maandag 25 augustus 2008

Laatste week...

Ook meegenoten van de Olympische spelen?
We hebben een week in Denemarken (ja, het was dus Denemarken!)mee kunnen kijken en daarna nog een week in Nederland. De Deense versie was een heel aparte ervaring: allemaal badminton- en handbalwedstrijden, sporten die je hier niet zo veel voorbij ziet komen, en dan met commentaar waar je niets van verstaat...
Denemarken was die week niet zo succesvol, maar hebben later in ieder geval nog wel goud gewonnen met zeilen en roeien.
Het was ook leuk om nog een weekje Nederland mee te maken, met de mooie successen die er te vieren waren.

Nog een weekje 'vakantie' en ik zet het tussen aanhalingstekens omdat er nog een heleboel dingen te doen zijn; bovendien heb ik vrijdag de eerste werkvergadering weer. We zijn boven de kamer van DS aan het opknappen: alles wordt aangepakt: behangen, verven, nieuwe gordijnen, vloerbedekking. Het is maar een klein kamertje, maar het kost toch nog behoorlijk wat tijd. Wel zijn dan alle slaapkamers van de kinderen (weer) opgeknapt. DS is nu 9 en hij sliep nog in een Jip-en-Janneke kamertje, dat is nu dus rechtgezet.
Onze eigen slaapkamer is gelukkig tijdloos...
DS vermaakt zich gelukkig prima met één goed functionerende arm. Eigenlijk merken we amper dat hij gips heeft. Straks gaat hij een paar dagen bij oma logeren, dat is leuk voor beide partijen. Hier nog een creatief uitinkje van hem, met een veel te vroeg afgevallen kastanje uit onze kastanjeboom:Mijn eigen vakantie-inspanningen hebben tot dit resultaat geleid:


dat was dus een van de 'wilde plannen' ;-). Het heeft voor een groot deel dezelfde kleuren als de Christmas Village, beiden van Prairie Schooler.
En over Prairie Schooler gesproken, hier staat weer een leuke freebie, in dezelfde stijl!

fijne (vakantie)week!

6 opmerkingen:

Berthi zei

Dat was een erg vroege kastanje! Hij had zich vergist!:-)

Knap dat jij altijd zo vroeg met een kerstwerkje bezig kunt zijn! Dat is niets voor mij. Maar het borduurwerk straalt al de warmte uit die we al weer veel te snel binnenshuis moeten gaan zoeken!

Annelies zei

Wat een leuke lap met Christmas Greetings. Ik wacht nog even met iets voor kerst.

Annemarie zei

Oe, oe, oe, wat een leuk kerstborduurtje! Ik ben nu even in een herfstbui, maar het hoeft maar even guur en donker te worden, of mijn kerststemming kondigt zich dit jaar aan. Ik weet het zeker!
Leuk dat je zo van de Spelen hebt genoten, maar ik moet zeggen dat ik blij ben dat ze voorbij zijn. Eindelijk weer normale televisie!

wilma zei

Wat een heerlijk werkje!!
Ja als je het klaar wil hebben voor de kerst moet je nu wel beginnen. Ik krijg de kerstkriebels als de boom staat...

Fijn dat het goed gaat met DS met een gipsen arm. Dat is atijd wennen....

En nu ga ik bij je linkje kijken.... of zal ik het maar niet doen.....
;o)

Anoniem zei

Hé, dat dacht ik al, Denemarken. (of Noord Duitsland of Bremen ;) super, daar zou ik ook graag eens een keer gaan kijken. Naar Amager ofzo. Wij hadden ooit een Deense uitwisselingsscholiere. Haar hobbies waren slapen :) althans dat zei ze. Haar Engels was bedroevend en volgens mijn kind liepen de Denen behoorlijk achter op hun lesprogramma. Het einde van het Jip en janneke tijdperk: moeder weemoedig en zoon uitgelaten want eindelijk een "volwassen" slaapvertrek :)

marcella
nuttigenfraai.webolog.nl

Barbara zei

So glad that your DS is doing so well with his cast. It's amazing how well kids can adapt to things, isn't it? Love his creative face. :)

Your stitching is wonderful, as always, and thanks for the link to the PS freebie!