woensdag 30 december 2009

Oud & Nieuw

De kerstdagen zijn voorbij. Ze waren bij vlagen heel druk, maar vooral lukte het om gezelligheid de boventoon te laten voeren, en af en toe zaten we lekker op de bank om een kerstfilm te kijken.
En nu hebben we lekker een paar 'gewone' dagen, al lijkt geen dag helemaal gewoon in deze feestmeerdaagse. De top 2000 staat veel aan, al hoeft het niet de hele dag. Er wordt gerommeld met boeken, puzzels, computer en met de WII, want die hebben we sinds sinterklaas ook... Op dit moment zitten DD1 en DS gezamenlijk te WII-en:
Het zegt míj niets, maar zij hebben het gezellig en vermaken zich prima. Zelf ben ik veel aan het surfen en doe leuke ideetjes en links op. Maar met spanning volg ik net als velen het gezin van Supergoof, onvoorstelbaar hoe iemand zo snel zo ziek kan worden en hoe anders kunnen feestdagen er dan ook uit zien! We denken aan haar zoon, haar en haar gezin en bidden om genezing en kracht.

Op het gebied van naald-en-draadbezigheden: ik had DD1 beloofd haar borduurwerk (T is the season to be merry) nog voor de kerst te finishen. De 24e lukte dat gelukkig nog (op de foto zitten er meer kreukels in dan in werkelijkheid):Verder ben ik begonnen met een borduurwerk(je) voor iemand anders. Het is een kit die ik haar cadeau deed omdat het onderwerp voor haar heel veel betekenis heeft. Maar nu ik eraan begonnen ben, weet ik weer waarom ik eigenlijk nooit meer kits gebruik: het is 'harde' aida (brrrr!); een heel uitzoekwerk welke kleur bedoeld werd en wordt met de aangegeven symbolen; er wordt gewerkt met halve kruisjes (maar dat ligt aan het design) en gelijk van de eerst gebruikte kleur kom ik garen tekort... Nou ja, het begin is er. Dit project gaat zeker mee 2010 in.En over 2010 gesproken: goede voornemens laat ik maar een beetje, maar wel heb ik voor mezelf een doelen-lijst gemaakt. Het is een online project: 101 things to do in 1001 days. Deze lijst houd ik privé, maar geeft wel richting aan dingen die ik wil doen. Deze 1001 dagen maken dat je ruim tijd hebt voor dingen die je wilt doen. Er staan natuurlijk een heel aantal borduur- en quiltdoelen in! Op de website vind je een lijst van mensen die wel hun lijst op het web willen delen. Leuk om te lezen!

Rest me nu nog om jullie allemaal een goede Oud&Nieuw-viering te wensen. Hopelijk 'zien' we elkaar weer in 2010!Christmas is over. We had fun days, busy sometimes, but most of the time it was fun and we sometimes sat down together to watch a christmas movie we had seen already 5 times...
Now we have time to spend before NewYear's eve and the kids do that with books, jigsaws, the computer and our brand new WII, a sinterklaas-present. They have a lot of fun with it; at the moment DD1 and DS play together on a Mario-game.

On the craft-front: I promised my DD3 to finish-finish her cross stitch project. We chose a pillow and now I had to make it before Christmas. I succeeded, it was done on the 24th.
And I started a (little) project for someone else. I gave it to here because it's very meaningful to her, but I offered to stitch it myself. Now I started it, I realise why I almost never stitch from a kit: I don't like the fabric, the floss was difficult to sort out, I already am short on one color and I hate half stitches... (but that's the design, I know). This is a project which can come with me to 2010.

And speaking of 2010: I don't have resolutions, but I made a list to do the project: 101 things to do in 1001 days. You can use the links above to read about the project or about participants. I like to keep my list to myself, but it has a number of stitch and quiltgoals. The 1001 days give some space to the goals: it's more than 2 years. You can read about other's lists, its fun.

Now I want to wish you all a happy new year. I hope 2010 is very good for you, where ever you are.

6 opmerkingen:

Tineke zei

Anneke, ik wil je bedanken voor al je mooie logjes van eht afgelopen jaar! Een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2010. Succes met het behalen van je doelen!

Anoniem zei

fijne avond en een prachtig 2010 !!!

mm

Carolien zei

Gelukkig Nieuwjaar, Anneke! Dat het je maar veel moois mag brengen.
Je borduurwerk voor je dochter is prachtig! En ja, harde aïda is geen pretje (ik houd helemaal niet van aïda moet ik bekennen), sterkte ermee!

Fijn weekend nog, groetjes en geniet-ze van de oliebollen,
Carolien

Heidi zei

Een gelukkig Nieuwjaar voor jou Anneke en je hele familie! Een doellijst is een goed idee. Ik doe het nu elke jaar voor mijn quilt en borduurwensen. Het is wel een lijst die ik gebruikt om mijnzelf te inspirirren maar niet als straflijst gebruik. Wat ik niet af krijg is ook ok. Het is eenvoudig iets om naar te streven. Ik duig mijnzelf uit om net een stapje verder te gaan. Ik hoop dat jouw lijst ook zo gaat werken voor jou in 2010.

Het kussen is prachtig geworden. Leuk dat het met Kerstavond af was. Ik ben ook geen aida fan. Ik gebruik alleen linnen maar heb het voor de Sinterklaas quiltje gebruikt. Het laag op tafel want ik heb net iemand leren borduren en dan is aida geweldig. Vond het een beetje lui borduren want je ziet het wel makkelijk...lol.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Anoniem zei

dat al je dromen uit mogen komen in 2010. Ik wens je een goed jaar in gezondheid en met hen die je lief zijn,

groet, Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

yvonnep zei

Ik wens je een heerlijk jaar met alles erop en eraan wat je je wenst.