zaterdag 29 maart 2008

Eindelijk

Eindelijk mag ik aan een nieuw (groot) borduurwerk beginnen! Hoewel ik nog verschillende WIP's onderhanden heb, ga ik vanavond m'n eerste steekjes zetten aan:Van af het moment dat ik dit ontwerp zag (het heet 'Peaceful Paradise en is van Midsummer Night Designs), wilde ik m maken en dus heb ik alles bij elkaar gesprokkeld: garen van Liezbeth via garenclub en extra bestellingen en toen nog de stof...
Dat heeft een hele tijd geduurd, het is nogal specifiek: 40 ct Vintage Exemplar Lakeside Lines. Omdat ik het patroon zo super vind, durf ik dan niet te gaan experimenteren met eventuele andere stof. Uiteindelijk heb ik het in Amerika gekocht bij Wyndham Needleworks.
Het was een heel gedoe en daarom heb ik het tot verjaardagscadeau gebombardeerd, wat betekent dat ik vandaag mag gaan beginnen!

En nu ik de term WIP's heb laten vallen: ik heb een WIP die mij zo stilletjes aan gaat irriteren! Kort geleden heb ik er een draadje aan geborduurd, maar ik vind hem zo gecompliceerd dat ik erover nadacht m maar zo stilletjes weg uit m'n gedachten te verbannen.
Maar na nog eens goed naar patroon en afbeelding gekeken te hebben, heb ik besloten dat ik m nog steeds wel mooi genoeg vind om af te willen maken. Hij is echt gecompliceerd: hij wordt helemaal volgeborduurd, er wordt met tinten gewerkt die heel dicht bij elkaar liggen en waarvan dan ook de draden gemixt worden: 2 dicht bij elkaar liggende nummers, zeg 521 en 520 worden gecombineerd; het symbool erdoorheen is dan een mix van 520 en 519 (het is maar een voorbeeld, geen idee wat voor kleuren dat zijn zo snel). Brrrr, ik heb het aida (niet mijn favoriete stof, maar het was een pakket) zelfs gegrid, wat ik nooit eerder gedaan heb.

Dus, een korte vraag: iemand nog goede tips hier toch ooit een einde aan te krijgen??


'Magi' Janlynn Corporation

I'm finally ready to start a new cross stitch project! I bought the design the moment I saw it. It's 'Peaceful Paradise' van Midsummer Night Designs. It was a bit difficult to get the different kinds of threads, but it was nearly impossible to get the fabric in the Netherlands. I finally bought it in the US, with Wyndham Needlework. Then I had to label it as a birthdaygift, which means today I can start!

I'm stitching on Magi from Janlynn for some time now and it takes much more time than I want. I almost decided to give up on it, but I still like the design. The way it has to be stitched is complicated, I even gridded the fabric (and I have never done that before). It still is not very relaxing to stitch, so I'm looking for some good advice here. Anybody?


8 opmerkingen:

Anoniem zei

Mogen wij daaruit concluderen dat je jarig bent (geweest) !!!?

Dan van HARTE GEFELICITEEERD ....

EN ook met dit prachtige borduurwerk !!


tip: misschien inkorten !!?
Het is idd een mooiertje maar reuze lastig zo te horen.

Fijne avond/weekend ;-))

mm

berthi zei

GEFELICITEERD,Anneke!!

Het is een mooi nieuw borduurwerk waar je aan begint en wat het andere borduurwerk betreft.. tsja, lastig zo te lezen. Misschien maar zo snel mogelijk afmaken!

wilma zei

ha Jij bent dus jarig geweest!!
Gefeliciteerd!!

Het is een prachtig borduurwerk!!!
Veel plezier met de eerste steekjes....

Anoniem zei

Hiep, hiep hoera, alle toasts die ik zaterdag heb uitgebracht (wij hadden een gezellig diner in Utrecht) waren met terugwerkende kracht ook op jouw gezondheid en geluk!

Je nieuwe werk vind ik super en het wordt mooi fijn op 16 draads. Heel veel plezier met dat mooie cadeau!

Wat is je probleem precies met met het oude borduurwerk?

marcella
http://nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Nou dan ook van mij: van harte met je verjaardag,wanneer het dan ook was of nog komt.
En succes met je WIP. Als je ooit met pensioen gaat kun je alles af maken.
groetjes Sonja

Corrie zei

Anneke allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt wel een heel mooi cadeau met deze prachtige merklap. Ik heb de site bekeken en het is allemaal helemaal wat ik mooi vindt, prachtig met die teksten erin en zeker omdat het teksten zijn die in mijn hart leven. Wat je andere (moeilijke werkstuk betreft heb ik helaas geen enkel goed idee voor je, ik zou het misschien toch wegleggen want ik vind dat borduren toch echt een ontspanning moet zijn en dit zou me gaan tegenstaan als het zo ingewikkeld is. Kun je niet proberen het te verkopen op Marktplaats of zo? In ieder geval heel veel borduurplezier!

Judith zei

Hoi Anneke,
Ik heb een organizer voor naalden gekocht voor Teresa Wentzlers. Hier kun je tot 50 naalden in kwijt, met de draadjes er al in, werkt lekker en je kunt daardoor goed afwisselen.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.