zondag 20 november 2011

DECEMBERIGGER

Na een vraag van DS wat een LP-hoes was (!) en ik hem er een liet zien, kwam ik daarin nog een -gekocht- kaartje tegen dat ik om zijn leuke antiekerigheid aanschafte bij een antiquariaat:

Dit jaar sla ik de sinterklaasversieringen over, maar we zetten natuurlijk wel onze schoenen ieder weekend én de voorbereidingen voor 5 december zijn nog steeds in volle gang. Met veel plezier, dat wel.

Het school-breien en haken was ineens afgelopen.
De leerkracht van groep 7/8 was de laatste vrijdag ziek en deze klas werd noodgedwongen vrij gegeven. Tja, toen was er niet veel les meer te geven.
Elke les was ik zo intensief bezig dat ik er uiteindelijk geen foto aan heb overgehouden, terwijl het fototoestel iedere keer mee was...

Zelf ben ik ook gestart met het breien van dé kerstballen. Dit was de eerste poging, op speciaal aangeschafte houten naaldjes. Met m'n ijzeren, lange naalden wilde het echt niet.
Deze kerstballen worden voor het goede doel gebreid, ik geloof dat ze voor de 18e december klaar moeten zijn. Dan is er een grote kerstmarkt in het dorp. Het is trouwens weer een ander goed doel dan dat waarvoor we ook oliebollen gaan bakken.
Je kunt het maar druk hebben...

Het zelfmaakcadeau voor m'n moeder is af: een sjaal van 2 x 15 kerst-granny squares aan elkaar. Ook voor mezelf heb ik er een gehaakt en gemaakt. Die ga ik vanaf advent, op zondag 4 december, dragen. Ik ben er helemaal blij mee.
Het kán zijn dat dochters op enige afstand van mij gaan lopen wanneer ik die sjaal draag.

4 opmerkingen:

marcella zei

het is goed dat je de kennis overdraagt wat een LP is. Volgens mijn schoonzoon is vinyl nog steeds in ;) Het begin van je bal ziet er prima uit, wel spannend met zo weinig steekjes beginnen en dan de bal zien groeien...eigenlijk zou ik het wel willen proberen, maar er ligt nog zo veel anders om af te maken. Mooi herkenningspunt op straat, een mevrouw met granny-sjaal en daarachter drie giebelende dochters, het kan niet missen :)

Annelies zei

Ja, straks met al dat downloaden moeten we uitleggen wat een CD was....

Anny zei

Je hebt het maar druk met al die goerde doelen. En... vinyl is het weer helemaal hoor ik. En die dochters, tja, gewoon niks van aantrekken... die draaaien nog wel bij en bedelen eerdaags ook om zoiets!

Jantine zei

Op afstand gaan lopen, dat moet ze dan maar doen. Doe jij gewoon wat jij wilt ;-0