woensdag 28 september 2011

365-dagen-project


Herinneren jullie je deze nog?? Vorig jaar haakte ik een vrolijk kleed van granny squares, aangestoken door de vele granny's die over het internet ronddansten.

Aanleiding om hieraan terug te denken is een aflevering van tijdschrift Flow, en wel Flow nummer 5, 2011. Zo rondslingerend in ons vakantiehuis vonden de kinderen het ook leuk om er eens in te kijken en stuk voor stuk waren ze gebiologeerd door de grote bijlage. Flow gaf 365 (!) suggesties om een dag-voor-dag-project te starten.
En zoals het vaak gaat: iedereen werd aangestoken door de idee├źn, las voor wat ze leuk vonden en wilden gelijk beginnen; maar er werd niet een project gestart. Prima natuurlijk.

Zelf googlede ik wat projecten die genoemd werden (want ja, het was toch vakantie), onder andere het A Granny A Day-project.
Hier zijn nog wat andere suggesties:
365 drawings
recycle girl
A scissor(s) a day
weavaday

Er is ook een blog die elke dag een project beschrijft en een interview heeft met degene achter het project:Make something 365 & Get Unstuck

Bovendien is er al sinds januari een leuke blog van Marion, waar ik ook de volgende 365 muizen-blog tegenkwam.
Er is weer heel wat te lezen/kijken in blogland.

Zelf twijfel ik af en toe ook om zo'n project te beginnen. Er zijn nog wel wat leuke suggesties. Maar mocht ik beginnen, dan kijk ik denk ik toch eerst of ik het volhoud. Ik ben heel wat blogs tegengekomen die ergens in januari, of april of augustus ophouden...
Petje af voor de blogsters die stug doorgaan. En heeft iemand nog een leuk idee, laat het me vooral weten!

8 opmerkingen:

marcella zei

mevrouw Rafel is inmiddels begonnen met een beestje per dag, jouw Granny squares zijn heel wat veiliger :)
Toch kom je een heel eind op die manier. Een mooie deken met herinnering!

Annelies zei

Granny squares is wel heel leuk !

marion zei

het gaat me makkelijker af dan je denkt. Ik was wel heel blij met zondige zondag en de dingen die ik daarvoor heb gekocht. Lief dat je me zoveel complimenten geeft. Dank je wel

Anny zei

Aangespoord door de oneindige lijst in Flow begon ik een 365 beestjes tekenproject... Ik heb er geen apart blog voor geopend. Terecht stel je dat zoiets volhouden wel heel veel inspanning kost... Tot nu toe gaat het prima en zet ik af en toe een beestje op mijn blog. Bovendien passen de diertjes nog in een koelkastdoosje... want waar laat je 365 beestjes...

Quiltendewilma zei

Oh wat zijn de Grannies toch ontzettend leuk,..

mainely stitching zei

What a GREAT blanket! I love it!

Mary @ Neat and Tidy zei

This is beautiful! I have a book at the library on granny squares, and I can't wait to pick it up. Not sure if I'll start one or just enjoy the book, but I've seem some beautiful ones in blogland.

SanneSwinkels zei

Leuk hoor, je post! Ik heb zelf ook een 365-dagen-project, ik ga namelijk iedere dag op de foto met een hartje, al sinds 14 februari dit jaar!

En ik verzamel ook allerlei leuke 365-dagen-projecten op mijn site, www.alleswatikmooivind.nl. 11 redacteuren schrijven hier wekelijks over hun eigen 365-dagen-project, en hoe het gaat.

Misschien een leuke aanvulling op jouw artikel?

Mocht je ooit beginnen: ik kan het je echt aanraden! En met iets heel simpels hoef je er niet zo veel tijd aan te besteden, maar wordt het wel een hele mooie gewoonte (mini-traditie in je dag).

Groetjes,

Sanne