zondag 7 februari 2010

Wetenschap

Nog even geen nieuwe HoHRH. De naweeen van een zware kou maken vandaag tot nog een bankzitdag. Wat ik toch wil delen en vastleggen:
als ik het goed begrepen heb (exacte vakken waren nooit mijn sterkste kant), zijn Harvard wetenschappers er in geslaagd om verschillende neuronen in de hersenen op te laten lichten met behulp van fluoriserende proteinen.
Dat geeft prachtige effecten en prachtige afbeeldingen daarvan, te vinden wanneer je zoekt onder 'brainbow':


Dr. Tamily Weissman
Dr. Jeff Lichtman Laboratory, Harvard University
Cambridge, MA, USA
Specimen: "Brainbow" Cortex
Technique: Confocal


Vorige week had ik een studie-ochtend. Steeds vaker worden bij zulke bijeenkomsten youtube-filmpjes gebruikt. Voordeel is dat je zulke dingen dan ook aan anderen kunt laten zien.
Beroepsmatig ging het erom: laat je waarneming niet te veel beinvloeden door je eigen denkbeelden. Ik hoop dat het filmpje voor zich spreekt:Due to a severe cold I'm sitting on my couch and not showing any progress on HoHRH. I want to share some things I learnt in the last few weeks.
First a team of Harvard specialist were able to (I hope I'm telling this correctly) to make neurons in the brain visible with the help of fluorescent proteins. This give beautiful pictures of the brain. You can find more results under 'brainbow'.

Last week I had a morning to study with my coworkers and this meeting started with a short youtube-video. I want to share the thought: try to look at others without prejudice or assumptions.

5 opmerkingen:

mainely stitching zei

I hope you're feeling better!

Anoniem zei

heb ik nog een tip ;) laat je waarneming niet het enige zijn in de communicatie met het kind. In dit filmpje praat men over het kind en niet met het kind.

Beterschap, ik hoop dat een of meerdere daagjes lekker zitten en een beetje "aanrommelen" weer wat energie naar boven tovert.


groet, Marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Anoniem zei

Ja vervelend dat zo'n kou zo'n energie vreet.

Ik kijk even geen filmpje, ben bang dat ik emotionee (of boos) wordt !!
Waterlanders zitten na de griep nog té hoog !!;-)

sterkte met alles.

mm

Heidi zei

Hallo Anneke! Ik hoop dat je nu al veel beter voelt? Nooit leuk om het energie te hebben om iets te doen. Die film was leuk en waar. We gaan te gauw denken dat we iets weet zonder echt goed te kijken en praten met anderen. En wat ook uit de film komt is hoe dat een effect kan hebben op een anderen dus daardoor moeten we altijd voorzichtig zijn in het om gaan met situaties.

Beterschap!

Hugs en groetjes ~
Heidi

DD1 zei

Heuj!

Dat filmpje deed me denken aan een film waar ik een jaar geleden of zo heen ben geweest: Knowing. Die is echt eng (thriller geloof ik). Maar die neuronen (zenuwcellen) zijn echt vet! We hebben het er net over met PGO!
Maar ik ga nu slapen. Tot morgen!