zondag 18 mei 2008

Borduurupdate

Eindelijk weer een foto van m'n grote WIP: Peaceful Paradise. De afgelopen drie weken heb ik er (bijna) niet aan geborduurd, maar in de periode ervoor lukte het gelukkig wel regelmatig. Het ziet er toch al wel echt anders uit:Aanstaande vrijdag is alweer de laatste borduurles aan het groepje van dit 'blok'. De groep 8-ers waren afgelopen vrijdag heel onrustig en deden niet veel. Maar een meisje van groep 7 had in de meivakantie thuis lekker doorgeborduurd en had haar borduurtje klaar. Erg leuk, vooral omdat ze ook zelf iets had toegevoegd: het hekje.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen datze al wel wat kon borduren voordat ze dit blok ging doen. Van de andere 5 denk ik niet dat het lukt iets af te krijgen, jammer maar helaas. Het is een eerste aanzet tot borduren en we kiezen echt een klein werkje, maar het lukt niet altijd zoals je wilt of zoals zij willen. Dan hebben ze het in ieder geval geprobeerd, dat vind ik zelf het voornaamste.An update on my big project: Peaceful Paradise. I didn't manage to stitch on it for about 3 weeks, but I think you can see the difference with before.

I teached 6 children on cross stitch for the last three weeks and next week will be the last lesson. One girl managed to finish her little project, but the other 5 won't, I'm afraid. I'm a bit philosophical about the whole cross stitch project: it's a first attempt, some will like it, some won't.

11 opmerkingen:

Annelies zei

Ook ik heb wel eens borduurles aan een aantal kinderen van de lagere school gegeven, maar de tijd is dan eigenlijk te kort. Je doet niet zoveel met vier middagen.

wilma zei

Wat heerlijk om borduurles te geven!!! Ik zat bij handvaardigheid..... zagen, timmeren, schilderen...... en deze juf had altijd erg gewillige kinderen. Hoe doe je dat Wilma dat ze zo goed luisteren bij jou??!! Ehm niets bijzonders zei ik dan, terwijl ik in mijn tas de dropjes zag liggen!!
hahahaha slechte juf zou ik zijn....

Barbara zei

Your big WIP is so lovely! I also had a week of almost no stitching time, but I tried to make up for it (a little bit) this weekend. It felt very good!

I think it's great that even one kid finished her project! Hopefully the joy of stitching will come back to the kids when they are a little older. :D

Anoniem zei

Het paard is leuk geworden.
Ben hard aan het denken van wie het was,maar ....
Succes vrijdag middag

Anoniem zei

Sorry naam vergeten
groetjes sonja

conny zei

Wat leuk dat je borduurles geeft aan de kinderen! Jong geleerd is oud gedaan toch?

Anoniem zei

Prachtig je borduurwerk !!
De kleuren zijn zo mooi, vooral dat blauw bovenin.

Wat knap het paard, en goed zelf nog een hekje er bij.

Ja het ene kind of het andere pakt het heel anders op.

Hier was juist de zoon die graag borduurde.

mm

Corrie zei

Hallo Anneke, na een tijdje druk en op weekend-vakantie te zijn geweest heb ik nu weer heerlijk bijgelezen. Ik heb het mooie DMC-boekje gedownload en je borduurvorderingen bekeken. Erg leuk dat je er in de klas me bezig bent geweest en wie weet pakken ze het later toch weer op, net als ik véél en véél later deed.
Je PSchooler wordt prachtig, je weet al wel dat ik dit erg mooi vind en ik volg graag de vorderingen. Het wordt tijd dat ik mijn eigen borduurvorderingen ook eens laat zien, maar er zijn nog een paar andere dingen die eerst moeten.
Anneke er gebeurde me iets heel vreemds toen ik op je foto-album klikte, ik kwam op mijn eigen site terecht bij Picturetrail, heb jij van anderen ook al zulke berichten gehoord of ben ik de enige? Ik snap er niets van en wil juist heel graag jouw eigen foto's bekijken, ik hoor het graag van je. Groetjes van Corrie

anneke zei

@wilma: die dropjes kan ik natuurlijk nog een keertje proberen...

@sonja: initialen: MO

@corrie: ik heb m'n fotoalbum link aangepast, hopelijk lukt het nu wel

groetjes
Anneke

Guute zei

Hoi Anneke, zag zonet je reactie op mijn blog. Op EQ5 kan het zeker en vast ook, hoor. Je maakt mooie werken. En in een ver verleden heb ik ook nog les gegeven. Tot ziens!(ik zie hier ook veel bekende personen)

Anoniem zei

wat mooi jouw eigen borduurwerk! lijkt me wel een heel werk omdat het zo volgeborduurd is. leuk het zelfgemaakte hekje. je hebt er in ieder geval eentje over de streep getrokken en van de rest moet je het ook maar afwachten. Soms komt het ineens en dan blijken ze toch wat gehad te hebben aan die paar borduurlesjes uit hun jeugd.

marcella