maandag 21 december 2009

21 december: winter

We zullen het weten: zelden is het denk ik zo'n besneeuwd en koud begin van de winter geweest. Het is echt heerlijk dat de kinderen nu vakantie hebben en meest thuis kunnen blijven. Al moest ik vanmorgen toch met de auto door de sneeuw glibberen om DD1 op de trein te zetten (die gelukkig reed). Er zijn door zowel DD1 als DD2 veel plannen voor de vakantie gemaakt. Ook DH werkt nog gewoon.

Maar de pláátjes die je krijgt van dit weer. Twee plaatjes van mijn huis, het eerste plaatje maakte ik al voor de vele sneeuw. Beide plaatjes zijn 'thuis':
Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse oliebollen-bakdag voor ons goede doel. In het verleden heb ik daar meer over verteld, het gaat om een stichting die wezen en ouderen in Bulgarije ondersteunt. Het was berekoud, maar DH heeft er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gestaan! Ik doe het hem niet na. Gelukkig was de opbrengst de moeite waard.


DD1 heeft er 's avonds ook nog een tijdje staan zingen met haar koortje. Voor mij een leuk plaatje van een koor met allemaal rode neuzen!
Voor haar maakte ik een kussentje met stof van een tafelloper die ik bij de kringloopwinkel had meegenomen. Helemaal haar stijl. Bovendien maakte ik voor haar vorige week ook nog snel een ornament van Heidi, heel leuke en snelle kerstornamentjes die ze het hele jaar door op haar weblog heeft doorgegeven. Heidi, nogmaals bedankt, deze is volgens mij leuk geworden. Misschien de start van een nieuwe traditie van ornamenten voor de uit-huis-kinderen...
Een update van de TUSAL, die de 16e al geplaatst had moeten worden. Deze TUSAL gaat ook in 2010 door, ik heb al een grotere pot klaarstaan...


En verder lekker genieten van de vakantie, me niet te veel storen aan de heel vieze vloeren die je gratis met dit weer meegeleverd krijgt en lekker aanrommelen met nuttige en minder nuttige dingen.

It's winter and boy, it's winter in the Netherlands. I can't remember the last time we had this kind of winterweather: freezing and lots of snow. It's great! And it's great the kids have their holidaybreak, though DD1 and DD2 have lots of plans for these days. DH has to travel to work too, then this weather isn't that great...
But we enjoy it too much to complain.

Last Saturday our village had a christmas market. We join a foundation that supports the orphans and eldery in Bulgaria, and we bake 'oliebollen' on this christmasmarket every year. It was awfully cold, but the people bought lots anyway, so there is a good profit. Oliebollen are a Dutch threat, normally eaten on Newyears eve.

DD1 has sung songs with her choir that evening too. It gave me pictures of young ladies with very red noses ;-). I made her a pillow for her new home which I made with a fabric from the recycling store. I also made her this cute little ornament, designed by Heidi. Thanks, Heidi, it turned out great.

An update for the TUSAL, I'm a bit behind; I'm joining the 2010-TUSAL too! It's fun to collect almost every leftover.

Well, it's my holidaybreak too. Normally I work on Monday, so this is a great day to be home with the younger kids. I plan to do lots of usefull or less usefull stuff and I won't look at the very dirty floors as a consequence of all the snow...

7 opmerkingen:

Yoyo zei

I love the ice dripping from the ice, that is so pretty -- but I don't like the cold! Your TUSAL jar is gorgeous! Many thanks for being part of our fun little group. Hope to see you next year too!

Carolien zei

Hallo Anneke,

Wat een mooi huis hebben jullie! Leuk om te zien.
Het is me wat met dat weer he?! Heerlijk voor de kinderen maar een ramp voor het verkeer. Het eerste wat ik vanochtend heb gedaan is een auto duwen omdat 'ie helemaal vast stond, midden op onze smalle straat ... wel een sportief begin van de dag zullen we maar zeggen ;)
Fijne dagen! Groetjes, Carolien

Heidi zei

Het is prachtig buiten! Kerst is heel bijzonder al vanwege deze begin. Jij heb een mooie huis zeg! Ik vind het helemaal top dat je plezier had met het borduren van mijn ornament ontwerp. Je ornament is perfect. Ornamenten maken is een gezellige traditie.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Corrie www.wittebroodjes.web-log.nl zei

Heerlijk en prachtig mooi weer is het Anneke, bij ligt wel veel meer dan bij ons aan de kust, maar iedere centimeter vind ik mooi. Voor ons huis ligt een speelveld met een kunstmatig aangelegd heuveltje, dus je begrijpt wat een heerlijk uitzicht het is met al die sleeënde en sneeuwballen gooiende kinderen, een feest! Leuk kussentje heb je gemaakt van het lopertje en ook het geborduurde kussentje is erg liefen wat een inzet van DH met de oliebollenbakkerij.

Anoniem zei

Mooi huis in mooie sneeuwsfeer !!

Ja als je er maar niet door hoeft !!;-)

mmmm oliebollen voor een mooi doel.

Had die rode neusjes wel willen horen zingen.

Leuk ornamentje hé, heb hem ook weer tevoorschijn gehaald.

Fijne dagen/week !!;-))

mm

Tineke zei

Anneke, ik wil je van hieruit hele fijne sfeervolle en gezellig kerstdagen toewensen met allen die je lief en dierbaar zijn. Ik wil je nog wel even zeggen dat ik het heerlijk vind om op je blog op visite te komen.

Anoniem zei

de tweede vakantieweek heeft gelukkig wat bruikbaarder weer ;) heerlijk straks eventjes uitblazen op de fiets. Ik wens jullie een heel fijn eind van het jaar toe en een goed begin van het nieuwe.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl