maandag 3 oktober 2011

ARIADNE

Een tijdje geleden had ik het er al over: ik neem met veel plezier veel van mijn oude Ariadnes door.Ik hoop dat ik ze allemaal door te ploegen, maar dat duurt dan nog wel een poosje.

Ik ben aangekomen in het jaar 1973. Omdat elk nummer leuke ontwerpen en ideeën heeft staan, pak ik de maand oktober uit dat jaar en gebruik daar een paar leuke voorbeelden uit om jullie een nostalgisch gevoel te geven. Ten minste: je moet het blad wel gekend hebben om dat te krijgen. Anders is het alleen maar ouderwets...


Een geborduurde rol met boekenleggers als een alternatieve merklap, een geborduurd patronenboek voor boekenleggers. Het olifantenboekenleggertje heb ik oooooit eens geborduurd voor mijn DD2, die toen helemaal daas was van olifanten.


Sorry voor de belichting, ik kreeg het niet beter in het kunstlicht.
Een sloffenparade, want de herfst is gekomen en de winter nadert. Bovendien gaat het in oktober elk jaar in Ariadne weer zo zoetjesaan richting sinterklaas en kerst.

Al deze Ariadnes, ook die heel oude grijze, geven zoveel uren kijk- en voorpretplezier. Daar alleen al om geef ik er soms geld aan uit. In augustus (het was actiemaand waarin er geen verzendkosten werden berekend) heb ik bij Marutska een stelletje Ariadnes gekocht die nog in mijn verzameling ontbraken.
Mocht je ook interesse hebben, ik heb nog genoeg overgelaten voor andere liefhebbers :-).

6 opmerkingen:

Rian, zei

Oh, die sloffen!! Die kén ik nog... Mijn moeder heeft destijds een heerlijk paar voor mij gemaakt die ik helemaal opgesleten heb. Wat leuk, Anneke, al die oude patroonboeken. Kan me voorstellen dat dat genieten is.
Groetjes,
Rian

Annelies zei

Ja, je blijft er in lezen. Ik heb een aantal jaargangen.

Anny zei

Heerlijk die oude Ariadnes. Ik heb in die tijd een tijdje in een zusterhuis gewoond en iedereen had een abonement... gezellige tijd!

Monica zei

Oh, Anneke, wat leuk he al die oude Ariadnes (en oude Handwerken heb ik ook nog) nu het minder mooi weer wordt krijg ik meteen zin om ze allemaal weer eens tevoorschijn te halen, door te kijken en dan allerlei plannen hebben om het een en ander nog eens te gaan maken, ha ha

Anny zei

Hallo Anneke,

Het kerststallenboekje is te koop bij Vingerling, tenminste in Naaldwijk. Maar ik denk bij alle Libris boekhandels in Nederland en bol.com zal het ook wel hebben.

Anoniem zei

Vraagje,
Ik zoek een breipatroon uit een Ariadne van begin jaren 80
Daar staat een grijs rose kindertrui in waarbij een mouw de grijze slurf .
Ik zou heel graag die voor mijn kleinkind breien.