zondag 4 juli 2010

Eindelijk

Als berichtopening: een klein borduurtje, ik zie alleen dat ik oogjes en neus nog weggelaten heb; het is van Midsummer Night Designs, ik berichtte er eerder over.Gelukkig kon ik even laten weten dat DD2 toch geslaagd was! Nét geslaagd, maar geslaagd, dus de vlag-met-tas kon uit. Kwart voor 12 's middags hoorden we het, 's avonds om 8 uur kon ze haar diploma tekenen, zo snel ging dat.
Omdat DS dezelfde avond afscheid nam met een toneelstuk van zijn klas waarin hij de hoofdrol speelde, ben ik dinsdagmorgen bij hem gaan kijken. De doorloop verliep niet vlekkeloos, maar ik wist toen wel dat het een heel leuk toneelstuk was, dat DS zijn rol prima kende en goed acteerde.
Dus zat DH en DD3 bij zijn afscheid en DD1 en ik bij de diploma-uitreiking. En zaten we later op de avond allemaal wat verwezen bij elkaar: wat gebeurt er soms veel tegelijk.

De dag erna was dan ook nog -eindelijk- mijn afscheid op het werk. Het liefst was ik per 1 januari gestopt, maar omdat het niet lukte op zo'n korte termijn opvolging te vinden heb ik doorgewerkt. Nu is er wel opvolging en is het werk netjes en rustig overgedragen, in deze functie heel belangrijk.
Het werd een officieel afscheid, compleet met toespraakjes, bonnen, bloemen en zoenen en dat kon ook eigenlijk niet anders. Maar ik ben blij dat dat achter de rug is. Nu het werkelijk zover is, is het ook onwezenlijk om echt geen baan meer te hebben. Ik ga maar even rustig kijken hoe het hier thuis zal gaan en dan zal de toekomst wel leren hoe het verder gaat. Wellicht kan ik in een later stadium weer wat oppakken.

Er is wél weer een blokje af van m'n HoHrH, m'n minst favoriete blokje. DD3 wist het op een gegeven moment wel: ja mam, je vindt dat een sáái blokje. Het sprak me het minste aan, maar in het geheel staat het dan weer wel:

6 opmerkingen:

Heidi zei

Leuk met alle eind schooljaar drukte heb je toch twee finishes. Je engel is prachtig en je volgende Hollow Run blok is ook mooi. Als deze sprak je het minst aan dan is alleen leuk vanaf nu.

Geweldig dat je docther geslaagd is! Dat geeft zeker een lekker gevoel. Jullie hebben een goede oplossing gevonden voor twee events op het zelfde moment. En nu zomer........

Hugs en groetjes ~
Heidi

P.S. - Verwacht deze week een email met de nieuwsbrieven met de Sint quiltje er in. :-)

Annelies vdB zei

Fijn dat je dochter is geslaagd ! Ja, soms heb je een aantal dingen bij elkaar, zeker aan het eind van een schooljaar.
Geniet van je vrije tijd.

Annelein Design zei

Hi Anneke,

Dat is lang geleden dat ik langs ben geweest. Hoog tijd dus voor een bezoekje.

Allereerst natuurlijk van harte met je dochter. Ze heeft het gehaald en over een jaar vraagt niemand meer hoe. Moet heerlijk voor haar zijn.

Wat heb jij al weer veel geborduurd. Je lijkt wel niet te stuiten. Erg mooi hoor!

De give-away die ik van je hebt gehad wordt goed gebruikt. Het speldenkussentje heb ik net vorige week met thee wat bijgekleurd. Is erg geslaagd ook al zeg ik het zelf. Kreeg het ineens op de heupen, was even slikken, maar het heeft dus goed uitgepakt.

Het DMC-borduurpatroontje wat erbij zat ligt nog steeds te wachten. Het is een prachtige merklap met randen. Telkens als ik het weer eens te voorschijn haal denk ik dat ik er een randenlap van wil maken. Maar dan in de vorm van een breirol. Dus heel lang en smal. Waarschijnlijk ook aangevuld met andere randen. Misschien zelfs verschillende borduurstofjes gebruiken. En zo mijmerend is het misschien ook leuk om gewoon stof er tussen te gebruiken met open gewerkte randen. Maar eerst moeten er toch nog steeds meer oude projectjes af. Ik ben dus nog steeds superblij met de ontvangen cadootjes.

Mocht je nog weggaan deze zomer, een hele goede en fijne vakantie toegewenst!

Hartelijke groet,
Willeke

Corrie zei

Ook goede berichten kunnen nogal wat hectiek veroorzaken, maar nu je geen baan buitenshuis meer hebt kun je rustig bijkomen Anneke, je baan thuis is druk genoeg denk ik zo. Ik snap dat je het laatste blokje saai vond, het zijn denk ik de kleuren van het huis die dat doen, maar het is toch heel mooi geworden en past er heel mooi tussen. Het engeltje is ook weer een schatje. fijne vakantietijd met z'n allen en felicitaties voor alle geslaagden.

Carolien zei

Hallo Anneke,

Door computerproblemen lees ik nu pas je blog weer. Allereerst: hartelijk gefeliciteerd met het slagen van je dochter, gelukkig zeg! Wat moest het heerlijk zijn om die vlag toch uit te kunnen hangen.
Ook gefeliciteerd met het 'afzwaaien' wat je werk betreft. Hopelijk ga je erg genieten van nieuwe dingen waar je nu tijd voor krijgt.
Je borduurtjes zijn leuk, al snap ik dat je huis niet super-inspirerend was. Maar het is nu toch mooi af!

Groetjes en een fijne week,
Carolien

Denise zei

Much happiness to you and your daughter!
I hope you are well, I miss your blogging, hurry back!