zaterdag 4 april 2009

F van Foto´s

Een week van nieuwe speeltjes, en niet alleen maar luxe speeltjes. Een week met heerlijk weer: de was naar buiten, in het zonnetje wat lezen, dat is toch ook heel erg luxe.
En dan nu de eerste log vanaf de nieuwe laptop.

Op zich ben ik geen liefhebber van bloemen en planten, je doet mij geen plezier met het gebruikelijke bloemetje. Maar van de bloeiers buiten kan ik wel weer genieten, klein of groot, boom, plant of bloem, allemaal goed.
Dus vandeweek stapte ik van mijn fiets af om deze uitbundigheid even te vangen:


Hebben jullie deze al eens geprobeerd? Deze heb ik mezelf cadeau gedaan op m´n oudejaarsdag. Deze week heb ik er eentje (!) gemaakt, met veel plezier, terwijl ik ook niet zo van de yo yo´s ben...Ik vond ook nog een leuke yoyo-link van Clover op internet. Leuke ideetjes staan erbij.

Voor mijn werk kon ik wel een theepotje gebruiken en voor zoiets fiets ik altijd even naar de kringloopwinkel. Een klein dorp als het onze heeft toch best een aardige kringloopwinkel. Heel wat keren heb ik er al iets onverwachts en leuks weggehaald. Vandeweek stond er een mooi theepotje, maar vond ik ook een hele stapel Ariadnes. Eigenlijk neem ik die standaard mee, al zijn de exemplaren die ik nu heb gekocht, waarschijnlijk dubbele van de exemplaren die al in mijn kasten staan... Dat moet ik nog even uitzoeken, maar inmiddels had ik ook die al zo lang niet meer gezien dat ik alweer een aantal lekkere uurtjes Ariadneslezen heb gehad. Ze zijn van 1974-1976 en het is erg leuk om die tijd zo weerspiegeld te zien.


Bijna had ik F van Finishes gekozen. Als ik blogs langsga om hier en daar te lezen, valt het me altijd op hoeveel mensen letterlijk klaar krijgen. Hele quilts komen langs, talloze blokken en prachtige borduurprojecten. Dan constateer ik maar dat dat mij niet lukt.
Met een enkele finish ben ik al heel blij. In 2009 wil ik wel proberen een quilt te maken, maar dan wel een heel simpele. Ik heb plezier in het maken van klosjes, maar dan af en toe een stelletje. Zo´n yoyo zet ik in het zicht om er van na te genieten, er zullen er heus nog wel volgen.
Op deze manier kan het een hobby blijven - met soms een HD - en geeft het ook echt de ontspanning die nodig is. Voor een grotere productie zou ik mezelf moeten opjagen en dan gaat het effect verloren.
Dus maar een enkele finish bij deze weblog... Wel heb ik tussen de bedrijven door geborduurd aan de Jan Houtman, dus ook hiervan nog een foto:A week full of enjoying the newest toys: the laptop, but also my new yoyo makers. The last week we had great springweather in our country, so the flowers are appearing. Finally it´s spring!
I bought some old crafting magazines in our local recycling store. I think I already have all of these magazines, but they´re a joy to read. They are from 1974 and 1975 and it´s lovely to see the time-representation also.

I have to say I don´t have finishes to show as much as I would like. But I´m enjoying everything I do and I think that´s the most important. I want to relax with stitching and I would feel not so relaxed if I had goals with a deadline or so. So no big projects from my side. But I have stitched on my Jan Houtman and it´s steadily growing.

7 opmerkingen:

mainely stitching zei

I love your Jan Houtman progress pictures. I have two of his charts, but have not dared start either. Yet. Someday. LOL!

Your yo-yo maker is neat! My aunt has the most stunning quilt made from yo-yo's. She calls it a popcorn quilt. Gorgeous.

What happened to the sun?? My poor DH was so looking forward to enjoying some of it, and today it's gray and very chilly.

yvonnep zei

mooi, dat Houtman!

Annemarie zei

Iedere keer als ik jouw Patchwork van Jan Houtman voorbij zie komen denk ik met pijn in het hart aan de mijne. Hij ligt nog ergens in Maastricht en ik ben lang zo ver niet als jij (hmm, net begonnen eigenlijk), maar hij blijft prachtig.
Mooie jojo's :o)

Corrie zei

Anneke, bloemen fotograferen vind ik ook erg leuk en vooral om ze dan op de laptop te vergroten en diep in het hartje te kijken.
Wat een prettige vondst bij de kringloop, het is altijd erg inspirerend om oude boeken en tijdschrijften door te bladeren. Je Houtman is echt geweldig!!

Carolien zei

Hallo Anneke,

Jij dus ook nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dank voor jouw goede wensen.
Leuk, al die Ariadnes en je Jan Houtman begint al aardig gevuld te raken ...

Een fijne week & groetjes, Carolien

Anoniem zei

Ja ik zie bloemen ook liever buiten !!
Zag net een prachtige bos irissen in de winkel en toch laten staan.

Leuk Yoyo's, heb er net 40 met de hand gemaakt. Vraag mij af WAT het machientje sneller kan. !;-)

Borduren is één van de langzaamste handwerken, dan heb je niet zomaar iets AF !!

MM

Anoniem zei

de F van fraai had ook gemogen ;) mooi die narcissen, ik heb ze in de tuin. Fraai geldt ook voor je Houtman, die lekker vordert in je eigen tempo.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl