donderdag 1 januari 2009

1 januari

Eergisteren heb ik iedereen al het beste gewenst, dus nu gewoon 2009 in! De wensen voor 2009 zal ik dezer dagen nog vaak moeten geven en ontvangen, dus nu alleen nog deze vuurpijl van onze as SIL:Deze dagen zijn heerlijk ontspannend (geweest). Ik had me voorgenomen deze tweede vakantieweek wel wat aan m'n werk te gaan doen, maar maandag en dinsdag besloot ik toch nog voor ontspanning te gaan. Dan volgende week maar een klein schepje erbovenop. Dus lekker gecomputerd, geborduurd en gequilt (op bescheiden schaal) en wat puzzels opgelost.
Vanmorgen zaten we met z'n zevenen in onze kamer (as SIL was er ook) en dan is het genieten: onze twee oudsten waren op de computer en laptop (oudste heeft een eigen) voor school bezig, want ja de toetsweek komt er aan; SIL was met een legpuzzel bezig; jongste zat te PSP-en; jongste dochter Donald Duckje te lezen; DH was aan het pianospelen, met koptelefoon, en zelf even aan het borduren! Bij dat alles het nieuwjaarsconcert. Niet te lang allemaal, maar het is wel een beetje hoe onze dagen verlopen: lekker aanrommelen, inspanning en ontspanning wisselen elkaar prima af.

Over borduren gesproken: op eerste kerstdag heb ik nog een borduurwerkje afgemaakt, waar ik met erg veel plezier aan gewerkt heb. Een paar jaar gelegen kreeg ik erg leuk garen: Weeks Dye Works, holiday floss,en ik wilde er nu mee aan de gang. Ik heb namelijk erg de neiging leuke garens en stofjes eindeloos te laten liggen, want wie weet komt er een nog leuker patroon langs waar ik het voor wil gebruiken... Maar daar wil ik van af en daarom heb ik daarmee nu dit prachtige patroon geborduurd.


Het is van Carriage House Samplings en ik heb het een paar maanden geleden gekocht. Het borduurlinnen komt van Liezbeth en ik heb het met 1 draadje geborduurd. Voor het linnen kon het wel met 2 draadjes, maar ik had maar 1 strengetje en het was spannend of ik hiermee uit kon komen. En het bleef spannend, uiteindelijk heb ik met het aller, allerlaatste draadje het laatste sterretje kunnen afmaken. Een enkel draadje van ca 45 cm resteert.

De dagen daarna heb ik wat geborduurd aan Peaceful Paradise en daarvan is de belettering nu klaar. Er blijft nog genoeg over om te doen, maar hij is weer een mooi stukje verder. En vanmorgen (dus niet zoals vorig jaar, pas om 22.30 u) ben ik aan een 1-januari-project begonnen. Opnieuw van Carriage House Samplings.
Hier de foto's van de update en van het te borduren project:
En nog als laatste over 1 januari: ik heb goede voornemens!
- méér bloggen en ook in het engels. Dan ga ik ook weer wat meer buitenlandse weblogs volgen, wat betekent:
- meer tijd uittrekken voor de computer: weblogs volgen, programmeren, ontwerpen, het kost alleen zo veel tijd dat ik niet weet of dit erg haalbaar is...
- geen nieuwe borduurpatronen kopen!! Dat is niet een gevolg van de krediet-crisis, maar vooral ook van ruimtecrisis ;-). En welbeschouwd heb ik al zo ontzettend veel patronen in huis, daar kan ik waarschijnlijk m'n hele leven nog wel mee toe.Maar voorlopig is dit een beperking voor 2009.
- meer Ariadnes doorkijken om ook daaruit leuke dingen te maken of te vertellen
- meer WIP's afmaken
- meer finish-finishen!
- meer zelf ontwerpen, want dat is ook zo leuk om te doen
- veel plezier hebben in de dingen die ik doe en het vooral geen verplichting maken

Zou het te doen zijn?? Ik ben er zelf benieuwd naar. Buiten dit lijstje heb ik nog wel wat wensen, maar ja.
DH, DD3 en DS zijn nu lekker naar het ijs. Omdat DD3 mijn schaatsen leent, heb ik daar niet zoveel te zoeken (en we wonen in een dorp waar bijna geen water is, dus je moet eerst een stukje rijden voor je op het ijs kunt staan). Maar ik geniet wel van het koude weer, het lekker inpakken voor je naar buiten gaat, het 'gezonde' gevoel van dit weer en de warmte en de open haard binnen.

One of my (many) new years resolutions is to blog in English. It's nice when more people can read what I'm telling about.
We're having christmasvacation and we're enjoying are free time more and more. It's cold outside and we're enjoying our livingroom these days with our family of 6 (and sometimes 7 because our oldest is dating).
I have been stitching and quilting and using my computer these days. In normal life it's harder to find the time to do all those things, but one of my resolutions is to do these things more. Not as a obligation but for relaxation.
I'll try not to buy cross stitch designs however. I have so many designs that I'm not really aware of what's in it, so this way I have to use what is in my stash and that's fine: they're all wonderful. It can be very tempting to buy a new design, but in 2009 that's not allowed ;-).
I want to finish-finish more stitching this year and finish some WIP's. And I want to design some cross stitch myself.

Wishing all English readers well for 2009! Let's hope for a good year, though the forecasts are not that optimistic.

8 opmerkingen:

mainely stitching zei

Oh, what lovely stitching! So glad you "dared" use your new flosses for the CHS design. :D

Wishing you a very happy New Year!!

yvonnep zei

Goeie voornemens en wat een lef om ze op te schrijven :-)

Corrie zei

Wat een tevredenheid en huiselijke warmte spreekt er uit dit logje Anneke. Heel erg herkenbaar als ik denk aan vroeger dagen toen de drie jongens nog klei waren. De winters geven mij ook altijd datzelfde gevoel. We zijn ook wel bevorrecht met onze hobby's want dan kun je je zo heerlijk terug trekken in je kasteeltje en bij jullie vermaken alle gezinsleden zich prima. Ons huis lag altijd vol met tekenspullen, spelletjes en boeken enz. Verveling kenden wij ook niet.
Maar nu je prachtige borduurwerken, het Merry Christmas is mooi van eenvoud en wat vreselijk spannend om met zo weinig garen het eind zien te breieken, ga jij dan ook veel sneller werken? Ik wel. Je grote werk is prachtig en wordt steeds mooier en je nieuwste werk vind ik om te stelen niet alleen van ontwerp en mooie tekst, maar de kleuren vind ik prachtig!

Anoniem zei

Lees het al, heerlijk bezig(ontspannen) en veel mooie voornemens.
Leuke borduurwerken.

En een as SIL gezellig !!
Heb een schoon-SIL(vester) !!

Ja dat doe ik ook, mooi spul (té) lang laten liggen ;-))

Nog lekker genieten van je laatste vrije dagen !!

mm

Chiloe zei

Happy new year full of wonderful stitching !!! :)

Agnes zei

Ik had jullie al een kaartje gestuurd, dus ik zal maar niets meer wensen ;-)

Wow, goed zeg, voornemens voor het nieuwe jaar! Ik ben erg benieuwd of het je gaat lukken. Ik kijk er wel van op dat je meer tijd wil uittrekken voor het webloggen, terwijl je vorig jaar, of twee jaar alweer zeker?, per 1 januari ermee stopte. Grappig.

Heerlijk om zo de vakantie aan te rommelen he? Werken kan altijd nog :-)

Fijn weekend, genietze nog even!

groetjes, Agnes

Annelies zei

Ik wens je een heel gelukkig 2009 toe !

intelligence zei

able556
bay582
nit5489
pastor6475
ream6243