woensdag 29 februari 2012

SCHRIKKELDAG

Wat een grijze schrikkeldag!
Toch gaan we er hier een feestje van maken. Ten minste, gewoon een extraatje bij het drinken of een lekker toetje. Gekker gaan we ook weer niet maken.
Want wij grijpen elke gelegenheid wel aan om het leven geen sleur te laten worden.

DS heeft deze week de CITO-toets: die wordt op 'onze' middelbare school afgenomen voor de overgang van de basisvorming naar de tweede fase.
Vanmorgen vertelde DS dat bijna iedereen snoep mee heeft. Maar omdat deze toets wat onopgemerkt komt en gaat (we zijn wel per mail geinformeerd) was dat bij mij niet eens opgekomen! Gelukkig meldde hij erachteraan dat hij dat niet hoeft en dat meent hij ook. Eigenlijk vind ik het ook maar een rare gewoonte.

Nou, de klosjesfoto is deze keer het 16 februari-vierkant: 4x4, oeps, het 25-februari-vierkant natuurlijk: 5x5. Vandaag kan ik een foto maken van alle 29 klosjes: de februariklosjes. Maar die heb ik nu nog niet klaar...


Verder heb ik zo m'n bevliegingen en dat is deze keer dat ik m'n DMC-garens op kaartjes en op nummer in de bekende dozen wil hebben. Nu bewaar ik de garens in laatjes, maar dat blijft toch wat te veel zoeken.
Doos 2 is bijna klaar, zo ziet doos 1 eruit:


En ik heb nog een nieuwe bevlieging te bekennen. Er zijn van die bolletjes, lapjes, werkjes die je iedere keer in je ooghoeken ziet liggen wanneer je bezig bent.
Zo heb ik ook alweer jaren een aantal bollen katoen liggen: het zijn uitgehaalde gehaakte gordijnen.
Wij hebben een grote serre aan het huis waar ik, toen we er net woonden, grote gordijnen voor gehaakt heb tegen de inkijk. Filethaakwerk, met hobbelpaarden erin gehaakt.
Toen de kinderen groter werden en minder in de serre speelden, heb ik die gordijnen weggehaald en uitgehaald. Met allemaal katoenbollen als resultaat voor-ooit-nog-eens. Vorige week pakte ik er één op, zocht een patroontje op internet, pakte m'n haaknaald en hop:


Zo heb je zómaar weer een nieuw project onder handen...

Als laatste: vanmorgen wat zitten proberen om een digitaal stempel te maken, even uitproberen hoe hij er op internet uitziet:

4 opmerkingen:

Anny zei

Het stempel ziet er super uit! En leuk die klosjes, je werkt er trouw aan he? In ieder geval harder dan ik met m'n huisjes! En wat een leuke witte blokjes. Eenvoudig maar het eindresultaat wordt vast en zeker heel mooi.

Rian, zei

Dat is een leuk lentestempel geworden, Anneke, en je granny's vind ik super. Leuk, zo'n onverwachts projekt. Je klosjes zijn ook enig, leuke pastelletjes, en de 'doos' is ook bekend terrein voor mij. Ik heb nu inmiddels 4 dozen, en heb nog steeds niet alle kleurtjes. Een heerlijk gezicht he? al die kleuren zo mooi gesorteerd.
Groetjes,
Rian

barbara zei

The filethaakwerk is beautiful!

marion zei

wat goed, geen snoep mee naar de cito. Op wat voor school zitten jouw kinderen? leuk je granny's.......