zondag 5 juni 2011

REGEN REGEN EN NOG EENS REGEN - RAIN RAIN AND MORE RAIN

Het zonnetje schijnt nu weer, maar wat kwam het hier vanmorgen met bakken uit de hemel! Zoveel water in zulke hoeveelheden hebben wij in de bijna 15 jaar dat we hier wonen nog niet eerder meegemaakt. En erger: het kwam het huis in. De goten liepen bijna allemaal over en bij het kelderraam waar ook een koekoek zit, kwam het helemaal blank te staan.
Het werd dus buiten hozen en bakken plaatsen en blijven hozen, en binnen dweilen. We zijn er met z'n vieren toch zo'n 2 uur druk mee geweest. Daarna werd het regenen minder en zakte het allemaal ook direct snel de grond in.
Ook de straat stond helemaal onder water en we hoorden dat dat op meerdere plaatsen in het dorp was. Best beangstigend en dan is het naar verhouding maar eventjes. Je kunt je weer beter voorstellen wat bv Australiƫ begin dit jaar heeft moeten meemaken.

Van dit watergeweld in ons dorp heb ik een foto op internet gevonden, maar ik weet niet wie die foto genomen heeft, dus voor een idee:


Voor en na deze onverwachte activiteiten, was ik bezig met Miss Kitty van Els Feteris. Natuurlijk kon ik op het eind geen drukknoopje vinden, maar verder is het etuitje nu klaar.


Een leuk werkje met een leuk resultaat. Afwisselend en je moet er wel wat voor overhoop halen, maar toch snel klaar. Een echte aanrader.

For my English readers: please try the translator in the left bar. I'm a bit short of time...

5 opmerkingen:

yvonnep zei

Goh, wat een water! Hier regende het wel, maar nou niet zo om te zeggen dat het stortte. De bloembakken op het balkon zijn niet eens nat. En nu zijn we nog maar zo'n klein land.

mainely stitching zei

Oh NO! I hope the damage from the water isn't too bad!

Makkie zei

Nou dat is wel heel heftig geweest zeg! Hier wel behoorlijk geregend maar niet zo als bij jullie. Hopelijk is de schade beperkt gebleven?
Hartelijks!

Heidi zei

Wij hebben regen gehad in het hoge noorden maar waren er blij mee vanwege de droogte. Dit is juist niet leuk meer. Ik had alleen gehoord dat er in het oosten overlaast was. Ik hoop dat jullie niet al te veel schade hebben?

Prachtig houder voor je snijmes!

Quilted hugs,
Heidi

conny's quilts zei

Pittig zeg die regen, wij hadden maar een klein buitje ...hopelijk heeft je huis geen schade