woensdag 21 september 2011

YARN ALONG

Gisteren heb ik Prinsjesdag voor het grootste deel gevolgd, zittend op de bank, met hét borduurwerk in handen. De echte Village of Hawk Run Hollow-kenner had natuurlijk al gezien dat ik niet de goede kleur heb gebruikt bij de belettering van m'n laatste blokje, dus er is nog (extra) werk te doen!

Vanaf de bank heb ik een paar foto's genomen, m'n foto van Prinses Maxima vind ik best goed getroffen:
Verder was het zoveel kommer en kwel, op naar vrolijker zaken...

Vandaag doe ik mee aan de Yarn Along van Ginny, dus tijd om m'n breiwerk te showen. Twee weken geleden schreef ik erover en dit mutsje is inmiddels af.
In plaats van het lint dat met een rozetje aan het mutsje moest worden bevestigd heb ik internet gebruikt om iets nieuws te proberen: ik heb aan beide kanten een I-cord gebreid. Dat is heel makkelijk, gaat vlot en geeft een mooi koordje dat er uit ziet alsof het gepunnikt is.

Lekker weer klaar dus. Van mijzelf mag ik dan wel weer één nieuw breiwerkje opzetten... Waarschijnlijk weer een 'oudje', maar ik ben er nog niet helemaal uit.
En de boeken die ik lees of gelezen heb: Maya Angelous Ik weet waarom gekooide vogels zingen is nog lang niet uit, maar ik ben al wel bij pagina 437 aangekomen, ongeveer in het midden.
Ook heb ik Joe Speedboot van Tommy Wieringa gelezen. Een bijzonder boek, ik vond het geweldig om te lezen. Het gaat over een vriendschap tussen twee jongens, waarvan de een spastisch is, in een rolstoel zit en niet kan praten (wel schrijven) en een heel ondernemend type met grootse plannen en ideeen die hij nog uitvoert ook.Mijn oog viel ineens op de bladwijzer in het boek van Maya Angelou. Het is m'n entreebewijs van het Verzetsmuseum. Voor alle volledigheid nog even voor jullie vastgelegd.

Een fijne dag, deze eerste echte herfstdag!

3 opmerkingen:

mainely stitching zei

So autumn has come? Here too - lovely weather. :)

Princess Maxima is such a great public personality. :D

Makkie zei

Dag Anneke,
wat wordt de koningin in een keer oud he vind je niet? Ze loopt streeds moeilijker. Ik vind het een prachtmens en alle nare berichten.... ach we moeten het eerst nog gaan beleven. Het is zo erg als je het zelf maakt. Alle berichtgeving wordt vaak zo verschrikkelijk uitgekauwd dat het helemaal in ons hoofd gaat zitten hoe erg het allemaal is. Volgens mij gaat het nog wel een beetje meevallen!
Fijn weekend, het wordt mooi weer!

Mary @ Neat and Tidy zei

I love the little pink cap! I have two baby granddaughters, and I need to get started on a cap for both. Yours is adorable.