dinsdag 26 februari 2008

Schatgraven?

Omdat wij in een oud huis wonen, hebben we bijna altijd wel 'projecten'. Wie meer blogs van mij gelezen heeft, weet dat we de laatste jaren onder andere de keuken en de badkamer vernieuwd hebben.
Maar ook daarvoor hebben we al grote projecten gehad, onder andere het herbouwen van de garage. Na het slopen van de oude kwam er een shovel om de boel helemaal uit te graven en wat er ook uit kwam was een oude put. Bijna nog in een stuk en de shovelbestuurder heeft hem meegenomen om er een barbeque van te maken...
Rond de feestdagen zijn er een aantal bomen uit onze tuin gehaald, waaronder 2 douglassparren. Ook stonden er op een stukje grond tussen ons en onze buren ongeveer 10 grote blauwe coniferen, die inmiddels wel zo'n 10 meter hoog waren. Ook die werden eruit gehaald en ook hier kwam een shovel aan te pas.
Afgelopen zaterdag gingen we aan de gang om nieuwe coniferen te plaatsen. DH aan het graven en wat schetste zijn verbazing dat hij opnieuw een oude put aantrof. Eerst stuitte hij op een zwaar (gietijzeren) deksel en toen hij dat uitgegraven had en van z'n plaats haalde, kwam er een grote put van zo'n twee meter diep te voorschijn. Heel gaaf om te zien, het lijkt een oude waterput te zijn geweest.
Geen idee hoe oud deze put is, inmiddels ligt hij weer anoniem onder de nieuwe coniferen. Maar iedereen kwam ervoor het huis uit. Schatgraven in eigen tuin!

8 opmerkingen:

Annelies zei

Fascinerend om zoiets in je tuin tegen te komen !

wilma zei

Fantastisch!!!
En dat in je eigen tuin!!

Ja die badkamer weet ik nog maar al te goed....

Zulkijora zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Corrie zei

Anneke, wat bijzonder is dit en wat spánnend zal dat weer geweest zijn om dat deksel te openen. Je gaat je wel afvragen waarom er twee puten zo dicht bij elkaar hebben gelegen. Misschien kun je bij de gemeente meer informatie krijgen over de historie van het huis of van de woning of de plaats die er daarvoor stonden. Ik keek altijd graag naar een serie programma's van de BBC die van oude huizen de meest verre historie probeerden te achterhalen, was altijd heel leuk dat programma.
Wat ik ook erg leuk vind, liever gezegd erg mooi is dat bijzondere plaatje rechts onderaan met die bijbeltekst. Spreekt me bijzonder aan en hoe moeilijk soms ook, ik probeer dat altijd te doen, mijn vertrouwen op God te stellen :- ))

Barbara zei

You've had quite a gardening adventure, Anneke!

Annemarie zei

Wauwie! Spannend. Het lijkt dat programma op Discovery wel. 'Time Team' heette het, geloof ik.

Anoniem zei

Anneke, wat spannend! wij troffen ooit ook een putachtig ding aan, bovengronds een gemetselde regenput en die kwam ondergronds uit in een waterberging met een rond gemetselde boogconstructie. zo leuk,
Het ondergrondse werd ( en wordt) ook nog druk bewoond door piepkleine salamanders en kikkertjes. I.v.m de toen nog kleine kinderen hebben we de toegang dichtgemaakt maar de kikkertjes en salamandertjes treffen we nog regelmatig daar omheen aan. Zuinig zijn op je put!

marcella
http://nuttigenfraai.web-log.nl

annie zei

leuk hoor! maak er een wensput van een mooie toeristische attractie en laat er muntjes ingooien...
heb je de kosten van de nieuwe bomen er zo uit.....