maandag 25 juni 2012

BABYSTEPS

De projecten waar ik mee bezig ben, zijn weer een klein beetje opgeschoten. Het gaat met babysteps. Maar toch weer een stapje gezet:
In de afgelopen week heb ik haaknaald veel in handen gehad. Eindeloos vierkantjes aan elkaar haken. Nou ja, eindeloos: er kwam een eind aan, want de 220 vierkantjes zitten in een bijna-vierkant van 15 x 14 squares aan elkaar.
DD1 vindt hem al geweldig en wilde hem best vast meenemen, met draadjes en al. :-) Ik ga hem toch maar eerst even wassen en de draadjes afhechten, dan kunnen we altijd nog zien...
Op deze foto zie je ook het kleurverschil weer wat beter, maar je oog moet er wel een beetje op vallen. Warm is de deken wel!
  

Haaknaald en borduurnaald vochten om de aandacht, dus m'n tijd heb ik eerlijk verdeeld. The Village of Hawk Run Hollow is gegroeid, maar ik heb wel een voor mij zeldzame fout gemaakt: de randen van de raampjes horen niet zwart, maar blauw te zijn! Tot mijn verdediging, het symbool is een zwart blokje, vrijwel altijd gebruikt voor DMC 310 én de randen van de raampjes op deze manier in het zwart heb ik al eerder geborduurd in deze serie. Achteruitborduren lukte niet, of ik moest álles uithalen. Dat ging me te ver. Ik heb besloten dat ik hiermee kan leven. Voor de raampjes aan de rechterkant moet ik nog even kijken.


In dit projectje werkten m'n haak- en borduurnaald mooi samen: na het haken moest nog een heel aantal kleurige draadjes afgehecht.
Eerder maakte ik ook al deze granny bunting, maar nu is het een cadeautje voor een ander. Zaterdag is er een familiedag en volgens mij gaan we het sinterklaasspel spelen: ieder gezin moet een paar kleine cadeautjes meenemen. Al grasduinend in m'n spullen kwam ik een paar gehaakte driehoekjes tegen, daarom besloot ik er nog een paar bij te maken en deze slinger als cadeautje mee te nemen. Hopelijk is de ontvanger er blij mee.

Nog een paar stevige dagen en dan is het hier ZOMERVAKANTIE. Het is bijna niet te geloven dat het schooljaar alweer om is! Maar een aantal weken rustiger aan doen gun ik m'n kinderen van harte.

1 opmerking:

Anny zei

Nou, jij hebt niet stilgezeten de afgelopen tijd. Ik vind de zwarte randen om de ramen niet raar. Jij weet het. Maar anderen valt dat volgens mij echt niet op! Maar ja, af en toe zij we ook zo precies! Ik zou het ook altijd blijven zien hoor!