zondag 28 juni 2009

Boeken

Nog 4 dagen werken, dan heb ik zomervakantie. DD2 en DD3 hebben nog maar 1 week te gaan, maar die ene week is voor DD3 toetsweek, dus het is nog wel even zuchten en steunen.
Omdat DS zijn school gaat verlaten, zijn we ook druk bezig met afscheid nemen: deze week van z'n logeeradres en de plusklas die hij elke week bezoekt, dus cadeautjes voor opa/oma en die juf; deze week mag hij ook een ochtend kennismaken op zijn nieuwe school. Daarna in het weekend zijn afscheids/verjaardagsfeestje en de laatste week is dan echt het afscheid van klasgenootjes en meester. Dat zal nog best zwaar zijn. Ook wij nemen afscheid van de school waar onze kinderen (bijna) hun hele basisschooltijd hebben doorgebracht. Dat zal raar zijn.

Een van de consequenties is dat ik ook met het vrijwilligerswerk stop dat ik jarenlang voor deze school heb gedaan; los van schoonmaakavonden en overblijfouder zat/zit ik in de schoolcommissie, een soort schoolbestuur. Een jaar eerder dan verwacht zet ik daar nu dus ook een punt achter. In de afgelopen week hebben we met een gezellig avondje afscheid van elkaar genomen. De boekenbon die ik daar kreeg, heb ik inmiddels besteed:Een leuk boek om te lezen, en heel boeiend om mee bezig te gaan. Wanneer, dát weet ik nog niet ;-).


Na mijn nog-net-niet-helemaal-klare Jan Houtman ben ik al wel een klein ander borduurwerkje begonnen. Het komt uit een oud boek dat volgens mij voor een prikje te koop is. Ik laat het pas zien als het klaar is, maar het is echt een geniet-boek dat erg welkom is in mijn boekenverzameling.


Gisteren heb ik wat rondgerommeld, zowel in huis als op internet. Daardoor kwam ik er toe me op te geven voor een Totally Useless SAL. De naam alleen al kreeg me zover. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, kijk dan vooral hier...

Four more workdays to come, then our Summerholiday will start. DD1 has already started her break after graduation, DD2 has to make a lot of tests this coming week and is done then too. DD3 has 1 schoolweek left and DS two more. That's the difference between primary school and high school.
Because our DS is about to leave school, we're saying goodbye at different places. I'm saying goodbye too, because I'm quitting the voluntary job as a result of that. Last week we ate out and I got a bookcertificate. I spent it already on this great book you can see in the toppicture.

My Jan Houtman is still almost finishes, so I started an other one, a small one. I won't show it till it's done, but I love the book where it's from. It has a lot of classical cross stitch motives from hundreds of years ago. It's very inspiring. The one I'm stitching is yet classical and modern, I think.

And last but not least, I joined the Totally Useless SAL, just for the name of it. I don't do any other SAL (my Jan Houtman-experience stopped me from it), but this one I can join...

5 opmerkingen:

Jantine zei

Wat een drukte hè, zo aan het eind van het schooljaar. Het gaat hier al net zo. Afronden dit, afronden dat...
Ik heb even naar die Totaly useless SAL gekeken, maar eerlijk is eerlijk, ik snap niet wat de bedoeling nou precies is...

mainely stitching zei

I have that book by Gertie Wandel, too, and I just LOVE it!! :D

I hope you'll be enjoying a wonderful school holiday - I'm sure it'll be really busy, but hopefully also a lot of fun. :D

Annelies zei

Ook hier is het echt einde van het schooljaar. Er moeten op het allerlaatste moment nog net allerlei dingen gedaan worden.
Geniet van de schoolvakantie.

Anoniem zei

Wat een drukke week nog.
Altijd belangrijke momenten voor de kinderen.
Ik mocht 25 jaar lang op de stoep (én binnen) staan van de basisschool waar mijn kinderen allemaal op hebben gezeten, krijg ik nu een lintje !!?;-)))
Je bon goed besteedt, weer(?) wat tijd voor andere dingen !!

Leuk boekje hé, vól motieven. Ben benieuwd.
Zal ik raden ??????????

Hihi idd een TOTALLY useless SAL, maar énig, kwam hem hier en daar (ver) al tegen !!!

MM

Anoniem zei

Jeeeee....zomervakantie! geniet er van met z'n allen. Ik geloof dat ze hier nog een weekje "moeten" maar daar ben ik onderhand een beetje uit.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl