zondag 8 januari 2012

ONS NIEUWE JAAR

Van af deze kant bleef het nog even stil in het nieuwe jaar, en dat heeft een reden: wij hebben in de eerste week altijd 3 verjaardagen te vieren: mijn moeder, mijn DD3 en mijn DH zijn de jarigen.
Onze eerste week is daarom traditioneel druk, rommelig, en gezellig. Maar daarna begint 'ons' nieuwe jaar. Dus blog ik weer.

We hadden het rond oud en nieuw gezellig met elkaar; onverwacht schoven weer alle kinderen met aanhang aan, al kroop DD2 -met wat later bleek een maagslijmvliesontsteking- ruim voor twaalven onder de dekens.
Voor DD1 had ik net vóór het nieuwe jaar haar sinterklaas-sjaal klaar: bij gebrek aan de goede kleur en in overleg met haar nu in 2 kleuren gebreid.

Op de dag voor kerst kroop ik met DS in onze 'geheimenkamer' achter de naaimachine en maakten we voor ons achten een snoepboompje. De slinger met de boompjes konden jullie al eerder zien, met deze close-up tegen het licht in is beter te zien wat er in zat. Een leuk werkje met IMHO een leuke versiering als resultaat.

Tenslotte ben ik dit jaar niet gestart met iets nieuws op 1 januari. Een aantal jaren startte ik een borduurwerk(je), maar nu welbewust niet. Wél heb ik besloten, wat aangestoken door het huisjesvirus wat rondwaart, dat ik zal proberen om per dag ten minste 1 klosje te maken, want dat is een blokje waarmee ik al eerder begonnen was en die wel aangevuld mogen worden met zo'n stapel klosjes. Dat is dus het streven...

Nou, na deze frisse start :-) hoop ik weer wat meer te gaan bloggen. Mijn handwerkhobby heeft geen pretenties, ik vind het gewoon prettig om bezig te zijn en probeer mooie werkstukken af te leveren. Maar dat is geen doel op zich, het gaat me ook erg om het proces en de ontspanning.
Ik vind het altijd fijn om te zien dat m'n blog gelezen wordt en kan genieten van commentaren en andere weblogs. Toch best bijzonder dat er zoiets bestaat.

9 opmerkingen:

marcella zei

leuk, jouw klosjes, ik houd wel van die traditionele patronen. Een goed nieuw jaar gewenst voor jou, alle DD-tjes, DH en DS

Annelies zei

Ik wens je een heel goed 2012 toe !

Monica zei

Anneke, die klosjes gaan er leuk uitzien, nog een goed 2012 gewenst, en succes met je voornemens

Carolien zei

Nou, klos-ze dan maar, ze zien er nu al leuk uit!

Veel plezier, nog gefeliciteerd met al die jarigen en groetjes, Carolien

barbara zei

Handwork without pretense sounds perfect to me!

I hope your daughter's infection has cleared up and that she remains healthy. And that all the birthdays are (or were) wonderful.

Best wishes to all!!

Mary @ Neat and Tidy zei

Spool quilts are always so cute and a good way to use up scraps. Hope you are all feeling better now.

Anny zei

Nog gefeliciteerd met al die jarigen... en het maakproces is ook veel leuker dan al die affe dingen... Maar die klosjes nemen minstens een jaar: dus lekker genieten!

marion zei

leuk idee een klosje per dag.........

Corrabelle zei

Wow, that's a lot of birthdays close together, and right after Christmas! I love your lacey scarf, and the tree decoration turned out beautifully:)