zaterdag 5 april 2008

Schoolborduren


Het lukt me blijkbaar niet om vaker dan een keer per week een stukje te schrijven. Zelfs nu heb ik eigenlijk nog duizendeneen dingen te doen, maar ja. Netwerken is ook belangrijk ;-).

Hoewel ik het een beetje verstopt had, ben ik vorige week inderdaad jarig geweest. En behalve het mooie borduurproject heb ik ook een nieuwe digitale spiegelreflexcamera gekregen. Heel erg mooi, nadeel alleen: handleiding doorlezen, allemaal nieuwe software en veel dingen eerst uitproberen. Maar het eerste resultaat krijgen jullie hier voorgeschoteld.

De afgelopen vier weken ben ik namelijk op de basisschool van de kinderen bezig geweest met 'lesgeven': borduurles! Met blokken van 4 of 5 weken worden er creamiddagen gehouden waarin de kinderen kunnen leren breien, haken, borduren, kleien, linoleumdrukken, koken, pitriet vlechten of wat er ook maar aangeboden wordt. M'n eerste blok zit erop, over 2 weken ga ik nog een blok doen. Inmiddels weet ik beter wat dan handig of minder handig is en wat ik mee moet nemen etc. Dat was nu af en toe wel improviseren. Maar omdat het m'n eerste blok was, had ik maar 5 kinderen onder m'n hoede, dat was te overzien (al moest ik dan af en toe nog rondhollen, er is altijd wel wat: knoopje in draad, aanhechten, afhechten, nieuw kleurtje zoeken, draad in naald; you name it).

Hierboven het eerste resultaat en hier een foto van het hele groepje.

(de tweede foto expres een beetje met tegenlicht, dan worden de kinderen niet te duidelijk...)

En natuurlijk heb ik ook zelf weer steekjes gezet, zoals gezegd aan het nieuwe project. Het is nog heeeel veel werk, maar ik weet nu al dat ik het jammer vind als het klaar is (nou ja, misschien tegen die tijd niet meer).I want to write here more often, but I don't seem to succeed. Even now I don't have the time, but I want to show you some pictures.
I got a brand new digital camera for my birthday last week and after installing, reading (in German...) and trying I'm ready to show you some of the pictures from last week.

The last four weeks I have been helping out on the school of our younger children. They get more lessons to stimulate their creativity, but the school needs mothers to help out: we teach knitting, crocheting, cross stitch, claying, cooking etc.. Because it was my first 'course', I only had to teach 5 children, but it was busy: every child needed (constant) help, so it seemed. But it was great fun and enjoyabel to see how fast some kids can learn to cross stitch and how enthousiastic some of them are.
So I'm starting the next course in two weeks, I hope they won't give me 15 children then...

And off course a picture of my new project: Peaceful Paradise. It's great, I enjoyed every stitch I made. I'm sure I won't like it to be done, but it's a lot of work, so I'm allowed to change my mind later on. Don't you agree?

10 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Té la mà Maria - Reus zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Annelies zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Toen mijn kinderen op de lagere school zaten heb ik ook meegeholpen met creatieve middagen. Altijd erg leuk, maar vermoeiend.

Corrie zei

Anneke wat leuk dat je op school werkt met handvaardigheid, heb ik vroeger ook met veel plezier gedaan. Borduren met kinderen is nog lang niet makkelijk. Heerlijk om met zo'n prachtige nieuwe camera te werken, maar het inlezen en invoeren van de software is ook niet mijn hobby. Goed om de kinderen niet duidelijk te fotograferen hoewel ik er tegelijkertijd kwaad om kan worden dat het niet kan door alerlei ongure lui die er misbruik van maken. Rare wereld! Wat zul je genieten van je nieuwe borduurwerk, soms voel je bij de eerste steken al dat het heerlijk werk is, maar wel véél met dit ontwerp, net als een goed boek geeft het dan niets, je wilt niet dat het ophoudt. Heel veel plezier gewenst! Ik olg graag je vorderingen.

Anoniem zei

Vraag:kun jij mijn dochter leert borduren? dan kan ze mijn borduurwerk afmaken.Is dat honderd jaren plan ook eens af.
Maar leuk dat je het doet.
Prettig weekend
Sonja

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

oh wat lijkt me dat leuk, handwerkles geven op de basisschool. Ik heb wat af geknutseld en gedaan vroeger maar handwerken was toen helaas een beetje "uit". Ik hoor het weer steeds meer, leuk! Ik hoop dat deze generatie kindertjes er ook weer een heleboel plezier aan beleeft dat ze geleerd hebben met naald en draad om te gaan.

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Wilma zei

Oh wat heerlijk dat helpen op school!! wat heb ik veel gedaan met die kinderen. Heerlijk als kinderen er dan ook nog zoveel plezier aan beleven. ja druk zijn...... te weinig tijd in een dag.....

Maar wij moeten ook aan onze ontspanning denken hoor!!

Barbara zei

Congratulations on your new camera! And you are so great to teach cross stitch at the school!! :D