maandag 13 oktober 2008

Herfst...

...vakantie!
Zomaar een maandag thuis. Samen met de kinderen die natuurlijk ook vakantie hebben, waaronder ook DD 2, weer veilig thuis uit Parijs. Een ongelooflijk zachte dag trouwens. Bijzonder zo half oktober.

De vakantie-uren heb ik nu besteed aan wat fotobewerkingen, zodat ik -eindelijk- een fatsoenlijke kopfoto heb geplaatst. Een kleine toelichting: de bladeren die je ziet, liggen hier gezellig op het terras (wacht maar tot er nog meer liggen en er wat meer regen op valt, dan ga ik mopperen omdat ze weer opgeruimd moeten worden...); de maiskolf is uit eigen tuin en hangt nu aan de muur, waar er af en toe meesjes op gaan zitten om er een hapje van te nemen; de paddestoel-foto is genomen door DS, afgelopen zaterdag hebben we een middagje in het bos doorgebracht. We wonen op een paar honderd meter afstand, maar genieten er veel te weinig van!

En dan last but not least: het borduurwerkje. Een mooi klein werkje van The Prairie Scholer. Het is nog niet helemaal het sinterklaas-seizoen, maar wat mij betreft, mag het beginnen ;-). Het ontwerp is trouwens wat meer 'santa', dus ik heb het wat 'verdutcht': aangepast aan mijn beeld van een wat meer Nederlandse sinterklaas.En over sinterklaas gesproken: vorig jaar had ik op verzoek voor mijn DD3 een borduurwerk gemaakt. Het was keurig op tijd klaar, maar met mijn finish-finish-fobie lag het nog steeds onafgewerkt in m'n stapel (DD3 had het op sinterklaas wel als cadeau gekregen, maar daarna weer ingeleverd om het toonbaarder te maken). Onder zachte druk heb ik het er maar eens uitgevist en heb ik heel langzaam aan -iedere week een naadje- de afwerking ter hand genomen. Uiteindelijk zijn we allebei heel tevreden met het resultaat:Iemand nog zin in een spelletje Rummykub?

7 opmerkingen:

Barbara zei

I've never played Rummycub, but I do love your PS Santa! :D

yvonnep zei

Leuke Santa... ook lief ander borduurtje. Vind je het erg als ik pas met rummycub :-)?

Annelies zei

Wat een leuke borduurwerken. Grappig die aangepaste Santa. Maakt het wel heel speciaal.

Wilma zei

Wat een mooie kopfoto!!!

Geniet van je vakantie!!!!
Doe ik ook...
:o)

Carolien zei

Leuke borduurwerken en ha! nog een Sinterklaasfan ... wij zijn er ook gek op!

Groeten en een fijne dag, Carolien

Corrie zei

Ha Anneke, zou je me willen mailen, ik wil je iets vragen en kon nergens je e-mailadres vinden.
Ik heb meteen even je logjes bijgelezen en vind je borduurwerken weer erg mooi, zo sfeervol. Mijn e-mailadres is jancormml@hetnet.nl of corneel90@hotmail.com

Anoniem zei

Mooi je nieuwe kopfoto.
Met allemaal je persoonlijke dingen.

mm