dinsdag 6 januari 2009

Schaatsen

Voorbijkijkend aan alle winterse ongemakken is dit toch wel heel bijzonder:


Hier DH en DS samen in actie. Terwijl ik oppaste op een mannetje van 9 maanden, waren zijn ouders samen met DH, DS en DD2 lekker op het ijs. De foto's kreeg ik vanavond binnen.
DS is niet zo van het bewegen, maar na een dagje glijden, durfde hij het toch aan op mijn oude schaatsen. En met oud bedoel ik zo'n 27 jaar. Volgens hem waren het 'wonderschaatsen', want hij kon in één dag schaatsen!

Zelf ben ik nog steeds niet het ijs op geweest! Elke keer kwam er wat tussen, niet in de laatste plaats doordat DH na die lekkere schaatsmiddag 's avonds door z'n rug ging! Dat betekende een heleboel extra klusjes voor mij, vooral omdat we 3 verjaardagen voor te bereiden hadden: afgelopen zondag verjaarde mijn moeder, maandag DD3 en morgen DH zelf.
Ondanks dat en al het gekrab en geglibber en geril 's morgens, geniet ik nog steeds van dit winterweer. Het zou toch helemaal te gek zijn als de elfstedentocht er nog in zou zitten! Lten we de verwachtingen maar niet te hoog stellen.
Wel is het leuk dat ik vorige week een heel toepasselijk oud patroon tegen kwam in jawel, de Ariadne:Je zou er bijna van aan het breien slaan!
Maar ja, voorlopig ben ik lekker aan het borduren aan m'n 1-januari-werkje. De Peaceful Paradise is nu gepromoveerd tot WIP, dus een heel plezierige WIP om aan te werken, dat helpt bij m'n goede voornemens ;-).

Het werken is natuurlijk ook 'gewoon' weer begonnen. Toen ik gistermorgen samen met m'n collega's aan een studiedag begon, was het alsof er nooit een kerstvakantie tussen had gezeten!
Gelukkig hebben we de weblog nog, dan kunnen we de herinneringen daaraan nog langer vasthouden.

On the first picture you can see my DH and my DS skating together. The weather is great, very cold, and almost everyone tries to skate on this naturel ice. We haven't had the chance in 12 years!
Especially my DS enjoyed the skating. The first time, he didn't want to try it, but played on the ice. The second time he used my old skates (from 27 years) and they were miracleskates, because he learnt to skate in one day...!
I took care of a little baby that time, so I didn't visit the ice yet. My DH hurt his back that evening and that ment more chores for me. This week we're celebrating three birthdays, so I had to organise a lot of things.

Our whole country is waiting for the eleven-city's-tour on ice. It's not very likely yet that that's going to happen, but we can hope. In an old magazine I found a picture of a sweater about this tour.

Yesterday I started working againg. Christmasbreak is over and it's almost like we never had one... But on the weblogs we can see that we had.

6 opmerkingen:

yvonnep zei

Och wat leuk dat patroon... ik heb ook nog een paar oude jaargangen. Toch eens even kijken..Ik geniet ook van het weer. Niet voor het schaatsen, daar hou ik niet van. Maar het is heerlijk om in echte kou naar buiten te gaan. Het voelt als winter! Lekker gewikkeld in mijn eigen breisels. :-)

berthi zei

Allereerst nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het een heel mooi creatief jaar mag worden.

Dan natuurlijk de felicitaties voor alle verjaardagen. Een gezellige drukte met zoveel feestvierders.

Enige schaatsfoto! Zelf ben ik niet zo van het schaatsen. Kijk er liever naar!:-)

Anoniem zei

Leuk de kleine man op jouw schaatsen. Heb de mijne van 40 jaar(jahaa) geleden ook net tevoorschijn gehaald.
Zijn ook regelmatig door mijn nakomelingen gebruikt.
Ben benieuwd wie nu.

Ik waag mij er niet meer aan ;-)

Gefeliciteerd met álle jarigen !!

mm

mainely stitching zei

Our kids have been having such fun on the ice! And I love the cold - it feels like home to me. :D

Corrie zei

Zo is het Anneke, we kijken vooruit, werken in vandaag en houden onze mooie herinneringen aan de feestelijke momenten van december lekker dichtbij ons. Enig om die trui in de Ariadne weer te vinden en oh, wat hoop ik met jou dat die tocht erin zit, maar het dooit hier helaas al flink vandaag.
Mooi die witte winterse schaatsfoto.
Beterschap voor DH z'n rug en gefeliciteerd met alle jarigen!!!

Anoniem zei

wat toepasselijk, dat Ariadne patroon. Het is echt genieten , dat heerlijke winterweer, hier piept vaak ´s middags een lekker zonnetje door de ramen naar binnen, dan lijkt het ondanks de kou ook een beetje voorjaar.

Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl