donderdag 9 juni 2011

OUDE TIJDSCHRIFTEN - OLD MAGAZINES

Vandaag ben ik bezig geweest om oude handwerktijdschriften te ordenen en zo in de computer (externe harde schijf!) neer te zetten dat ik goede ideeen makkelijk kan terugvinden. Het is arbeids- en tijdsintensief, maar tegelijk ook erg leuk om te doen.
Twee foto's om even een idee te hebben wat er zoal door m'n handen gaat:


Een grappig, wat onverwacht borduurtje uit 1969.


Gebreide popjes uit 1970, die zou je vandaagdedag gewoon weer kunnen breien, deze zijn weer helemaal hip.

Als iemand nog op zoek is naar een specifiek patroon, ik heb heel erg veel jaargangen Ariadne; ik ben nét niet helemaal compleet. Van andere handwerktijdschriften zoals de Anna en de Handwerken/Steek heb ik ook stapels. Laat het me dus gerust weten, wie weet kan ik eens op zoek gaan.
Modernere tijdschriften heb ik ook, maar die heb ik nog niet doorgewerkt, je zult zien dat ik juist aan de modernere ideeen niet eens toekom!

Today I have been busy with get order in my old crafting magazines. I want to have lists and pictures on my computer (on my external hard disk!). Of course they're very Dutch, but fun. It takes energy and time, but no punishment.
I'm showing two pictures from a specific magazine, the first is from 1970, the second from 1969.This one is an unexpected stitching pattern, I think. The puppets are very much knittable nowadays, don't you think?

I have lots and lots of newer magazines too, but I'm seeing more of my old magazines these days. I'll trying more oldfashioned than modern ideas, I'm afraid.

4 opmerkingen:

yvonnep zei

Wat grappig die geborduurde Supremes (zo heetten ze toch?). Poppetjes ook leuk. Wat een werk, trouwens.

Anoniem zei

wat een lief aanbod! Je hebt straks wel een super database met handige mogelijkheden.

groetjes, Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Rian, zei

Zo zie je maar dat er niets nieuws onder de zon is... Alles is al eens langs gekomen, al is het misschien in andere kleurtjes. Goed idee van je om alles zo te inventariseren. Ik houd je in gedachten als ik nog eens een patroontje zoek hoor Anneke.
Fijne pinksterdagen!
Rian

Heidi zei

Wat goed om alles in de computer op te slaan. Ben je dingen aan het scannen om ze daar ook te houden? Ik vond de Ariadne van toen was zo leuk. Die heb ik allemaal niet meer maar wat hadden ze geweldige merklappen. *zucht*

Leuk om een sjaal met zwart/wit katoen te haken. Wil je de patroon voor deze bloemen? Kijk op http://byelizabethcat.blogspot.com/2011/02/i-make-my-japanese-flowers-like-this.html voor de bloemen in mijn sjaal.

Een fijne Pinksterweekend!

Hugs en groetjes ~
Heidi