zondag 11 december 2011

SINTERKLAAS CREATIEF

Het is de zondag nĂ¡ sinterklaas: tijd om de kerstspullen van zolder te halen en de kamer grondig te verkersteren. De kerstboom is binnen, de kerstlampjes-voor-de-boom moeten helaas weer bijgekocht worden, de 3 adventskaarsen staan aan, kortom: sinterklaas lijkt alweer heel lang geleden.
Toch wil ik na alle geheimzinnigheid nog even laten zien welke cadeau's ik zelf heb gemaakt; al zag ik dat het cadeau voor DD3 ergens onderweg weer kwijt is geraakt. Die houden jullie nog te goed. Net als de foto van m'n borduurpatroon-gedicht. Ik ben blijkbaar zo aan het opruimen geweest dat er hier en daar wat is misgegaan.

Allereerst het cadeau voor de aanstaande schoonzonen:
Toelichting: het is een charger pocketholder. Als je op de link van 'cadeau' klikt, word je naar m'n Pinterest-bord gestuurd en kun je daarvandaan verder zoeken naar de tutorial die hierover gaat.

Nog een pinterest-link, van een garnstudio patroon, van een oudstedochterpatroon: een lekkere sjaal. Halverwege kwam ik echter garen tekort en kon het niet meer te pakken krijgen. Dus heb ik de naald erbij ingepakt en later overlegd hoe we de sjaal afmaken.


Cadeau voor DD2, een simpele haarband

Cadeau voor DD3 komt dus nog...
Cadeau voor DS, lekkere handwarmers naar eigen patroon, gevuld met kersenpitten:

Voor DH maakte ik met DD3 in de herfstvakantie al 'firestarters' door dennenappels te zoeken op de hei, die te laten drogen en later in gesmolten kaarsvet te dopen. Best een kliederig werkje, maar ze lijken goed te werken in de open haard.

Tenslotte nog een keer de afgewerkte kerstsjaal die ik twee keer gemaakt heb, een voor mijn moeder en een voor mijzelf. Mijn moeder was er erg blij mee en meldde me telefonisch er elke dag mee te lopen. Leuk! De link gaat naar de duidelijke tutorial hiervan.


De prikborden van Pinterest gebruik ik nu een paar maanden en ik vind het erg handig. Bovendien vind je weer heel veel leuke ideeen en linken van andere mensen die creatief zijn. Een aanrader!

1 opmerking:

Heidi zei

Heerlijk! Handgemaakte kados voor de Sint. Het kan niet beter. Elke is leuk...goed gedaan.

Sorry dat ik zo lang niet op bezoek ben geweest. Alles is te druk...quiltgroep Christmas party voorbereidingen en een spontaan bezoek van mijn moeder en haar man uit de VS. Die zijn vandaag vertrokken dus ik ging vandaag want bloggers langs.

Hugs en groetjes ~
Heidi