zondag 19 april 2009

G

De G van... Gezin!

In het dagelijks leven is ons gezin toch wel de meest tijds-slurpende factor. DH en ik hebben 4 prachtige kinderen, in de leeftijd van 9 tot 18 jaar. En we hebben toch echt regelmatig de idee dat we het spitsuur beleven met ons stelletje. Het zijn kinderen zonder grote problemen, maar toch zijn we er druk mee. De gewone dingen: zorgen dat ze/we allemaal eten en kleren hebben, alle afspraken in de gaten houden, huiswerk mee in de gaten houden. Ja, en dan verder is het lastig te bedenken waar je het eerst naar wijst, maar ze kosten verder ook nog heel veel tijd ;-).

DD1 (18) zit voor haar eindexamen, dat over een week of 4 begint. Ze heeft geen school meer en houdt me dan ook veel gezelschap. De ene keer is dat gezelliger dan de andere keer, maar ze is in het algemeen nog wel met haar schoolwerk bezig. Ook heeft ze al ruim 1 1/2 jaar een vriendje, dus ons gezin is regelmatig nog wat groter.
Als het gaat zoals we nu denken, zal ze rond de zomer het huis uitgaan...

Ze is best creatief aangelegd. Eerder uitte zich dat ook nog wel eens in borduurwerkjes, maar de laatste tijd richt zich dat meer op computer-creatief, al is ze sporadisch ook nog wel eens met iets quilterigs bezig.
Hier een 'ouwe':


DD2 (16) zit in het voorlaatste jaar en moet hard werken om haar vakken op voldoende te houden en over te mogen. Vorig jaar was dat spannend, dit jaar is het weer bikkelen, maar lijkt het iets minder kantje boord te gaan.
Ze houdt erg van DVD's kijken, Hyves and MSN en dit is haar lijfblad:


DD3 (13) is dit jaar op de middelbare school begonnen en dat gaat prima. Ze vond de overgang wel groot, maar is er gaandeweg het jaar ingegroeid en er nu redelijk aan gewend. Haar voetbalcarriere heeft ze dit jaar ook beeindigd, na in december winterkampioen te zijn geworden! Het plezier erin was afgenomen en samen met school vond ze het te veel worden om 2 x per week te trainen en dan ook nog op zaterdag de hele ochtend kwijt te zijn aan een wedstrijd.
Het is ook de dochter, die nog regelmatig samen met mij aan het borduren is.
Hier een foto van DD3, toen ze nog bij de F-jes zat:DS is onze hekkensluiter. De jongste, maar dat zou je niet altijd zeggen... Ook hij nadert het einde van de basisschool en we moeten wat lastige besluiten gaan nemen. En omdat ze lastig zijn, kost dat veel tijd, gesprekken en formulieren. Het zal allemaal wel goed komen, maar het vraagt nu wel extra energie van ons om het allemaal in goede banen te leiden.
Op de basisschool hebben ze leuke crea-lessen en dit is zijn laatste product: een linoleumsnede, waarbij meerdere lagen gesneden en afgedrukt moesten worden voor de kleur-effecten.


Zelf ben ik ook nog wel bezig geweest, maar dat is voer voor een latere log: wat geJanHoutmand, een paar klosjes en een heel stel yoyo's. Voor de broodnodige ontspanning...
Deze week is het gekkenwerk, ik moet 4 dagen naar m'n werk, waaronder: 1 'gewone' werkdag, 1 cursusochtend, 1 trainingsmiddag, 1 cursusdag. Het is maar goed dat het daarna meivakantie is!

5 opmerkingen:

Corrie zei

Wat leuk om zo meer van je gezin te lezen, ik weet nog hoe het was toen ze die leeftijd hadden. Ineens hebben ze een eigen leven en zijn ze de duer uit. Ik bewonder je om alles wat je ernaast nog doet want ik weet hoeveel dat van een mens vergt, ik wens je een heerlijke meivakantie toe.
De linoleumsnede brengt me weer terug naar de tijd dat ik die zelf op school maakte, ik vond het bijzonder leuk om te doen en heb later de geboortekaartjes van onze eerste en tweede zoon op die manier zelf gemaakt. Maar in meerdere lagen werken vind ik wel erg knap.
Succes gewenst aan de examenkandidaat en aan de andere drie die zitten te blokken voor hun overgang.

Guute zei

Je hebt een prachtgezinnetje!

Anoniem zei

JA, ik herken het !!!;-)
Leuk zo hun verschillen te lezen.

Juist omdat je je zo inzet gaat het goed met ze en behoedt je ze voor verkeerde dingen.
Meer het vreet energie en zij gaan lekker hun eigen gangetje.
Over 10 jaar kijken ze om en zeggen:
"O ja Mam bedankt dat je er altijd was ":-))

Sterkte met de drukte en tussendoor lekker genieten van dat heule spul !!

m

mainely stitching zei

Whew, you have a busy week ahead of you! I always found the cursusdagen much more tiring than a regular work day. Good luck!

Fun reading about your kids and seeing what we have to look forward to as ours get older. So - it just gets busier and busier?! Yikes! LOL.

Annelies zei

Heel herkenbaar. Je bent taxichauffeur, huiswerkbegeleider, lopende agenda etc. etc.
Toch ook wel leuk als alles goed loopt.