zondag 20 juni 2010

Uitslag

Dit was de week van het-wachten-op-de-uitslag. Voor ons zou het donderdag zijn: voor 5 uur werd je gebeld als je niet geslaagd was. Na 5 uur kon je goed nieuws verwachten.
Omdat onze DD2 er niet goed voor stond én een paar examens verprutst had, hielden we rekening met 'zakken'. Dus ben ik donderdag eerder van m'n werk gegaan: niet thuis zijn als zulk nieuws komt, kan eigenlijk niet...

Thuisgekomen (16.30u) bleek er al gebeld, maar het nieuws was niet zo slecht als we verwachtten: DD2 heeft een herexamen op een vak waarop ze met het hoogste cijfer het eindexamen was ingegaan. Inderdaad verprutst dus, maar met nog een reele kans op slagen als ze het a.s. woensdag beter doet. Duimen dus!

Ineens lijkt er een nieuw probleem te kunnen ontstaan: de diploma-uitreiking valt op dezelfde avond als het afscheid nemen van de basisschool van onze DS. We zullen ons dus moeten opsplitsen, mocht ze slagen. Tja.

Tussen de bedrijven door ben ik m'n computer aan het opschonen. Wat sla je toch gauw veel op, dingen die je toch een keer moet bekijken. Dat opslaan gebeurt dan 'voor nog eens' en dan niet altijd op een handige plek. Mocht je het nog eens willen gebruiken, dan moet je het kunnen terugvinden.


Zo vond ik nog veel borduur-freebies. Voor een aantal kan ik jullie een link geven, het zijn leuke freebies van La D Da. De link komt van een weblog van La D Da lovers. De foto komt hier ook vandaan.

Zelf heb ik nog een patroon gekocht wat al een tijdje lag te roepen. Ik kon het lang weerstaan, maar toen DD1 thuis was en het zag, haalde zíj mij over door te roepen dat ze die zó leuk vond dat ze die misschien wel zelf wilde borduren. Het gaat om:Lizzie Kate: Merry Christmas by the letter.
Ja, ik moet toch wat hebben voor na m'n vijde HawkRunHollow later?? En wie weet, borduurt ze hem ook echt eens...

8 opmerkingen:

Carolien zei

Hallo Anneke,

Oei, wat spannend voor je dochter! Ik duim mee dat ze erdoor komt. Je freebie is schattig, dank voor de link. Grappig dat je dochter ook borduurgenen heeft, ik ben benieuwd naar haar vorderingen!

Sterkte komende week & groetjes, Carolien

mainely stitching zei

Good luck to your DD on her re-exam! Too bad both ceremonies are at the same time - we also run into that a lot, but so far splitting up as worked fine. Lovely La-D-Da project! :D

Anoniem zei

spannend voor DD2 (en voor haar familie ;) Nog even doorbijten voor haar en duimen voor ons, want ik duim mee natuurlijk ;)
Dank voor het linkje, het ziet er leuk uit op de foto dus ik straks even lekker genieten. Mooi patroon en echt iets wat bij jou past. Veel plezier ermee of laat je het toch over aan DD1?

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Carolien zei

Hallo Anneke,

Jeetje, wat lief dat je een siggy voor me wilt maken! Ben ik even stil van.
De afmeting van het middenstuk is 8 bij 8 cm (zonder naadtoeslag).
Vind je het ook leuk om een siggy terug te krijgen of doe je daar toch niets mee ... Ik hoor het graag van je!

Groetjes en een fijne avond, Carolien

Corrie zei

Anneke, wat een geweldige verrassing dat het allemaal meeviel met de uitslag voor je dochter. Je zou toch denken dat het nu echt nog gaat lukken. Heel veel succes! Mooi werk weer je HRH-blokjes en erg leuke freebies voor ons. Ik ga zo nog even naar de link van de LADDA-liefhebbers kijken, ik vind het ook prachtige patronen.

Jantine zei

Wat spannend voor DD 2, ik hoop dat het morgen goed gaat!
Je laatste maand werken en nu gaat DS al naar de middelbare school (welke?). Nog steeds blij met de beslissing om te stoppen met je baan? Dat was toch een heel jaar langer dan je dacht hè?

Anoniem zei

Succes DD 2!!

Akelig spannend maar zet um op !!

Allemaal veranderingen, ook voor DS, die energie kosten én tijd.

Succes met alles regelen.
((zwaaii))... MM
mooie patronen.

Heidi zei

Succes voor DD2! Ik duim voor haar. Wat jammer dat beide schoolen hebben iets op hetzelfde avond. Je vraag je af als ze niet iets beter rekening mee kunnen houden voor families.

Bedankt voor de link naar de freebies. Die ga ik uitprinten. En over printen gesproken...ik ga je proberen de nieuwsbrieven van mijn quiltgroep binnenkort te emailen. Die hebben alle Sint borduurpatronen in en die van jouw.

Was gisteren met een vriendin in Putten en moest aan je denken...

Hugs en groetjes ~
Heidi