maandag 16 januari 2012

BLUE MONDAY?

Volgens de 'experts' is het vandaag blue monday: de naarste maandag van het jaar. De festiviteiten zijn voorbij, de goede voornemens alweer niet gelukt en het duurt nog lang voor het voorjaar wordt. Nou, wat mij betreft valt het reuze mee...
De zon schijnt, het is lekker koud en wij hebben gewoon niets te klagen!

Bij een kleine strijk die ik te doen had, zat ook deze zakdoek. Sinds hij als vaderdagcadeautje ons huis binnenkwam, is hij blijkbaar niet vaak gebruikt want ik herinner me deze zakdoek helemaal niet!
Ik keek eens goed en zie dan de kleine bijna-3-jarige knuistjes van m'n inmiddels stoere 12-jarige zoon. Wat een verschil. Met de tijd zal het een nog dierbaardere zakdoek worden, vermoed ik zo...Onbewust had ik mezelf een mooi kerstcadeau gegeven. Een cadeau dat ik graag wilde hebben ;-). Een paar dagen voor kerst zocht ik een leesboek voor in bed -m'n biebboeken waren uit- en trok 'Het geheim van de quilters' van Jennifer Chavierini uit m'n kast. Van deze serie heb ik de Nederlandstalige delen. Als ik ze een beetje vergeten ben, herlees ik ze en dan resoneert ergens het verhaal wel. Maar bij dit boek gebeurde dat niet. Dit boek heb ik gewoon níet eerder gelezen.
Waarschijnlijk ooit gekocht en toen even opzijgezet omdat andere boeken vóórgingen. Nu dus ineens een leuke kerstverrassing.


De klosjes zijn netjes gestreken en ik loop ietsje voor op de datum. Graag krijg ik tips over gewoon-zo-doorgaan of tussendoor toch ook de blokjes aan elkaar zetten. Wachten tot ik alle restjes-lapjes heb gebruikt of gewoon goed verdelen, dan passen de latere blokjes er ook goed bij?

5 opmerkingen:

Anny zei

Ze worden leuk, die klosjes... ik zelf zou ze direct aan elkaar zetten, maar ik weet dat het wellicht verstandiger is om dat als laatste te doen ivm de de kleurverdeling. Ik zet dingen vaak direct aan elkaar zodat ik bij elk bruikbaar vierkantje eventueel kan stoppen... ;-))))

barbara zei

No bad feelings at Chateau Chaos today! We all slept in and woke up feeling refreshed. The weather is icy cold and the sun is shining brilliantly. We are in pretty good health. It just doesn't get any better than this!

marcella zei

het was een heerlijk zonnige dag en er was niets te klagen of te zeuren, wat mij betreft geen blue monday hoor. Wat leuk, die zakdoek, goed bewaren, die kleine knuistjes zijn vast enorm aan het groeien nu :)

marion zei

wat vind ik de zakdoek leuk, dat idee ga ik ook gebruiken.....super dank je wel

Jantine zei

Wat een heerlijke verrassing, een ongelezen Chiaverini... Kan bijna niet mooier. Je klosjes gaan lekker!