dinsdag 20 oktober 2009

TUSAL enzo

De give-away is de deur uit. Leuk om te bedenken en te doen, maar het is nu ook lekker om te weten dat het op de post is en van mijn to-do lijstje geschrapt kan worden. Ik hoop dat Annelein Design er blij mee is, later zal ik er nog wel iets over schrijven...

Afgelopen zaterdag was het de update-dag van de TUSAL, maar ik ben wat aan het stoeien met verschillende fototoestellen en computers, vandaar dat ik er toen voor koos om dat even te laten gaan.
[Mijn compact camera hield er na 15 maanden spontaan mee op (!) en nu ben ik meer op m'n scanner en de spiegelreflexcamera aangewezen. De compact camera, waar ik heel tevreden over was, had ik nog maar zo kort dat ik met bol.com de correspondentie ben aangegaan: natuurlijk is dit net na de garantietermijn ontstaan maar zij willen het alleen repareren met forse kosten. Mijn dorps-winkeliers zijn van mening dat zo'n relatief nieuw product gewoon niet kapot mág zijn en daarom kosteloos gerepareerd zou moeten worden. Jammer, jammer, voorlopig geen bestellingen meer bij bol.com voor mij!]

Maar hier is m'n update, en gelijk daarbij een andere glazen pot:


Omdat het herfstvakantie is, zijn DS en ook wel DD3 aan het origami-en. Een heel pak vouwblaadjes is er geloof ik al doorheen, maar de resultaten zijn leuk. Omdat ik nog een paar grote glazen potten leeg had staan, bedacht DS dat het leuk zou zijn de figuren hierin te bewaren.

Al bijna vergeten: de biscornu die ik een aantal weken geleden ontwierp en plaatste, heb ik ook in een iets andere versie geborduurd. Het grappig was namelijk dat ik al bordurende toch niet helemaal happy was met hoe het eruit zag. Daarom heb ik een aanpassing gedaan en die ook gelijk geborduurd:



Eerlijk gezegd vind ik dit ontwerp zelf wat meer in evenwicht. Nu nog eens aan echte biscornu beginnen...

The give away is in the mail. It's nice to think of something and to make it, but now I can take it of my to-do list and that's nice too... Later I'll write a little what I made for it.

The use of a different camera and multiple computers made me decide I would post an update on the TUSAL not on October 18th. My compact camera is broken, so I'm more dependant on my scanner and a different camera. And my 'big computer' is in a cold room, which I can heat, but I chose to stay in our livingroom with my laptop last Saturday. So now it's time for the update.

The other picture of a glass jar is from a jar filled with origami-figures. My DS and my DD3 too decided to try this technique in their fall-break. They made lot and lot of them so the jar is filled now.

And a little time ago, I designed and stitched a biscornu (a red one, you can read about it a few entries ago). After finishing I wanted to change the design somewhat, so I did. I'm pleased with this one too, I think it's a bit more in balance. Now I have to finish it into a biscornu...

5 opmerkingen:

Annemarie zei

Mooi, Anneke! Zowel je draadjespot, de origamipot als de biscornu. Is het herfstvakantie? Dat soort dingen gaan altijd compleet langs me heen omdat Pelle hoe dan ook naar de dagopvang gaat :)

mainely stitching zei

Interesting decorating idea (the origami in glass). I hope you're enjoying a wonderful herfstvakantie!

Annelein zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anneke zei

anneke: het bericht van annelein design heb ik verwijderd omdat m'n woonplaats erin vermeld stond; er stonden (gelukkig) geen nare dingen in...

Annelein zei

Nee Anneke, dat moest er nog bijkomen. Nare dingen na zo'n mooie give away van jou te hebben ontvangen ;).

Ik zit nu achter de PC met de spullen van Anneke om mij heen. Vanmiddig zal ik een foto op mijn weblog plaatsen. Erg leuk allemaal.

Toen ik gisteren thuis kwam en het pakketje zag gunde ik mijzelf niet eens de tijd om mijn jas uit te trekken.

Die smile van gisteren zit nog steeds op mijn gezicht :)

Héél, héél erg bedankt Anneke voor dit lieve gebaar.