zaterdag 25 april 2009

Meivakantie

Gisteren begon voor mij de meivakantie, na een overvolle werkweek. Dat uitte zich eerst en vooral in een zware verkoudheid, die ook nu nog niet over is. Wel heb ik gisteren wat geborduurd, maar verder alleen beetje op de bank gehangen. Ach ja, dan kan het gelukkig ook.

Vanmiddag hoorde ik overal tikken tegen de ramen, alsof het regende. Maar het was de esdoorn die druk bezig is z'n hangertjes uit te strooien. DH had vanmorgen het terras schoongeveegd, maar door de harde wind ligt die nu alweer helemaal vol!
Elk jaar ben ik er weer op gespitst en vanmiddag was het zover: de eerst zwaluwen waren te horen! Gezien heb ik ze nog niet, maar als je ze eenmaal hoort, gaan ze niet meer weg tot het eind van de zomer.Deze pracht is alweer verdwenen! In vroegere jaren bloeide hij rond koninginnedag, maar dat is toch echt een week of 2 eerder de laatste jaren. Prachtige bloesem, dan een dag wind en de hele oprit kleurt roze. En dan nu een mooi groen boompje die zich over onze oprit buigt.

Van roze naar oranje:

Het resultaat van een paar uurtjes yoyo's maken. Het knippen van de stof kan redelijk nonchalant (wat tijd scheelt) en het maken zelf gaat heel vlug. Het maken van het knoopje als het klaar is, vind ik nog het lastigste.
En rara, waarom heb ik zoveel oranje yoyo's gemaakt??

6 opmerkingen:

mainely stitching zei

Okay, why have you made so many yo-yo's?

Love the pretty pictures. Spring is really glorious right now, isn't it? :D

Corrie zei

Wat vind ik dat nou jammer Anneke, je schrijft wel dat het nu ook "kan" dat ziek op de bank hangen, maar dat is toch vreselijk jammer van je vrije week. Ik hoop dat je fijn vertroeteld wordt door je familieleden en heel snel weer opknapt. Wat leuk zeg die yo-yo's maar ik heb geen idee waar je ze voor gebruikt, een slinger voor het raam of zo? We zullen het vast wel te zien krijgen. Beterschap Anneke.

Annelies zei

Wat leuk die oranje jojo's. Geen idee wat je er op koninginnedag mee gaat doen.

Heidi zei

Ik zou je yo~yo's zo houden! Wat is dat mooi zeg, z'n glaze voorraad pot vol. En feestelijk voor koninginnedag. Ben je weer wat opgeknapt? Verkoudheid is nooit leuk maar zeker als het lente aan de deur klopt.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Anoniem zei

ehhh, oranje yo-yo's...? kraampje op de vrijmarkt? iemand jarig de 30e die yo-yo's uitdeelt? kadootje voor al je vaste blog-lezers?
hoe dan ook, sterkte met je verkoudheid, donderdag schijnt het weer redelijk lekker te zijn, dus geniet er van!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

ook al snip !!?;-)

De zwaluwen mocht ik hier ook al weer begroeten, maar al 2 weken terug.
zo'n vrolijk geluid(herrie) en dan scheren ze om de daken op turbo kracht.

Oranje.... kan maar 1 ding betekenen... morgen, toch !!??

Heb je er rozetjes van gemaakt voor op de jassen ?????

mm