn. Ik moet dus gaan koken...

Fijne zondag verder!
groetjes, Agnes

yvonnep zei

haha, die reactie van Barbara, wat een truc!
Geniet nou maar van je dochters. Je zou toch niet willen dat ze in Parijs/kamp zaten met precies de verkeerde kleren?

Annemarie zei

Fijn toch, dat ik een jongen heb :o) Maar die smeert alles onder het snot - en hij beperkt zich niet tot zijn kleren. Of tot kleren.
Hoe vind je de nieuwe JCS? Ik vind 'm geweeeeldig. Tenminste 16 die ik er zo uit wil maken!

Carolien zei

Hallo Anneke, dank voor je lieve commentaar op mijn blog! Leuk he, die banners, die van jou is ook erg grappig ... Ik herken je was-verhaal helemaal, met 3 dochters waarvan er vandaag één ging logeren en gisteren dus DRINGEND voor me ging staan of ik nog 3 broeken wilde wassen. Heb ik braaf gedaan ;)

Ik wens je een fijn weekend!
Groeten, Carolien