maandag 10 augustus 2009

Terug van weggeweest

Een weekje Zuid-Frankrijk betekende bijna een weekje zonder handwerken. Optimistisch had ik tegen DD1, die met mij meereisde, gezegd dat ik een weekje zo voorbij was. Omdat we een sjouw-reis maakten: treinen, metro's en vliegtuig, wilden we licht reizen. Maar... woensdag had ik het helemaal gehad met mijn zelfopgelegde borduur-onthouding en heb ik bij een leuk handwerkzaakje in Perpignan wat spulletjes gekocht om toch een borduurtje te kunnen maken.Frankrijk heeft wel een overvloed aan borduurtijdschriften en quiltmagazines. Van de Quiltmania heb ik de uitgave Eté meegenomen, hier niet te verkrijgen. Borduurtijdschriften zijn er ook genoeg, al heb ik er uiteindelijk maar twee gekocht.

Omdat dit volgens de teller van blogspot mijn 100e blogspotberichtje is, ben ik van plan een van die tijdschriften weg te geven. Het is het tijdschrift waaruit ik het bovenstaande borduurtje heb gemaakt en hieronder kun je zien hoe de cover eruit ziet.
Heb je belangstelling, laat een berichtje achter!De komende week zijn DD1 en ik druk met de laatste voorbereidingen voor een familiedag as zaterdag. Het gaat om mijn uitgebreide familie waar we jaarlijks een dagje mee uit gaan en eens in de vier jaar is het onze beurt. Daarom zal ik niet veel online zijn de komende week. Rond zondag hoop ik me weer te laten 'horen'.

Back from a holiday week in Southern France. DD1 and I travelled to Perpignan with trains, metro's and plain, so we planned to travel light. I decided not to take my stitching supplies with me, for only one week I should cope without them...
But Wednesday I gave in and went to a little craftsshop in Perpignan to get some stitchingsupplies :-). I stitched a little design from a French magazine, which are widely available.

I plan to give the magazine away now. According to blogspot this is my 100th entry and that's a nice opportunity to make a gesture.
The upcoming week I'll be busy planning a day out for my extended family. We have a day out every year and once every four years it's my turn to organise this day. DD1 is helping my, so we'll manage, but it will take some time.

13 opmerkingen:

staci zei

You are so brave to go on a week's holiday without any stitching! I'm not sure I would know how to act...even if there wasn't time to stitch, I would still need it with me (my security blanket I suppose, lol!)

I would love a chance at this lovely magazine! Happy 100th post and thank you!

Anoniem zei

I would love to win the magazine! I am stitching a wall of red designs. Just found your blog. Thanks! Terry in Texas
rjbryson@gmail.com

Annelies zei

Ik begrijp je heel goed. Ik moet iets te handwerken mee hebben op vakantie hoor.

Anoniem zei

hahaha, ja ken dat. Wanneer ik ergens een paar uur ben heb ik al zo'n zin in handwerken.
Je bent gelijk fanatiek bezig geweest nu al af, mooi borduurtje!!!

En HOE was frankrijk !!;-))

MM

(pssst ding niet mee hoor)

Corrie zei

Het was een moedig besluit Anneke, maar iedere borduurster zal begrijpen dat het teloor gegaan is en dat je uiteindelijk heerlijk hebt genoten van je handwerk. Dan is het pas écht vakantie ;- )
Ik ding niet mee naar het prachtige tijdschrift, want ik heb er een abonnement op, maar ik weet hoe heerlijk het is om het in handen te hebben en erdoorheen te bladeren.
Veel plezier met de voorbereidingen voor de familiedag.

Lena zei

Dat vind ik ook altijd zo heerlijk van een ander land; even kijken welke handwerk-/quiltbladen er zijn! En dan de verleiding -toch- niet kunnen weerstaan!
Maar ik kan ècht niet zonder werkje op vakantie...dan voel ik me gewoon onthand (stom hè?!) :-)

En proficiat met je 100e blog!!

astridvanbeers zei

Neem ook altijd een handwerkje mee. Ik zit op dit moment veel in de auto en ga eens uitproberen of ik kan haken tijdens het rijden. Op sommige weblogs lees ik wel dat men als bijrijder kan handwerken. Lukt jou dat?

*Marianne* zei

Wa leuk je borduurtje! Groot gelijk dat je onderweg wat koopt!

Anoniem zei

ik had een breiwerkje mee in de vakantie-tas, maar het kwam er om allerlei redenen niet van, te warm te vies (steam rally in GB) en te moe. maar ik ken het gevoel dat je opeens NU wilt handwerken ;) Een schattig borduurtje is er uit je handen gerold.
Gefeliciteerd met je 100e blog, ik heb ze vermoedelijk allemaal gelezen en heb ervan genoten. Veel plezier met je familiedag.

enne...ik doe graag een poging mee om dat leuke tijdschrift te winnen.

Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

yvonnep zei

Wat een mooi tijdschrift (maar ik hoef het niet te winnen :-). Heldenmoed hoor de gedachte om op vakantie te gaan zonder iets 'te doen'. Gelukkig was je in het goede land om je te bedenken.

Jantine zei

Geweldig... eerst moedig zonder handwerkje op stap gaan en het dan niet kunnen laten en wat nieuws kopen. Nu weet ik weer waarom ik altijd een handwerkje in mijn tas heb!

Carolien zei

Wat een schattig borduurtje heb je gemaakt!

Groetjes, Carolien

Anoniem zei

hey hallo als ik op vakantie ga neem ik altyd handwerk spullen mee, kan er niet zonder, heb voor mijn zoon een quilt gemaakt van een dekbedhoes met prachtige patronen erop in het zwart dat wilde mijn zoon graag, achterop heb ik een gedicht gemaakt ,( daar weet hy nog niks van) na de zomer gaat hy op zich zelf en dan krygt hy de quilt mee, graag ding ik mee fijn weekend voor het mooie franse tydschrift, fijn weekend vr gr Sietske