zondag 8 november 2009

Zo'n week in november...

Het is zondagavond en ik wil toch nog een logje zetten. Ondanks dat er (opnieuw) geen eigen werk geshowd wordt... Een wond op m'n duim is wat gaan ontsteken en dat trekt door naar mijn duimgewricht. Mijn DH heeft me verboden te borduren, al was het in het gezellige. Waarschijnlijk is het beter als ik het ook niet doe.

Maar het was geen verloren week. Allereerst werd onze DD2 17 jaar!! Omdat onze oudste al bijna 19 is, maakt het al ietsje minder indruk, maar een mooie leeftijd is het wel. Bijna volwassen... Ze heeft een groot feest gegeven 's avonds en dat was haar gegund. Het was net toetsweek geweest dus iedereen was wel klaar voor wat ontspanning.


Daarnaast vierden we ook nog dankdag: er is zo veel om, als je er goed over nadenkt, diep dankbaar voor te zijn. Onze krant brengt op dankdag ook altijd 4 pagina's 'goed nieuws' en dat geeft heel andere berichten!

Verder was het ook voor mij persoonlijk wel een gedenkwaardige week. Een maand geleden hebben we hier gezamenlijk besloten dat ik ga stoppen met werken. Voornaamste aanleiding is alle reistijd die ik kwijt ben met DS heen en weer te brengen naar zijn nieuwe school. Het kost me minstens 2 uur per dag en samen met werk en alle dingen die er daarin en daaromheen nog zijn, zal het ons als gezin veel meer rust geven als ik niet ook nog 2 a 2 1/2 dag per week een drukke baan heb.
De afgelopen week heb ik het mijn collega's verteld. Nu mag het 'wereldkundig' gemaakt. Het liefst stop ik per 1 januari, maar ivm opvolging heb ik toegezegd in het uiterste geval het schooljaar af te maken. Op de korte termijn lost het dus niet echt wat op, maar weten dat ik ga stoppen, geeft ook al wat rust.

En als afsluiting een site die ik via het prikbord van de quilten startpagina vond en nu wil doorgeven: een website met elke dag een paperpiecing quiltpatroon.

Again no showing of my own crafting, but I want to post a new entry on Sunday. My hand is infected and it's painful to use it. My DH has friendly forbidden me to stitch...

But the week was good: our DD2 celebrated her 17 th birthday! She was busy before, making tests on school, so she was relieved it was over and she gave a big party! It was crowded and noisy, but they had a great time, and now we are in peace again...
We celebrated our Dutch 'thanksgiving' though it's mostly celebrated in the churches. But it was good to really think about our blessings. Our newspaper had 4 pages of good news and its nice to read a part with the emphasis on the things that are doing well or turning out great.

It was a bit of an exciting week for me personally too. About a month ago DH and I decided I'm quitting work. I told it my collega's finally so now I can tell the world ;-). It's wiser now we're in the situation I take my DS to school every day. It takes at least two hours a day and the combination with a busy job, and all the other things that need to be done, we can ease it a bit by quitting.
I hope I can stop by January 1th, but I am prepared to work untill the Summer of 2010. Knowing there will be an end to it will give us some air too.

And finally: I found a website with every day a new paper piecing block! Check it out.

11 opmerkingen:

Jantine zei

Wat een moedige stap, je baan opgeven. Maar het geeft de kostbare rust en dat is heel wat waard, nietwaar?

Corrie www.wittebroodjes.web-log.nl zei

"We werken om te leven, we leven niet om te werken" is een spreuk die bij me opkomt. Daarbij hoor ik, als ik om me heenkijk, steeds meer geluiden die duiden op minachting voor degenen die "NIET WERKEN"! Alsof het opvoeden van kinderen binnen een gezin en het onderhouden van dat gezin in alle opzichten geen werk zou zijn. Ik zie ook steeds meer mensen die uitgeput raken van het hebben van het werken binnen het gezin in combinatie met een baan buitenshuis. Ik bewonder jouw beslissing Anneke en je moed om keuzes te maken die jouw welzijn en daarmee dat van anderen in het oog houden. Ik hoop dat je duim snel geneerst en nog mijn hartelijke felicitaties met de verjaardag van je dochter!
Een dankdag wordt hier in de Randstad niet echt gevierd, ik hoor er bijna nooit iets over, maar ik vind het erg mooi om daar een speciale dag voor te hebben, zelfs al tel ik iedere dag mijn zegeningen.

Anoniem zei

Op voorhand lijkt het me een goede keuze, je kunt niet alles hebben in het leven, èn een drukke baan èn een gezin en dan ook nog gelukkig zijn en een beetje ruimte voor jezelf creeëren. Fijn dat je nu een keuze hebt gemaakt. Heel veel plezier met het beetje extra tijd dat je straks voor jezelf hebt!
voorzichtig met je duim! (manlief heeft gelijk)
en gefeliciteerd met DD2

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

mainely stitching zei

Oh, I am glad that you were able to reach a consensus on the work issue. It sounded like it really was a bit too much with your son's commute and everything. Phew! Relief! :)

Congratulations to you on your daughter's birthday. Seventeen! WOW! :) It's a wonderful age and I remember it well. LOL.

Annelies zei

Als het weten dat je gaat stoppen je nu al rust geeft, weet je dat je er goed aan doet.
Nog van harte met de verjaardag van je dochter.

Carolien zei

Goedemorgen Anneke,

Dat is zeker een gedenkwaardige week! Gefeliciteerd met alle positieve berichten en veel sterkte met je duim, dat het maar snel mag helen ...

Groeten, Carolien

Heidi zei

Heel veel sterkte en beterschap met je duim Anneke. Niet kunnen handwerken is zwaar. Het beslissing om te stoppen met werken zou je hopelijk goed bevallen als ik hoor hoe druk alles is. Soms is het niet waard om te doen als je wel anders kan. Ik ben dankbaar dat ik huisvrouw mag zijn. Dat vind ik een zeggen.

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter.

Hugs en groetjes ~
Heidi

Annelein Design zei

Hi Anneke, erg vervelend een ontstoken duim. Hopelijk gaat het wat beter.

Natuurlijk ook van harte met de jarige!

En je hebt groot gelijk. Dankdag... goed om stil te staan bij alle zegeningen en God daarvoor te danken...

Liefs, Willeke

Tineke zei

Hoe is het met je duim? Gaat het al weer een klein ietsiepietsie beter? Ik hoop van wel. Nog van harte gefeliciteerd met je dochters verjaardag! Mijn ouders vieren ook altijd dankdag voor gewas en arbeid. Een mooie en dierbare dag voor ze. Daar waar ik woon wordt helaas niet meer gevierd. Ik hoop dat het opzeggen van je baan je brengt waar je op hoopt. Namelijk rust.

Anoniem zei

Pittige beslissing !!!

Maar inderdaad een gezin zelfs met grote kinderen is heel druk, misschien nog wel drukker. Je kan ze niet meer om 7 uur in hun bedje stoppen. En ze zitten niet meer lekker aan je voeten te spelen met lego !!;-))

Sterkte met duim, brrr.

En nog Proficiat met GROOT kind !!;-))

MM

Carolien zei

Hallo Anneke,

Kon niet op je laatste post reageren, dus doe ik het maar even hier. Heerlijk, jullie zijn ook weer in de Sint sferen ... Leuk bootje, dank je wel voor het patroontje, ik denk dat ik hem wel een keer ga kapen ;) Past wel bij de Pieten en Sint die hier in de kamer staan ...

Groetjes, Carolien