woensdag 13 juni 2012

HAKEN - CROCHETING


Een kleine blik op mijn handwerkdagen dit moment: haken, haken, haken.
Het borduurwerk heb ik weer even opzij geschoven om eerst deze deken af te maken. Nog een paar uurtjes, dan zitten alle vierkantjes wel aan elkaar.
Maar dan zitten er nog wel een zillion draadjes aan die ik natuurlijk niet wil terugzien.
Dus. daar. ben. ik. nog. wel. even. mee. bezig. De wijze raad van mevrouw Rafels en Rozen om niet te wachten tot álle draadjes moeten worden afgehecht heb ik in de wind geslagen.
Ik zal in m'n agenda een dagdeel blokken om de eindjes weg te werken.

Ons oude, grote huis heeft veel te veel spullen. Ja, dat kan! Vanavond had ik een pak rijst nodig, dus daalde ik af naar onze voorraadkelder. Geen rijst te vinden, maar wel een te grote voorraad overdatum-zakjes...

 


Zondagavond liepen DH, DS en ik even een lekker eind het bos in.
Op het moment dat DS het zat werd, vonden we gelukkig dit bijzondere veertje. Heeft iemand een idee van welke vogel dit veertje afkomstig kan zijn?


Ik zou het erg leuk vinden om te weten.


6 opmerkingen:

Rian, zei

Wat wordt je deken mooi, Anneke. Pff... veel geduld met de draadjes. Ik haak ze altijd meteen 'weg', want ik heb zo'n hekel aan afhechten.
Dat veertje.... diamantduif, misschien?
Groetjes,

Anny zei

Tja... ik zei nog zo... Nee hoor, de een hecht draadjes al werkende af, de ander wacht tot het laatste stukje! Hij wordt wel erg lief he, die sprei. En van vogeltje... daar heb ik geen verstand van. "T is wel een mooi veertje. Maar bijna alles is hiet een mussie...En... van die zakjes kom ik vaak bij de oude Mevrouw Rafel tegen... Tja dat schijnt er nou eenmaal bij te horen. Het wil niet zeggen dat over datum eten gevaarlijk is voor je gezondheid. Meestal is het gewoon niet lekker meer doordat vooral vetten in het product gaan bederven!

marion zei

ik geniet van vogeltjes maar de veer...geen idee

Mary @ Neat and Tidy zei

Your crochet work is beautiful. I love your pattern.

Heidi's Garden zei

Je afghan is erg mooi! Leuk granny variatie.

Het is een veer van de bonte specht. We hebben ze in onze tuin hier in Cranberry Cottage Anneke.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Jantine zei

Wat een prachtige veer! En wat ben je lekker aan de haak, ik zag dat je inmiddels nog veel verder bent, het wordt ongelooflijk mooi!