vrijdag 1 mei 2009

Na 30 april...

Hoe anders is het geworden. Voor vandaag of snel hierna had ik een na-pret blog gepland: een paar leuke foto's van de kinderen die op de vrijmarkt druk bezig waren geweest, misschien nog wel een leuke vondst. Maar nee, de vlaggen halfstok, wie had dat kunnen denken.

De kinderen zaten al op de vrijmarkt toen de vreselijke gebeurtenissen in Apeldoorn plaatsvonden. Het is hier verder ook niet afgelast, dus die hebben de vrijmarkt gewoon 'gedaan', al hoorde je het wel overal gonzen. Het avondprogramma (muziek, vuurwerk) is wel afgelast.

De computer heb ik verder niet meer aangehad, maar tussen alle bedrijven door heb ik wel zitten borduren. Het JanHoutman-patroon is zo groot dat het in 15 stukken is verdeeld: in feite heb ik 'rond'geborduurd. Gisteravond raakten de delen elkaar en gelukkig kwam het precies goed uit!
Afgelopen zondag in bed (weer) een link bekeken, waarop oude patronen in allerlei handwerktechnieken te vinden zijn. Heel bijzonder, echt de moeite waard om eens te gaan snuffelen.
Twee afbeeldingen hieruit:


6 opmerkingen:

Annelies zei

Ja, het is een Koningnnedag geworden die we met z'n allen niet snel zullen vergeten.
Wij hadden een hele leuke morgen, maar daarna hebben we veel tv gekeken.

mainely stitching zei

We couldn't figure out what was happening when we heard it on the news. I'd gone down to the vrijemarkt early in the morning with the kids and then later we went on a family walk in the woods - driving there was when we heard. I still can't believe it.

Heidi zei

Ik was niet echt lekker die dag maar we ging even langs de Formido voor verf met de stickeractie en we hebben het op de radio bij de Welkoop er naast gehoord. Dit sort incidenten geburen als het leven in crisis tijd moelijk wordt. Echt triest. Goed dat je wel een beetje geborduurt hebt. Dat moet ik ook elke dag.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Ingrid. zei

Wat een mooie patroontjes !
Groetjes Ingrid.

Anoniem zei

Ja wat een domper op zo'n dag.
Ook hier druppelde de gegevens langzaam binnen. Pas s'avonds op de journaal beelden drong het echt door.

Mooie oude patronen die ik ook in mijn boekjes heb staan.
Ik heb met moeite de oude boekjes gespaard en nu staan ze gewoon op internet :-))

Al een beetje opgeknapt.

Je yoyo's zijn énig geworden.

mm

yvonnep zei

Mooie patroontjes en ja, die koninginnedag is erg onwezenlijk en zwaar.