woensdag 1 februari 2012

KOUD!!

Wat een weersverandering! Zaterdagmiddag zat ik met DD2 bij een voetbalwedstrijd van haar geliefde en je kón de kou-inval bijna voelen.
We zaten ook wel erg stil natuurlijk...

uitzicht op maandag


Omdat we in een ruim, maar redelijk oud vrijstaand huis wonen, moeten we wel aandacht schenken aan kou-bestrijding. De serre en mijn werkkamer zijn min of meer afgesloten. Dekentjes (want ja, m'n quilt is n.o.g. s.t.e.e.d.s n.i.e.t a.f...) en warmwaterzakken worden goed gebruikt en de open haard brandt wat vaker.

Maar mij hoor je niet klagen, ik vind het heerlijk. Vooral omdat ik er weinig door hoef. Ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die wel moeite met deze kou hebben.
Ik ben druk bezig met een ongelooflijk tijdrovende klus: voor een commissie mag ik het jaarverslag schrijven en dat betekent heel veel lezen, lezen, lezen. Je wordt er gewoon daas van.
Tussendoor heb ik regelmatig een theezeefje in m'n hand, en wel hierom:


Sinds oktober hebben we weer guppy's. Koudwaterguppy's. Ik vind het heel leuk, maar de beginstand van 6 vissen is inmiddels verzesvoudigd. Als het niet meer is. Geen idee nog wat we met al die kleintjes gaan doen, of wacht: wil iemand nog leuke guppy's?? :-)

En nog iets handwerkerigs: om te ontspannen gebruik ik m'n huidige 'flow': ik heb nog handwarmertjes gebreid voor DD1 (die afgelopen zaterdag 21!!! mocht worden), voor mezelf en van hetzelfde bolletje ook nog polswarmers. Heerlijk warm zijn die. Weer een bolletje wol weggebreid.

7 opmerkingen:

Anny zei

Nog gefeliciteerd met de de dochter... en het is hier in mijn atelier ook zo koud... brr... ik ga zometeen m'n naaimachine, snijmat en wolmand naar de huiskamer verhuizen. Gezellig al die rommel...

Anje-Grietje zei

Nog gefeliciteerd met dochterlief....
Goed hoor dat je de "Rodewangenkou" als breiinspiratie gebruikt....
Groetjes Anje.

marcella zei

oud en vrijstaand is inderdaad wat frisjes nu op sommige plekken, ik weet er alles van :) maar een truitje extra en een lekker warm kopje thee helpen al voldoende. Breien is ook wel lekker nu denk ik, heerlijk die zachte warme wol in je handen. Veel plezier

quilting Jeannet zei

Oud en vrijstaand kan ik ook van meepraten Anneke, hier staat ook de noordooster precies op mijn werkkamer, ik krijg het hout niet aangesleept, ik dacht het lekker zou worden met die vorst, maar dit lijkt weer een beetje te veel van het goeie, je zou bevriezen bij het schaatsen!

Rian, zei

Eigenlijk waren we al een beetje naar het voorjaar aan het lonken, maar dan opeens toch flinke kou. Dat is inderdaad toch even omschakelen en je erop in stellen.
Lief, je guppy's. Ik heb er ook bendes gehad, maar heb mijn aquarium opgeruimd. Heb alleen nog een hele grote ronde kom, maar die staat leeg op zolder... geen tijd :)
En die hand- en polswarmers komen mooi van pas nu.

Groetjes

marion zei

ook hier is de speksteenkachel actief.....heerlijk maar ik ben geen wintermens. Ik kijk verlangend uit naar de zomer........

Heidi zei

Ik hou van deze kou! Het houtkachel maar ook quilts en afghans komen goed te pas. Lekker knuffelen met de kat. Of gewoon veel poetsen... Genoeg te bedenken om je warm te houden. :-)

Kan je tussen alles door wel een beetje aan het quilten denken?

Hugs en groetjes ~
Heidi