donderdag 30 juli 2009

Vakantieweek 3

Een groot deel van het gezin is uitgevlogen, maar ik ben nog trouw op m'n post. Rondrommelend, soppend in hoekjes die ik een jaar niet gezien heb, een dagje oppassend (;-)),slecht slapend en dat is dan wel weer jammer.

Gisteren zelfs een verfkwast in m'n handen gehad, en dat terwijl ik mezelf had beloofd dat nóóit meer te doen. Wat heb ik toch een hekel aan zulke klusjes. Op een gegeven moment heb ik de kwast ook echt bijna weggesmeten! Een willekeurige veeg waar die niet hoorde, verf die uit het bakje liep en op de grond spetterde terwijl ik het, kletsend met de buurvrouw, helemaal niet in de gaten had. Nee, ik vind er weinig dankbaars aan.
Gelukkig zijn er dan ook de uurtjes met een werkje: nog steeds een beetje van dit en een beetje van dat.
Voor de zomervakantie had ik ook een NI-blok gepland, het enige waar ik nog over twijfel: ik denk erover de blokken met de paper piercing techniek te maken, maar ik zie veel quilsters die het met malletjes doen. Graag advies!

Dan nu een afbeelding van de Brite Birds van Kathryn Barrick, tweede exemplaar die ik nu geheel volgens het patroon geborduurd heb:

Een big part of my family has left the building, but I'm still hanging in there. I do all kind of things, cleaning the house, babysitting, the only thing I don't do is sleeping well!

Yesterday I even painted the house for a while. I don't like that kind of jobs, but even now and then I have to make the effort. Everything went wrong and I became more and more not-amused ;-).
But in the evening I have my crafts: different techniques, nothing much, but I have finished the brite birds.

I planned on making a block of the Nearly Insane Quilt this Summer, but I'm doubting which technique I should use: paper piecing or just sewing the pieces together. I would appreciate some advice.

4 opmerkingen:

Annelies zei

Mooi, je borduurwerk !
Ook ik ben geen fan van verven en doe het dan ook beslist niet.
Ik maak de NI met malletjes, maar ik hoor van sommigen dat ook paperpiecen heel goed gaat.

Anoniem zei

bijna alleen achterblijven en dan gaan soppen? je hebt je eenzaamheid bijna tot Kunst verheven ;)
verven? kan dat zonder alles onder te knoeien?
Ik ben geen mallenmens maar voor een project als NI, bijna mal ( de naam zegt het eigenlijk al) zou ik wel een uitzondering maken. ;)
mijn advies? minder soppen en lekker malletjes maken en blokjes en borduren

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Handwerksters en verf(lijm) gaan ook niet samen joh.
Ik begin er niet aan.

leuk dit borduurtje.
ook niet compleet is het leuk.

Totaal nutteloos zo'n pot maar staat grappig.

Aan de 'grannies', gezellig al die kleurtjes.
Veel afhechtwer dat wel.

MM

Heidi zei

Je vogeltjes zijn leuk en vrolijk! Met het quilten...gewoon het methode gebruiken die het beste voor jou werkt ook al doen anderen het anders.

Hugs en groetjes ~
Heidi